smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Danmark Region Hovedstaden
Bornholm Stor københavn Nordsjælland Region Hovedstaden
Click og vælg et område
Kultur
Generel
Værd at se
Kontakt:

Regionsgården - Kongens Vænge 2 - 3400 Hillerød
Tlf: +45 38 66 50 00 - Fax: +45  38 66 69 94
E-mail: regionh@regionh.dk
HomePage: https://www.regionh.dk/
Åbningstider: Mandag - torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-14.

Region Hovedstaden er en forvaltningsenhed, der omfatter 29 kommuner,
Der er ca. 1,81 mio. indbyggere (2017) i regionen svarende til over 30 % af landets befolkning.
Region Hovedstaden har hovedsæde i Hillerød.
Regionsrådet har 41 folkevalgte medlemmer.

Region Hovedstaden er med sine 1,8 mio. indbyggere den mest folkerige af Danmarks fem regioner.
Region Hovedstaden styres af et regionsråd som første gang blev valgt den 15. november 2005. Opgaverne for regionen ligger hovedsageligt indenfor sundhed, sygehuse og sygesikring: Regionen har Danmarks største sygehusvæsen med 11 hospitaler.

København (Danmarks hovedstad) har en lang og rig historie. København har været centrum for det danske imperium i hundreder af år, og som sådan er København hjemsted for mange paladser, historiske bygninger og kulturminder.
Men det moderne København er ikke en by gennemsyret i fortiden. Byens klassiske arkitektur og kanaler sidestilles med moderne infrastruktur, nye bygninger og et højteknologisk transportsystem.


Region Hovedstaden

Region Hovedstaden er med sine 1,8 mio. indbyggere (1. juli 2015) den befolkningsmæssigt største af Danmarks fem regioner.

Område Km². Indbyg. Pr.km²
Bornholm 1,937 km² 198,968 34/km²
Byer: Rønne Nexø   Gudhjem
Nordsjælland 4,920 km² 278.000 35/km²
Byer: Helsingør Hillerød  Fredensborg Gilleleje
Stor København 3,185 km² 477.569 42/km²
Byer: København Ballerup Herlev Gentofte

Regionen består af de tidligere Københavns og Frederiksborg amter, Københavns og Frederiksberg kommuner samt Bornholms Regionskommune, og har desuden overtaget Hovedstadens Sygehusfællesskabs opgaver. Regionen har central forvaltning i Hillerød. Regionen har omkring 40.000 ansatte (opgjort i fuldtidsstillinger) og havde i 2016 et samlet budget på 35 mia. kr.

Region Hovedstaden styres af et regionsråd som første gang blev valgt den 15. november 2005. Opgaverne for regionen ligger hovedsageligt indenfor sundhed og sygehuse, inkl. sygesikring: Regionen har Danmarks største sygehusvæsen med 11 hospitaler, inkl. Region Hovedstadens Psykiatri. Fra slutningen af 2006 bruges kun betegnelsen hospital i stedet for sygehus. Udgifterne til sundhedsområdet udgør omkring 90% af regionens samlede udgifter.

Kongernes Nordsjælland

I Nordsjælland finder du Danmarks to største søer, nemlig Arresø og Esrum Sø. Det er også her du finder Gribskov, der er et af Danmarks største skovområder. Og bag nordkysten kan du blandt andet opleve de flotte lyngklædte Tibirke Bakker.

 

København er en mangfoldig by, og på trods af byens relativt beskedne størrelse, har de enkelte kvarterer hver deres særpræg, som det helt klart er værd at opsøge og opleve på nærmeste hold. Læs mere om København

 

 

Tivoli København

Tivoli er et must for alle børn og barnlige sjæle, der besøger København. Tivoli ligger få minutters gang fra Rådhuspladsen, og med Københavns Hovedbanegård som nærmeste nabo er det let at komme dertil.

 

 

Nordsjælland - Kunstmuseet Louisiana, Humlebæk

Louisiana ligger ved Nordsjællands kyst i en stor gammel park med udsigt over Øresund mod den svenske kyst. Museets samling af moderne kunst omfatter internationale kunstnere som Arp, Francis Bacon, Calder, Dubuffet, Max Ernst, Sam Francis, Giacometti, Kiefer, Henry Moore, Picasso, Rauschenberg og Warhol.Hvert år viser Louisiana seks til otte større udstillinger af moderne og nutidig kunst.

Søer i Nordsjælland

Det grønne og frodige Nordsjælland veksler mellem kuperede åbne landskaber med vældige skove og store søer.  Langs nordkysten finder du nogle af Sjællands smukkeste kyststrækninger og bedste badestrande, og langs Øresund er der flotte udsigter over sundet til Sverige. På en ferie i Nordsjælland kan du også besøge nogle af Danmarks kendteste slotte, nemlig Kronborg og Frederiksborg Slot,

 

Nordsjælland - Helsingør - Elsinore Denmark

Helsingør ligger i Nordsjælland ved indsejlingen til Øresund, og den er trafikknudepunkt med færger til Sverige. Men byen er først og fremmest hjemsted for Kronborg Slot, scenen for Shakespeares skuespil Hamlet. Der er desuden mange gamle bindingsværkshuse, hyggelige brostensbelagte gader, en domkirke og et fredfyldt kloster i Helsingør.

Kronborg - Hamlets Castle Elsinore Denmark

 På Nordsjællands kyst ligger bade- og kystbyerne på stribe, fx Hornbæk, Gilleleje, Rågeleje, Tisvilde og Liseleje. Flere af dem har en fortid som små fiskerlejer, det gælder bl.a. Hornbæk, der i dag betragtes som den mest eksklusive af alle badebyerne, mens Gilleleje stadig har en levende fiskerihavn.

 

Bornholm rundkirker

Bornholm er – sammen med Ertholmene - Danmarks østligste ø. Den ligger langt ude i Østersøen mellem Sverige og Polen. Takket være beliggenheden har Bornholm mange solskinstimer og det specielle, klare lys har altid tiltrukket kunstnere til øen.

Hippier med deres eget sæt af regler

Hippie Christiania Denmark
Over broen Knippelsbro ligger Christianshavn, et helt moderne område i København. Tag en tur langs kanalerne, nyd en kop kaffe på en af de mange caféer langs havnefronten og besøge det berømte Christiania.

 

Christiania blev grundlagt i 1971, da en gruppe hippier overtog et område af forladte militære kaserne og udviklet deres eget sæt af regler, helt uafhængig af den danske regering.

Christiania Copenhagen  Denmark


Man kunne sige, at Christiania er et alternativt samfund i samfundet, hvilket også betyder, at de mørkere sider af det moderne liv er repræsenteret. Nogle forældre rådgiver deres teenagebørn til ikke at gå der efter mørkets frembrud, og turister rådes til ikke at tage billeder i Pusher Street.

Se attraktioner og Seværdigheder, slotte og museer i Region Hovedstaden.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK