smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Danmark Region Nordjylland
Nordjylland Nord Nordjylland Vest Nordjylland Syd Region Nordjylland
Click og vælg et område
Generel
Værd at se
Kontakt:

Region Nordjylland
Niels Bohrs vej 30 9220 Aalborg Ø.
Tlf. 97 64 80 00 Fax: 98 15 20 09
CVR: 29 19 09 41

Åbningstid:
Mandag-torsdag kl. 8.00-15.30
Fredag kl. 8.00-15.00
Officiel post sendes til: region@rn.dk
Home Page: http://www.rn.dk/

Region Nordjylland omfatter det tidligere Nordjyllands Amt samt de dele af Viborg Amt der ligger nord for Limfjorden, herunder øen Mors. Desuden den nordligste del af det nedlagte Århus Amt hvor byen Mariager ligger. Regionens centralforvaltning er placeret i Regionshuset i Aalborg Øst. Region Nordjylland har 589.936 indbyggere (2020) og består af 11 kommuner.

Region Nordjylland omfatter det tidligere Nordjyllands Amt samt de dele af Viborg Amt der ligger nord for Limfjorden, herunder øen Mors. Desuden den nordligste del af det nedlagte Århus Amt hvor byen Mariager ligger. Regionens centralforvaltning er placeret i Regionshuset i Aalborg Øst. Region Nordjylland har 580.272 indbyggere (2013)

Nordjylland er præget af havet - mod vest Nordsøen, mod øst Kattegat og igennem regionen skærer Limfjorden sig. Derfor kan du opleve et helt specielt lys i denne del af landet, der også kalder sig Lysets land.


Visit Smiling Nordjylland

Visit Northern Denmark

Når du rejser i Smiling Danmark, Et det et must at besøge den fantastiske natur og lyset i Nordjylland, der ligger kun seks timer med tog eller bare en time med fly fra København. Gårde, landbrug og små byer give området et særpræg og charme, øst og vest kysten kan prale af de fineste, hvideste og bredeste sandstrande i Nordeuropa, - det er den perfekte pause fra stress og jag i byens hverdagsliv.

Område Km2 Indbyg. Density
Nordjylland Nord 1,937 km² 210,968 64/km²
Byer: Hjørring Frederikshavn   Brønderslev
Nordjylland Vest 2,320 km² 112.000 65/km²
Byer: Thisted Brovst Nykøbing M
Nordjylland Syd 2,185 km² 260.569 78/km²
Byer: Aalborg Mariager Hadsund Arden

 

Landskabet er flot og barsk med hvide strande, vældige klitter og klinter, lyngbakker og skove. Takket være den fremherskende vestenvind har træerne en tendens til alle at vende samme vej, mod øst. Limfjordslandet er mindre dramatisk, bakket og frodigt med små sunde, vige og bredninger.

 En anden attraktion er Råbjerg Mile, som er en vandrende klit mellem Skagen og Frederikshavn. Det er den største i Nordeuropa, der indeholder i alt 4 millioner m³ sand. 

Visit Region Nordjylland

 

Blokhus beach Northern Denmark
Blokhus beach Northern Denmark

Tag bussen eller lej en bil og nyd det pragtfulde landskab langs din vej til en af de mange små byer langs vestkysten. Sommer favoritter er Løkken og Blokhus, der ligger 15 km fra hinanden og direkte ud til Skagerrak. Slap af på de hyggelige caféer, shop i butikkerne og så er der selvfølgelig de hvide og rene sandstrande, som er nogle af de fineste, hvideste og bredeste i Nordeuropa. Vestkysten er også perfekt til cykelferie og surfing.

Se her hvad der er af aktuelle events og arrangementer i Nordjylland

Jomfru Ane Gade Alborg Denmark
Jomfru Ane Gade Alborg

Visit Aalborg
Når du lander i Aalborg lufthavn, er du kommet til Danmark fjerdestørste by med omkring 250.000 indbyggere. Start med en frokost i den meget berømte "Jomfru Ane Gade", en gade, der består af kun restauranter og barer. Bestil en klassisk Dansk ret, "Sildebord", som består af alle former for skandinaviske fisk og ledsaget med lokale snaps kaldet Akvavit (Rød Aalborg) - en gammel dansk tradition. 

Når du har nydt din frokost, kan du besøge Jens Bangs Steenhus, Aalborghus Slot, Utzon Center eller bare slappe af på en sejltur over Limfjorden eller på en åben bus tour. Afslut dagen ved at besøge Aalborgtårnet og få en fantastisk udsigt over Aalborg og den nærliggende natur. Du kan nyde din middag i Aalborgtårnet, eller alternativt vælge nogle af byens mange restauranter, alle inden for gåafstand.

Jomfru Ane Gade er den længste diskotek, café og restaurant gade i verden, hvor både unge og modne kan nyde underholdning af høj klasse.
Hver uge er der levende musik og underholdning show af høj kvalitet i form af lys, lyd og indretning.

Visit the Jet-Set and most northern town in Denmark, Skagen. 

the northern most point in Denmark
the northern most point in Denmark
the most northern town in Denmark, Skagen
the most northern town in Denmark, Skagen

Glem ikke dette fantastiske eventyr i den nordligste by i Danmark, Jet-set Skagen. Den er rig på kultur og berømt for sit unikke lys, der altid har tiltrukket historisk berømte malere, PS Krøyer, Michael Ancher og Anna Ancher er nok de mest berømte. 

Nyd morgenmaden i en af de mange caféer på Skagen havn og se lystbåde, fortøjning og havneliv. du kan også besøge Den tilsandede kirke, en kirke begravet i sand, hvor kun tårnet står i dag.

 

Toppen på kransekagen, tag Sandormen til det nordligste punkt i Danmark, Grenen. Her kan du være vidne til at Skagerrak og Kattegat mødes. Nyd aftenen på Brøndums Hotel eller  Skagen´s Fiskerestaurent, en hyggelig restaurant med sand på gulvet og en fantastisk udsigt over Skagen havn.

Læs om de mange seværdigheder og attraktioner i Nordjylland

Besøg en bondegård

Danish Farmhouse
Danish Farmhouse

Flygt fra byens jag, tilbring en dag og besøg en bondegård - en ferie type, som i øjeblikket har sin renæssance i Danmark.

 Få mindeværdige oplevelser om hvordan livet var før i tiden, i smukke og afslappende omgivelser. På gården kan du malke køerne, indsamle friske æg og plukke jordbær, hindbær eller ærter. Alternativt en tur i skoven og plukke vilde svampe og brombær. På østkysten er der gode muligheder for bondegårdsferie.


Der er to måder at nyde bondegårdsferie på. Den ene er at have et værelse på en bondegård, spise måltider med værten og være en del af familien. Det er bondegårdsferie. men du kan også vælge overnatning med morgenmad eller halvpension. Et alternativ er at du lejer enten en separat hytte eller lejlighed på gården, der er mange bondegårde der også har Bed and Breakfast i Nordjylland.

Du finder også nogen af Danmarks bedste Campingpladser i Nordjylland

Visit Palm Beach Frederikshavn - Byens legeplads 

Palm Beach Frederikshavn
Palm Beach Frederikshavn
Palm Beach Frederikshavn
Palm Beach Frederikshavn

En dag på Frederikshavn Palm Beach forbliver i din hukommelse. Sol, sand, havet og palmer inviterer besøgende til at dase på en liggestol for et beskedent gebyr på 30 kroner. 

Og der er beachvolley og beachhåndboldbaner for dem, der bare ikke kan sidde stille. 

Hvis det er for varmt er der også en volleyballbane i havet, og der er altid de berømte gigantiske isvafler fra is-boden.

Der er også de attraktive nordjyske strande nord for Frederikshavn Palm Beach
såsom Strandby, Bratten og Jerup.

Visit Læsø

Tanghus på Læsø
Tanghus på Læsø
 
Læsø Salt Syderi
Læsø Salt Syderi

Træk stikket ud og tag på Læsø, hvor tempoet er roligt og du har naturen for dig selv. 

Her finder du samtidig gamle huse med tangtage, skønne sandstrande og alle de jomfruhummere du kan spise - selvfølgelig krydret med lækker Læsø Salt.

En af øens største begivenheder er Læsø Jomfruhummerfestival, der er en del af de nordjyske SmageDage og som finder sted hvert år, første weekend i august.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK