smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Nordsjælland Danmark
Nordsjælland  Indbyggere: 1,6 mill
Km2: 17.400 km2
Største byElsinore
Dansk: Helsingør
Indbyggere i Helsingør: 61800
International Lufthavn: CPH / Kastrup
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Nordsjælland har et befolkningstal ca. 1,6 Mill indbyggere og er kendt som den Danske Riviera. Blot en kort køretur fra København og man oplever dejlige, rolige strande. Nordsjælland lever op til sit ry, og en tur langs Strandvejen nord for København, afslører Danmarks smukkeste strækning og nogle af Danmarks bedste strande og mest populære feriedestinationer. Om du er turist eller bare til uhøjtidelig luksus langs den Danske riviera, kærlighed på cykel eller kulturferie - så kan du finde Hoteller, bed and breakfast eller campingpladser og spisesteder i Nordsjælland her.

Nordsjælland har længe været legeplads for Danske Konger og Dronninger, og regionen er oversået med Slotte og Herregårde, kongelige parker og fascinerende historie. Her finder du også nogle af Danmarks mest populære seværdigheder og turistattraktioner,  museer og kunstgallerier.


Kongernes Nordsjælland

VisitNordsjælland Kongernes Nordsjælland

VisitNordsjælland  Havnepladsen 3  DK–3000 Helsingør  Phone:  +45 4921 1333  


Visit Nordsjælland - Kongernes Nordsjælland

Find flere attraktioner og seværdigheder i Nordsjælland

Visitnordsjælland byder:
Velkommen til Kongernes Nordsjælland – Københavns grønne forhave og Den Danske Riviera

Visit Nordsjælland - Kongernes Nordsjælland
Visit Nordsjælland - Kulturhavn Kronborg

Her finder du idylliske kystbyer, attraktioner seværdigheder og slotte som Kronborg, museer som Louisiana, grønne landskaber, information om overnatning som badehoteller, events, kunst, restauranter og spisesteder, shopping, byer, havne m.m. Få inspiration til din næste ferie, uanset om du vil slappe af på en skøn badestrand langs den Danske Riviera eller være aktiv i naturen.

VisitNordsjælland og Helsingør Turistbureau er åbent hele året. Turistkontoret ligger i den gamle bygning "Toldkammeret" lige overfor Helsingør Station, centralt beliggende i forhold til bykernen og Kulturhavnen med Kulturværftet, M/S Museet for Søfart og Kronborg.


Når du er i Helsingør, kan vi anbefale "Elsinore City Walk" hvor vi udpeger 10 MUST SEE attraktioner i Helsingør


Kontakt VisitNordsjælland

Hamlets Castle Elsinore
Kronborg - Hamlets Castle Elsinore

På Nordsjællands nordvestligste spids ligger halvøen Halsnæs omkranset af Kattegat, Isefjord og Roskilde Fjord. Der er mange flotte udsigter over land og vand, og i sommerhalvåret sejler en lille færge fra Sølager til Kulhuse. Derfra er der kun kort til Jægerspris Slot og Jægerspris Nordskov  med gamle egetræer, hvoraf nogle er op mod 1000 år gamle.

Knud Rasmussens hus Hundested - Kongernes Nordsjælland
polarforskeren Knud Rasmussens Hus,

I Hundested har det lille fiskerleje udviklet sig til en travl fiskerihavn. På Skansen over byen ligger polarforskeren Knud Rasmussens Hus, og nord for Hundested finder du Kikhavn, som er et af regionens ældste fiskerlejer. I dag er fiskelejet med de mange stråtækte huse fredet.

I middelalderen var Esrum Kloster et af Danmarks største. I dag står kun en enkelt bygning tilbage sammen med den gamle Esrum Møllegård. Spændende udstillinger fortæller om klosterlivet dengang, og i juni måned kan du opleve et kæmpe middelaldermarked ved Esrum Kloster.

Louisiana Museum for Modern Art i Humlebæk
Louisiana Museum for Modern Art i Humlebæk

Louisiana Museum for Modern Art i Humlebæk er Danmarks mest besøgte museum med dansk og international kunst og hyppige særudstillinger. Tæt derpå ligger Nivaagaard Malerisamling  og Flynderupgård med ældre kunst og kulturhistorie, og i Rungsted finder du Karen Blixen Museet, som er indrettet i forfatterens hjem på Rungstedlund. Her skrev hun sine berømte fortællinger, bl.a. ’Den afrikanske farm’.

 

Kajakroning på Arresø - Kongernes Nordsjælland
Kajakroning på Arresø

Lokal Nordsjællænders anbefaling
Gribskov er betagende og dramatisk. Arresø er utrolig smuk. Men jeg holder mest af Tisvilde Hegn, Troldeskoven og strækningen mellem Tisvilde og Liseleje. Her er strandene foran skoven dejlig åbne. Det, der betyder allermest for mig er mine to hoteller i Tisvildeleje. Begge med en historik, der lever i husene og minder om en svunden tid; en god blanding af nostalgi og moderne komfort. Når man ankommer til Tisvilde, kan man ikke andet end at sænke skuldrene og give sig hen til en natur, der er svær at matche noget sted i verden.

Museet for Søfart i Helsingør.
Museet for Søfart i Helsingør.

Har du ikke været i Nordsjælland før, skal du opleve…
Rudolf Tegners Museum og Statuepark er et skønt sted på alle tider af året. Med sin skulpturpark er det også et sted man tager picnickurven med. Andre kulturelle perler er Kulturværftet og Museet for Søfart i Helsingør. Begge er oplagte udflugtsmål, hvor  historien omkring det gamle værftsområde mødet nutidens fantastiske arkitektur med smukt udsyn til Kronborg. Og så skal Hornbæk selvfølgelig opleves på en varm sommerdag med de smukke hvide sandstrande, den fantastiske atmosfære og afslappede sommerstemning.

J.F. Willumsens Museum Frederikssund
J.F. Willumsens Museum

J.F. Willumsens Museum
J.F. Willumsens Museum drives af Frederikssund Kommune med støtte fra staten. Museet blev åbnet i 1957 i en bygning skabt til formålet af arkitekt Tyge Hvass.


Samlingen omfatter et bredt udvalg af J.F. Willumsens malerier, tegninger, pasteller, grafik, keramik, skulptur, fotografier og arkitektur. Værkerne er kommet til museet i Frederikssund, enten via den testamentariske gave fra Willumsen eller via løbende erhvervelser af værker, ofte som fondstøttede indkøb.


 

Der er gaver i hele området. Tisvilde har en særlig magi og uhøjtidelig dejlig energi. Fart på om sommeren med cykler og strandture, hvor vinteren viser byen på en anden smuk og fredfyldt måde. Jeg nyder at gå en lang tur fra P-pladsen i Lejet mod Liseleje uden at blive forstyrret af civilisationen. Voldsomt naturligt og voldsomt smukt.


Restaurant Sletten kro Humlebæk
Restaurant Sletten kro Humlebæk
Tlf. +45 49 19 13 21

Så elsker jeg en rigtig goumet middag eller frokost på Restaurant Sletten, i den smukke Humlebæk Havn. Det er dejlig uhøjtideligt og rigtig lækker mad lige ud til havet.

Cafe Olai Helsingør
Café Olai Helsingør
+45 49 20 16 07

Helsingørs Café Olai er absolut også anbefalelsesværdig til en hyggelig jordnær by-frokost. Og så kan det altid anbefales at holde ind ved en skov-rasteplads, gå dybt ind i skoven og nyd et lille åndehul i bare 20 minutter. Det er så skønt med den fantastiske natur så tæt på, både sommer som vinter, når man er ude i området. Der er så meget natur, så mange vidunderlige områder. Det er det, Nordsjælland virkelig kan.

Café Olai har et velplejet renumé der rækker langt ud over landets grænser og Café Olai er et af de bedste spisesteder i Helsingør og omtales jævnligt  i magasinerne Travel News og Globetrotter, som en del af Helsingør´s kultur.

Du finder Café Olaiwww.cafeolai.dk

Bordbestilling Tlf: 49 20 16 07
eller online Café Olai Bordbestilling.

Vi ser et stort potentiale i en stærkere promovering af vores mange attraktioner i Nordsjælland,  Kronborg - Hamlet, vores historiske fortid under sundtolden, - den årlige tilbagevendende begivenhed "Sundtoldsmarkedet i Helsingør", og ikke mindst mere agressiv promovering af "Nationalpark kongernes Nordsjælland" og vores virksomheder

Helsingør cityforening


Find  turistforeninger i Nordsjælland her på siden

 

Vi kan også anbefale en række Restauranter og spisesteder i Nordsjælland

 

 


Vi samarbejder internationalt med SmilingGlobe.com og nationalt med SmilingDanmark.dk om promovering af Nordsjælland

Smiling Danmark
I samarbejde med SmilingDanmark.dk

Vi samarbejder også med:
Smiling-Hoteller.dk , hvor du kan finde Hoteller i Nordsjælland

Smiling-Restauranter.dk , hvor du finder de bedste Restauranter i Nordsjælland


Smiling-Campingpladser, find  Campingpladser i Nordsjælland

Breakfast-bed.dk  Hvor private annoncerer værelser og B&B i Nordsjælland

Annoncering af Butikker, forretninger og alle virksomheder i Nordsjælland er GRATIS du skal selv intaste din virksomhed. 

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK