smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Danmark Region Nordjylland
Nordjylland Nord Nordjylland Vest Nordjylland Syd Region Nordjylland
Click og vælg et område
Generel
Værd at se
Kontakt:

Region Nordjylland
Niels Bohrs vej 30 9220 Aalborg Ø.
Tlf. 97 64 80 00 Fax: 98 15 20 09
CVR: 29 19 09 41

Åbningstid:
Mandag-torsdag kl. 8.00-15.30
Fredag kl. 8.00-15.00
Officiel post sendes til: region@rn.dk
Home Page: http://www.rn.dk/

Region Nordjylland omfatter det tidligere Nordjyllands Amt samt de dele af Viborg Amt der ligger nord for Limfjorden, herunder øen Mors. Desuden den nordligste del af det nedlagte Århus Amt hvor byen Mariager ligger. Regionens centralforvaltning er placeret i Regionshuset i Aalborg Øst. Region Nordjylland har 589.936 indbyggere (2020) og består af 11 kommuner.

Region Nordjylland omfatter det tidligere Nordjyllands Amt samt de dele af Viborg Amt der ligger nord for Limfjorden, herunder øen Mors. Desuden den nordligste del af det nedlagte Århus Amt hvor byen Mariager ligger. Regionens centralforvaltning er placeret i Regionshuset i Aalborg Øst. Region Nordjylland har 580.272 indbyggere (2013)

Nordjylland er præget af havet - mod vest Nordsøen, mod øst Kattegat og igennem regionen skærer Limfjorden sig. Derfor kan du opleve et helt specielt lys i denne del af landet, der også kalder sig Lysets land.


Værd at se i Nordjylland

Visit Region Nordjylland

Visit Northern DenmarkBlokhus beach Northern Denmark
Når du rejser i Smiling Danmark, Et det et must at besøge den fantastiske natur og lyset i Nordjylland, der ligger kun seks timer med tog eller bare en time med fly fra København. Gårde, landbrug og små byer give området et særpræg og charme, øst og vest kysten kan prale af de fineste, hvideste og bredeste sandstrande i Nordeuropa, - det er den perfekte pause fra stress og jag i byens hverdagsliv.

Tag bussen eller lej en bil og nyd det pragtfulde landskab langs din vej til en af de mange små byer langs vestkysten. Sommer favoritter er Løkken og Blokhus, der ligger 15 km fra hinanden og direkte ud til Skagerrak. Slap af på de hyggelige caféer, shop i butikkerne og så er der selvfølgelig de hvide og rene sandstrande, som er nogle af de fineste, hvideste og bredeste i Nordeuropa. Vestkysten er også perfekt til cykelferie og surfing.

Visit AalborgJomfru Ane Gade
Når du lander i Aalborg lufthavn, er du kommet til Danmark fjerdestørste by med omkring 250.000 indbyggere. Start med en frokost i den meget berømte "Jomfru Ane Gade", en gade, der består af kun restauranter og barer. Bestil en klassisk Dansk ret, "Sildebord", som består af alle former for skandinaviske fisk og ledsaget med lokale snaps kaldet Akvavit (Rød Aalborg) - en gammel dansk tradition. Når du har nydt din frokost, kan du besøge Jens Bangs Steenhus, Aalborghus Slot, Utzon Center eller bare slappe af på en sejltur over Limfjorden eller på en åben bus tour. Afslut dagen ved at besøge Aalborgtårnet og få en fantastisk udsigt over Aalborg og den nærliggende natur. Du kan nyde din middag i Aalborgtårnet, eller alternativt vælge nogle af byens mange restauranter, alle inden for gåafstand.

Jomfru Ane Gade er den længste diskotek, café og restaurant gade i verden, hvor både unge og modne kan nyde underholdning af høj klasse.
Hver uge er der levende musik og underholdning show af høj kvalitet i form af lys, lyd og indretning.

Visit the Jet-Set and most northern town in Denmark, Skagen.Blokhus beach Northern Denmark Danish Farmhouse
Glem ikke dette fantastiske eventyr i den nordligste by i Danmark, Jet-set Skagen. Den er rig på kultur og berømt for sit unikke lys, der altid har tiltrukket historisk berømte malere, PS Krøyer, Michael Ancher og Anna Ancher er nok de mest berømte. Nyd morgenmaden i en af de mange caféer på Skagen havn og se lystbåde, fortøjning og havneliv. du kan også besøge Den tilsandede kirke, en kirke begravet i sand, hvor kun tårnet står i dag. En anden attraktion er Råbjerg Mile, som er en vandrende klit mellem Skagen og Frederikshavn. Det er den største i Nordeuropa, der indeholder i alt 4 millioner m³ sand. Toppen på kransekagen, tag Sandormen til det nordligste punkt i Danmark, Grenen. Her kan du være vidne til at Skagerrak og Kattegat mødes. Nyd aftenen på Skagen´s Fiskerestaurent, en hyggelig restaurant med sand på gulvet og en fantastisk udsigt over Skagen havn.

 

Besøg en bondegårdDanish Farmhouse
Flygt fra byens jag, tilbring en dag og besøg en bondegård - en ferie type, som i øjeblikket har sin renæssance i Danmark. Få mindeværdige oplevelser om hvordan livet var før i tiden, i smukke og afslappende omgivelser. På gården kan du malke køerne, indsamle friske æg og plukke jordbær, hindbær eller ærter. Alternativt en tur i skoven og plukke vilde svampe og brombær. På østkysten er der gode muligheder for bondegårdsferie.
Der er to måder at nyde bondegårdsferie på. Den ene er at have et værelse på en bondegård, spise måltider med værten og være en del af familien. Det er bondegårdsferie. men du kan også vælge overnatning med morgenmad eller halvpension. Et alternativ er at du lejer enten en separat hytte eller lejlighed på gården.

 

Visit Palm Beach Frederikshavn - Byens legeplads 
Palmer Frederikshavn DenmarkPalmer Frederikshavn Denmark
En dag på Frederikshavn Palm Beach forbliver i din hukommelse. Sol, sand, havet og palmer inviterer besøgende til at dase på en liggestol for et beskedent gebyr på 30 kroner. Og der er beachvolley og beachhåndboldbaner for dem, der bare ikke kan sidde stille. Hvis det er for varmt er der også en volleyballbane i havet, og der er altid de berømte gigantiske isvafler fra is-boden.

Der er også de attraktive nordjyske strande nord for Frederikshavn Palm Beach
såsom Strandby, Bratten og Jerup.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK