smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Nordsjælland Danmark
Nordsjælland  Indbyggere: 1,6 mill
Km2: 17.400 km2
Største byElsinore
Dansk: Helsingør
Indbyggere i Helsingør: 61800
International Lufthavn: CPH / Kastrup
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Nordsjælland har et befolkningstal ca. 1,6 Mill indbyggere og er kendt som den Danske Riviera. Blot en kort køretur fra København og man oplever dejlige, rolige strande. Nordsjælland lever op til sit ry, og en tur langs Strandvejen nord for København, afslører Danmarks smukkeste strækning og nogle af Danmarks bedste strande og mest populære feriedestinationer. Om du er turist eller bare til uhøjtidelig luksus langs den Danske riviera, kærlighed på cykel eller kulturferie - så kan du finde Hoteller, bed and breakfast eller campingpladser og spisesteder i Nordsjælland her.

Nordsjælland har længe været legeplads for Danske Konger og Dronninger, og regionen er oversået med Slotte og Herregårde, kongelige parker og fascinerende historie. Her finder du også nogle af Danmarks mest populære seværdigheder og turistattraktioner,  museer og kunstgallerier.


Fiskelejer

Hornbæk havnSletten havnFiskerlejer,
det
autentiske Nordsjælland !

Langs hele øresund og Kattegatkysten, fra Sletten i syd til Gilleleje i nord, finder du spor efter de mange små fiskersamfund der har levet af havet, siden tidernes morgen.

Vi har her listet en del af områderne som er interessante, men tager du ruten i bil eller på cykel, kommer du til at opleve endnu mere. Så ta' et par fritimer og oplev det autentiske Nordsjælland.

Humlebæk Havn.Humlebæk havn

Velkommen til Humlebæks hyggelige havn. Her finder du autentisk, havnemiljø uden den store marina's hektiske liv.

Der er stadig aktive fiskere, gode faciliteter, smuk natur og skønne strande. Og så er der aldrig langt til nogle af Nordsjællands bedste seværdigheder.

Gl. Humlebæk Havn ligger omgivet af skøn natur, smukke strande og flotte seværdigheder. 300 m nord for havnen finder du en dejlig børnevenlig strand 'Babylone Strand' og umiddelbart omkring havnen et fredet område med skov, eng og de smukke fiskerhuse.

 

 


Bark-kedel, tjærelad og reberbane, Humlebæk havn
Tjæregryde Humlebæk havn

Fiskerne var ofte fælles om de større ting, der anvendtes til behandling af bundgarn.

Det gjaldt barkkedlen, som var en stor åben metalgryde, der stod i det fri, muret inde over et ildsted. Den blev brugt til imprægnering af bomuld, hør og hamp, for disse naturmaterialer skulle behandles, inden de blev brugt i søen for ikke at gå til. I barkkedlen blev der brugt bark fra en tropisk acacie, der importeredes som brune harpiksagtige klumper. Disse kunne blandes med birke- eller egebark. Der blev tilsat 3 kg soda, og kedlen blev fyldt med vand, som blev bragt i kog. Garnet blev kogt i denne blanding i ½ time, hvorefter det blev liggende natten over i væsken. Den næste dag blev garnet fisket op og skyllet i strandkanten og var så klar til brug.

 


Sletten fiskerleje og kro

Sletten havn Formel-B Sletten kro Fiskerlejet Sletten ligger på den smalle kystslette, der ligger mellem øresund og den stejle kystskrænt. Her ligger husene godt i læ for vestenvinden ind under skrænten. Beliggenheden begrænsede i nogen grad byens udstrækning, så da byen voksede, kom husene til at ligge tæt i gyderne.
Sletten er fortsat et meget hyggeligt sted at opholde sig, og man bør give sig selv den oplevelse at spise et måltid mad på den smukke Sletten Kro, som ligger med udsigt over havnen. I dag er Sletten Kro en afdeling af Michelin-restauranten FORMEL B Vesterbrogade 182 - - er du til de gastronomiske højder, så er her stedet til en overkommelig pris.

 


Hornbæk  havnHornbæk havn

Kun 50 km nord for Danmarks hovedstad finder du Hornbæk, en perle af en lille by, der har alt, hvad livsnydere og strandelskere kan begære.
Hornbæk er stedet, hvor det kræsne publikum kan få ro i sjælen og nyde de ikke-kommercielle omgivelser som stranden, lyset, den friske luft, naturen og samtidig få et rigt udbud af godt til ganen og inspiration fra et mangfoldigt kultur- og handelsliv.
Strand, havn, spisesteder, natur og handelsliv tiltrækker gæster fra et stort opland, heriblandt mange endagsgæster fra København og omegn.

 


Gilleleje havn


Gilleleje havn Havnen er en erhvervshavn, men i sommersæsonen kan pladsen benyttes som gæstehavn for lystsejlere når der er en ledig plads.

Vil man kombinere turen med en strandtur i det gode sommervejr, så er Gilleleje det helt oplagte udflugtsmål. Her er både hyggelig sommerby, skøn, børnevenlig strand og fine fiskemuligheder. Fra juni til september kan man være heldig at få en ål på krogen, i maj og juni gælder det hornfiskene, og i juli, august og september er det makreltid. Hvorfor ikke tage en engangsgrill med og branke fangsten på stranden, når sulten melder sig?
 

 

Snekkersten havn NordsjællandSNEKKERSTEN HAVN
I 1872 etablerede man Snekkersten Havn mellem fiskerlejerne Skotterup og snekkersten. Havnen bestod oprindeligt af en enkelt mole med nogle enkelte huse liggede ned til Øresund, men i 2011 fik man etableret et såkaldt sandfang for at modstå bølger og sand fra Øresund. Der findes faciliteter til sejlerne såsom el og vand på alle broer og moler samt toilet- og badefaciliteter. Havnen er hjemsted for flere interessegrupper

RØNNE HAVN
Rønne Havn er vestvendt og tillige Bornholms største og ældste Havn. Havnen er oprindeligt en naturhavn, som kan spores helt tilbage til 1200 tallet, hvor havnen havde et betydeligt sildefiskeri. Et fiskeri som gav en livlig handel med blandt andet Nordtyskland og derudfra udviklede Rønne By til at blive Bornholms største. Rønne by fik købstadsrettigheder tilbage i 1327.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK