smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Esbjerg Sydvest Jylland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Esbjerg  Indbyggere: 71618
Esbjerg Kommune: Johnny Søtrup (V)
Kommunens Indbyggere: 115095
Større byEsbjerg
International Lufthavn: Sønderborg
Distance til: Esbjerg 169 km
Område: Sydvest Jylland
Region: Region Syddanmark
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Esbjerg

Esbjerg

Esbjerg i det vestjyske er Danmarks  internationale by mod vest. Det er Danmarks femtestørste by.Esbjerg containerhavn
Esbjerg havn blev grundlagt i 1868, og byen opstod omkring havnen, der i dag er Danmarks største fiskerihavn. Hovedparten af landbrugseksporten passerer gennem Esbjergs store containerhavn.

Esbjerg er en levende og spændende by, når det gælder oplevelser. Byens museer gør fortiden levende.Esbjerg Musikhus

Esbjerg Musikhus er mødested for Sydvestjyllands koncert- og teaterpublikum. Endvidere afholdes konferencer, møder og mødeaktiviteter af enhver art.
Hjemmeside for Esbjerg Musikhus

Esbjerg har mange spændende indkøbsmuligheder, mange specialbutikker, indkøbscentre og discountvarehuse, et hyggeligt bymidtemiljø og Danmarks længste gågade.

Byliv i EsbjergEsbjergs vartegn er vandtårnet, som blev opført i 1897 med et tysk middelalderligt tårn som forbillede. Der vises en permanent udstilling om tårnet og vandtårne i Europa samt skiftende udstillinger.

Turpas Esbjerg. Kør ubegrænset i bus i Esbjerg og på Fanø (inkl. færge) i to dage.
Kortet giver gratis adgang til Fiskeri- og Søfartsmuseet, Havnerundfarten og Svømmestadion Danmark. Rabat på entrebilletter til flere museer. Passet købes på Turistinformationen i Esbjerg og på Fanø samt på byens hoteller.

Erhvervsliv og uddannelse
Esbjerg har flere biblioteker, centralsygehus, sygeplejeskole og mange andre specialskoler. Arbejderhøjskolen flyttede i 1955 til nye bygninger og fik navnet Esbjerg Højskole. Vestjysk Musikkonservatorium, oprettet i 1945, ligger i bymidten. Syddansk Universitet blev dannet 1971 i et samarbejde mellem Esbjerg Kommune og Ribe Amtskommune, i den nordlige bydel

Vor Frelsers Kirke er Esbjergs ældste egentlige bykirke, bygget 1887.
Hjemmeside for Vor Frelsers Kirke

Jerne Kirke er en romansk landsbykirke fra omkring 1150, bygget af granitkvadrer og med rester af middelalderlige vinduer.
Jerne Kirkes hjemmeside

Treenighedskirken, indviet i 1961, er især kendt for sine smukke glasmosaikker udført af kunstneren Jens Urup.
Hjemmeside for Treenighedskirken

Esbjerg Kunstmuseum. I 1962 indviedes Kunstpavillonen, der rummer Esbjerg Kunstmuseum. Kunstmuseet rummer en fin samling af kunst. Kunstpavillonen sammenbyggedes i 1996 med Musikhuset Esbjerg.
Hjemmeside for Esbjerg Kunstmuseum

Musikhuset Esbjerg er en markant bygning i Esbjergs bymidte og er tegnet af arkitekterne Jan og Jørn Utzon. Musikhuset danner årligt rammen om 200-300 kultur- og erhvervsarrangementer med et årligt besøgstal på 135.000 gæster. 
Hjemmeside for Musikhuset i Esbjerg

Esbjerg Museum åbnede i 1941. Museets samlinger afspejler kulturen, naturen og kunsten i Vestjylland. Der vises en betydelig oldsagssamling og udstilling af ravgenstande fra næsten 10.000 års naturhistorie.
Hjemmeside for Esbjerg Museum

Fiskeri- og Søfartsmuseet byder på spændende oplevelser for hele familien. Saltvandsakvarium med fisk og havdyr fra danske farvande. Se sælerne blive fodret i Sælariet. Desuden minkanlæg og frilandsudstilling.Esbjerg Mennesket ved havet
Hjemmeside for Fiskerimuseet

Mennesket ved havet
På stranden nord for Esbjerg findes det imponerende, ni meter høje, hvide monument "Mennesket ved havet" af den danske billedkunstner Svend Wiig Hansen. Et kompliceret betonstøbearbejde, som er udført på selve stranden. Monumentet skal symbolisere menneskets møde med naturen.

Museumsfyrskibet Horns Rev er verdens største bevarede træfyrskib, bygget i Faaborg i 1912. Oplev udstillingen om bord, som viser, hvordan livet har været på fyrskibet, og hvordan man har arbejdet der.

Esbjerg Byhistoriske Arkiv. Gå på opdagelse i Esbjergs historie på Esbjerg Byhistoriske Arkiv. Arkivalier og fotografier fra Esbjerg med permanent montreudstilling samt skiftende udstillinger.Marbæk strand Esbjerg Denmark

Marbæk-området ligger 12 km nordvest for Esbjerg grænsende op til Ho bugt og Varde Å. Den 1300 hektar smukke naturpark med afvekslende terræn giver gode muligheder for forskellige former for friluftsliv. Oplev også jernalderbopladsen i Marbæk.

Vadehavet et et vildt- og naturreservat, enestående i Danmark og et af verdens 10 vigtigste vådområder. Oplev tidevandet og de mange fugle i træktiden.

Turistsamarbejde i Vestjylland
Turistmyndighederne i Vestjylland fra Thy via Ringkøbing og Esbjerg til Tønder samarbejder om en hjemmeside for hele regionen.

Se mere på hjemmesiden Visitvestjylland.com

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK