smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Danmark Western Greenland Western Greenland Greenland
Generel
Hvad sker der her
Western Greenland er en region i Greenland Europe. - Visit Western Greenland og oplev en af Greenland´s smukke regioner med et varieret landskab, befolkningen i Western Greenland er meget behjælpsomme og stolte af egnen, og uanset hvor du er, møder du altid et venligt smil. I byområder, bliver du altid budt velkommen i en varm og meget venlig atmusfære.

Vest Grønland

West Grønland

Sisimiut Western Greenland
Sisimiut Western Greenland

 Enorme fjordsystemer Glacier og verdens mindste hovedstad - Nuuk.

Omkring halvdelen af Grønland's 55,000 indbyggere bor og lever i de "større" byer langs Grønlands vestkyst,

Vi er tæt på polarcirklen, og om sommeren skinner solen 24 timer i døgnet for senere på året at gå i sort og overlade scenen til det farverige nordlys - Aurora Borealis.

Hvad er Nordlys Aurora Borealis (aurora polaris).?

Enorme fjordsystemer og skær er typiske for hele regionen, og der er muligheder for bådture fra Nuuk det meste af året med en god chance for at se sæler, hvaler og Isen der kælver..

Sisimiut Western Greenland
Sisimiut Vest Grønland

Golfstrømmen når denne del af Grønland, og forhindre havet i at fryse til om vinteren. Lufthavnen i Kangerlussuaq har regelmæssige ruteflyvning til Canada, Island og Danmark i løbet af året. Kangerlussuaq er også knudepunkt for alle interne flyvninger i West Grønland. 

I området omkring lufthavnen er der et omfattende netværk af asfalterede veje (omfattende for Grønland)  du kan tage cyklen eller  et motor køretøj (4-wheal drive) til kanten af indlandsisen. På denne tur er du sikker på at se nogle af de mange rensdyr og moskusokser, som strejfe gennem bjergene.

Sisimiut Western Greenland
Moskusokserne omkring Kangerlussuaq Greenland

Kangerlussuaq – (da. Søndre Strømfjord)
Indgangsporten til Grønland kalder man Kangerlussuaq "den store fjord"  med sin Internationale lufthavn, og stedet er især kendt for den rige bestand af moskusokser og rensdyr og, ikke mindst, den imponerende Indlandsis, der ligger i ”baghaven” og er nemt tilgængelig for områdets besøgende. Du kan også komme op at stå på indlandsisen i selskab med en dygtig og fortællelysten guide. Kangerlussuaq er en tidligere Amerikansk luftbase, men er i dag Grønlands vigtigste lufthavn..

Kangerlussuaq Søndre Strømfjord Western Greenland
Kangerlussuaq – (da. Søndre Strømfjord) Vest Grønland

Kangerlussuaq ligger på højde med Polarcirklen, ca. 170 km fra den grønlandske vestkyst og 30 km fra Indlandsisen. Kangerlussuaq har havn med sommersejlads til de vestgrønlandske byer. I dag bor der omkring 500 indbyggere i Kangerlussuaq, hvilket gør Kangerlussuaq til Grønlands største bygd.

Efterår og vinter er nordlystid, så på hele rejsen skal du på skyfrie aftener ud og stikke næsen i sky for at opleve det særegne og utroligt smukke fænomen.

 Moskusokserne omkring Kangerlussuaq kommer oprindeligt fra en østgrønlandsk besætning indført i området i 1960'erne.

Sisimiut – "de der bor ved rævehulerne"
Sisimiut har 5500 indbyggere og er dermed den næststørste by i Grønland. Sisimiut er driftig og samtidig traditionel i ordets bedste forstand. Her er slædehunde, fine farvede huse og et spændende museumsområde.  Placeret lidt nord for polarcirklen er Sisimiut den nordligste ”åbent vands by” og den sydligste hundeslædeby i Grønland. Derfor kan du som besøgende både opleve sejlture i de dybe fjorde og slædeture, hvis sneen er faldet.

:Northern GreenlandSee Videoclip
Hovederhvervet i de kystnære byer er fiskeri efter rejer og Grønlandsk hellefisk, men besøgende viser mere interesse for de mange fine "char floder". Den Grønlandske fjeldørred tilbringe vinteren i søerne, men går ud i fjordene i foråret for at blive fedet op, før den  vender tilbage til floderne og søer i august og september. Hvis du foretrækker en større fisk med den store fiskestang, har du mulighed for at tage de rekord-store hajer i området omkring Maniitsoq, som også er et ideelt sted for kajaksejlads.


Grønlands Nationalmuseum ligger i Nuuk, som er den mindste hovedstad i verden. Blandt museets udstillinger er de velbevarede mumier af en gruppe kvinder og børn, der menes at være døde omkring 1475, da deres båd kæntrede. Museet finder du i den ældste del af byen, hvor bygningerne kan dateres tilbage til 1728, hvor den norske missionær Hans Egede boede her. Hans Egedes tidligere bolig huser nu receptionen i Parlamentetbygning til Grønland Hjemmestyre, hvor de officielle gæster i landet bydes velkomne.

Sisimiut Western Greenland
Western Greenland

 Turister fascineres af blandingen af gammelt og nyt, som er kendetegnet i de store byer. Bybusser, hoteller, restauranter og internetcaféer ses i bybilledet, og du kan ikke undgå at lægge mærke til de mange snescootere der er parkeret på vejene og i udkanten af byen i vinteren og forårsmånederne. 

Northern Greenland Dog sledge
Hundeslæde er det nationale transportmiddel

Men i Sisimiut, umiddelbart nord for polarcirklen, bruges hundeslæder på den traditionelle måde som transportmiddel, og slæde drivere er klar til at tage gæster på lange eller korte ture.

Regionen som helhed byder på mange spændende aktiviteter i løbet af foråret, alle er forbundet med sne og is. Hvert år afholdes en Sne Skulptur Festival i Nuuk med deltagelse af både nybegyndere og erfarne sne billedhuggere fra Grønland og udlandet. I Maniitsoq venter det hvide snepulver på skiløberne, der bæres op til toppen af bjergene med helikopter. 

Ilulissat Ilulissat Icefjord Arctic Western Greenland
helicopter wiev Icefjord Greenland Arctic

For de fleste ting i livet, er det bedst at starte med et overblik, og Ilulissat Isfjord er ikke anderledes. Ilulissat Isfjord er en af de nordligste UNESCO World Heritage Sites har på listen, med en massiv samling af isbjerge, der har kælvet fra Sermeq Kujalleq gletscheren én efter én. Her er det nødvendigt at få et fugleperspektiv, så du ved præcis, hvor stor en skala Ilulissat Isfjord har.

Din første iagtagelse af Ilulissat Isfjord vil formentlig være fra vinduet i en flyvemaskine. Det er en flot udsigt, men få en endnu bedre oplevelse ved Flightseeing med en helikopter eller fastvingede fly.

Northern Light  Aurora Borealis
Nordlys - Aurora Borealis omkring Arctic Circle

:Northern GreenlandSee Videoclip
Nordlys kan ses, når solvinden er kraftigere end normalt med store elektriske udladninger, der slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Fællesbetegnelsen for sydlys og nordlys er polarlys (aurora polaris). Sydlys (latin aurora australis) og nordlys (latin aurora borealis)

Nordlys (aurora polaris) fremkommer når partiklerne afbøjes af jordens magnetfelt og spiralerer frem og tilbage mellem jordens magnetiske syd- og nordpol. Med tiden taber aurora polaris energi bl.a. ved at støde sammen med atmosfærens atomer. Når atmosfærens atomer afgiver energien igen ved emission udsender de stråling, bl.a. i form af synligt lys.

 

Arctic Circle Race - verdens længste langrend løb på mere end 160 km / 100 miles - foregår fra Sisimiut hvert år hvor konkurrenterne overnatter i telte. I Kangerlussuaq kan du tilbringe natten på et hotel lavet af is, hvor der serveres drikkevarer i glas lavet af is, - så godt! - Det kan kun forventes at hotellets åbningstider er begrænsede.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
GL DK