smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Danmark Region Hovedstaden
Bornholm Stor københavn Nordsjælland Region Hovedstaden
Click og vælg et område

Region Hovedstaden er med sine 1,8 mio. indbyggere den mest folkerige af Danmarks fem regioner.
Region Hovedstaden styres af et regionsråd som første gang blev valgt den 15. november 2005. Opgaverne for regionen ligger hovedsageligt indenfor sundhed, sygehuse og sygesikring: Regionen har Danmarks største sygehusvæsen med 11 hospitaler.


Hvad skal jeg se i Hovedstadsregionen

Attraktioner i Region Hovedstaden

Blandt de vigtigste attraktioner i København er Tivoli, fristaden Christiania, Christianshavn,  Københavns Havn, Rosenborg Slot, Amalienborg Slot, Nyhavn, Experimentarium og - ikke mindst - Den Lille Havfrue, som trods sin beskedne størrelse er det bedst kendte vartegn for København ude i verden.

Den Lille Havfrue

Maritime Christianshavn & Holmen

Dansk Arkitektur Center (DAC) ligger i København

Christianshavn er en kunstig ø grundlagt i begyndelsen af det 16. århundrede med inspiration fra de hollandske kanal byer. 

I dag er Christianshavn en livlig del af København med en boheme atmosfære omkring de gamle og charmerende bygninger.

Smalle brostensbelagte gader, michelin-restauranter og hyggelige cafeer langs kanalen. På den anden side af Knippelsbro ligger Christianshavn, hvor du finder det hele. 

Christianshavn er et eftertragtet sted at bo, og det er let at se hvorfor. Det er tæt på centrum, på vandet og her er masser af restauranter og barer og en charmerende arkitektur.

Du kan nyde en kold øl langs kanalen, spise en middag på Verdens Bedste Restaurant 2010 - 2014, noma, eller få en oplevelse ud over det sædvanlige i Operaen. Og glem ikke at besøge fristaden Christiania, der også ligger på Christianshavn.

Det Kongelige Teaters Operahus ligger i København

Det Kongelige Teaters Operahus

Københavns Operahus er med sine 41.000 m2 en rummelig sag. Der er mere end 1000 rum, fra den store sal, hvor der er plads til 1400 mennesker, til den lille eksperimentalscene med plads til 200. 
Operaen er en gave til det danske folk fraAP Møller MAERSK Denmark A. P. Møller og Hustru Chastine Møllers Fond til Almene Formaal

Nyhavn Copenhagen / København Denmark

Læs mere Operahuset i København

Nyhavn

København´s  sprudlende gamle havn
Den Nye Havn fra 1673 startede som en travl erhvervshavn. Skibe fra hele verden lagde til kaj her, og livet i havnen var præget af sømænd, værtshuse, glædespiger og fest. Den Nye Havn blev til Nyhavn, og de skønne, gamle og skæve huse, som før husede købmænd, er nu smukt renoverede og fyldt med hyggelige restauranter og barer.

Nordsjælland

Byer - store og små i Kongernes Nordsjælland Nordsjælland - HelsingørHelsingør ligger i Nordsjælland ved indsejlingen til Øresund, og den er trafikknudepunkt med færger til Sverige. Men byen er først og fremmest hjemsted for Kronborg Slot, scenen for Shakespeares skuespil Hamlet. Der er desuden mange gamle bindingsværkshuse, hyggelige brostensbelagte gader, en domkirke og et fredfyldt kloster i den travle by, hvor du også finder rigtig hyggelige Restauranter.

I Fredensborg ligger kongefamiliens forårs- og efterårsresidens, Fredensborg Slot. Nordsjælland Der er mange stier i den store slotspark og fine udsigter over Esrum Sø.

Nordsjælland - Frederiksborg  Slot, HillerødHillerøds vartegn er det store Frederiksborg Slot, som er hjemsted for Det Nationalhistoriske Museum med bl.a. portrætgalleri. Slottet var kongeslot i mange år, og derfra var der let adgang til de store jagtskove, som omgiver Hillerød, og centralt i Nordsjælland

På Nordsjællands kyst ligger bade- og kystbyerne på stribe, fx Hornbæk, Gilleleje, Rågeleje, Tisvilde og Liseleje. Flere af dem har en fortid som små fiskerlejer, det gælder bl.a. Hornbæk, der i dag betragtes som den mest eksklusive af alle badebyerne, mens Gilleleje stadig har en levende fiskerihavn. Herfra og i andre kystbyer langs Øresund og Kattegat hjalp fiskerne under 2. Verdenskrig mange danske jøder til at komme i sikkerhed i Sverige, men i Gilleleje gik det galt i oktober 1943, hvor 75 jøder, som var skjult på kirkens loft, blev angivet og taget til fange. Gilleleje Museum beretter derom.

Nordsjælland - Kunstmuseet Louisiana, Humlebæk

Kunst, kultur og historie i Nordsjælland
Også kunstnere og forfattere er blevet tiltrukket af Nordsjælland natur, og der er mange spændende museer i Nordsjælland. Louisiana Museum for Moderne Kunst i Humlebæk er Danmarks mest besøgte museum med dansk og international kunst og hyppige særudstillinger. Tæt derpå ligger Nivaagaard Malerisamling med ældre kunst, og i Rungsted finder du Karen Blixen Museet, som er indrettet i forfatterens hjem på Rungstedlund. Her skrev hun sine berømte fortællinger, bl.a. ’Den afrikanske farm’.

Nivågaards Malerisamling finder du i Nivå midtvejs mellem Rungsted og Humlebæk. Nivågaards Malerisamling er et af Danmarks fine, gamle museer, der især er kendt for en fremragende samling af ældre europæiske kunstnere, bl.a. landets eneste ægte Rembrandt.

Nationalpark Kongernes Nordsjælland

I den nordvestlige del af  Nationalpark Kongernes Nordsjælland findes store sandflugtsplantager, Asserbo Plantage og Tisvilde Hegn, adskilt fra Kattegat med et stort klitlandskab. Tisvilde Hegn består af en rig variation af løv- og nåletræer. I plantages sydkant ligger Tibirke Bakker med rester af hede, enebærbevoksninger og den delvis tilvoksede Ellemose.

Arresø, som er landets største sø, er omgivet af rørskove og rørsumpe af varierende bredde.

Den østlige del af Kongernes Nordsjælland over Gribskov til Helsingør er domineret af store skov- og sølandskaber, som gennemskæres af smalle ådale. Gribskov, der er en af landets største skove, består af store sammenhængende bøge- og nåletræsskove, hist og her afbrudt af fugtige skovenge og små søer, der ofte rummer sjældne planter og dyr.

Mod øst grænser Gribskov til Esrum Sø, som er biologisk interessant fordi den er meget ren. Gurre Sø med dens rørskov og omgivende skovområder er en værdifugl fuglelokalitet.

Hamlet Kronborg Slot

Hamlet´s Castle / Kronborg Slot er kendt over hele verden som "Hamlets Castle" og skueplads for William Shakespeares tragedie Hamlet, en af de mest berømte og hyppigst opførte teaterstykker i verden.

Shakespeare festival at Hamlets Castle Elsinore

From Amleth to Hamlet

Den sagnomspundne figur Hamlet optrådte for første gang for mere end 800 år siden i Saxo Grammaticus ' Gesta Danorum , eller historien danskerne. Fra Saxo legenden fortsatte en dansk forfatter Christiern Pedersen, der offentliggjorde en historie om " Amled " i 1514 . Denne publikation gav dramaet udenfor Denmark. En fransk version af historien blev forfattet af François de Belleforest i 1500-tallet , og en engelsk dramaturg Thomas Kyd fortolkede arbejdet i 1590 , han vendte det til et drama af hævn.

Kronborg Helsingør Nordsjælland

Formentlig inspireret af  Thomas Kyd, skrev William Shakespeare stykket "Den tragiske historie Hamlet , Prins af Danmark " omkring 1600 tallet, og dermed levendegjorde den legendariske prince. Shakespeare brugte navnene Rosenkrantz og Gyldenstjerne til to adelsmænd i stykket . Det vides ikke, om Shakespeare tænkte på nogen specielt , da han valgte disse navne , men Rosenkrantz og Gyldenstjerne , eller på dansk " Gyldenstjerne " , var den mest magtfulde og rigeste familier i Danmark i det 14. og 15. århundrede . Shakespeare havde også set den berømte danske astronom Tycho Brahes familie´s våbenskjold, med Brahes forfædre Sophie Gyldenstjerne og Erik Rosenkrantz .

Restaurant Cafe Olai Helsingør

Cafe Olai Helsingør
Cafe Olai Helsingør

 Den legendariske Café Olai har mere end en menneskealder på bagen, og er i dag en institution i byen.

Café Olai afspejler det gamle Helsingør i såvel atmusfære som indretning, og selv priserne er som for 1/4 århundrede siden.

Smiling Danmark
Anbefales af SmilingDanmark.dk

Café Olai har et velplejet renumé der rækker langt ud over landets grænser. Café Olai er et af de bedste spisesteder i Helsingør, og omtales jævnligt  i magasinerne Travel News og Globetrotter, som en del af Helsingør´s kultur.

Skal du besøge Kronborg, se Shakespeare´s Hamlet, ellet til koncert i Kulturhuset, anbefaler vi bordbestilling i god tid.  Du kan bestille bord på Tlf. +45 49 20 16 07  eller direkte på Hjemmesiden Café Olai Helsingør.

 

 

Fredensborg Slot

Fredensborg Slot er regentparrets residens i forårs- og efterårsmånederne, og Kancellihuset er siden 2004 Kronprinsparrets residens på Fredensborg. Det prægtige vidtforgrenede slotsanlæg er opstået trinvis gennem 1700-tallet under medvirken af århundredets bedste danske arkitekter.

Det er efterhånden en tradition, at større kongelige Fredensborg slot familiebegivenheder og fester holdes på Fredensborg Slot. Traditionen stammer fra kong Christian d. 9 - også kendt som Europas svigerfar - som samlede sine familie fra fra hele Europa til fest og ferie på Fredensborg - de såkaldte Fredensborg-dage i slutningen af 1800 tallet.

Frederiksborg Slot Hillerød

Frederiksborg Slotspark Hillerød Frederiksborg Slot er opført mellem 1600 og 1620 af Christian IV.
For at give plads til det nye renæssanceslot blev hovedparten af et ældre bygningskompleks, som Frederik II havde erhvervet i 1560, revet ned.
 Anlægget ligger på tre øer i slotssøen. Bygningerne på den sydligste ø stammer fra Frederik IIs tid.

 Slottet er inspireret af traditionel nederlandsk byggestil lige som mange andre af Christian IVs bygningsværker for eksempel Rosenborg Slot og Børsen.Frederiksborg Slot Hillerød
En gangsti gør det muligt at gå rundt om Slotssøen.

 I 1622 blev det store Neptunspringvand opstillet. Broncefigurerne var lavet i Prag af billedhuggeren Adrian de Vries.
Svenske soldater tog figurerne som krigsbytte i 1659 og førte dem til Stockholm.
I 1888 blev springvandet rekonstrueret med afstøbninger af de originale figurer.

 

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK