smilingdanmark.dkSmilingDanmark

Kampdage Nyborg Slot 2019 Arrangementer Midelalder i Fyn Oplevelser Hvad sker i Nyborg

Fyn Kategori: Arrangementer Midelalder
Arrangementer Midelalder Nyborg 
Læs mere om Fyn   Aktiviteter Arrangementer Midelalder Fyn
Region Syddanmark   Arrangementer Midelalder

Oplevelser aktiviteter Arrangementer Midelalder Det sker i Nyborg Fyn

 Page: 1

Arrangementer

Nyborg slot
Slotsgade 34
5800 Nyborg
Telf.: +45 2869 8278
Contact
Home Page
Sted: Nyborg slot og by

september søndag 08-09-2019      til:  mandag 09-09-2019

Kampdage Nyborg Slot 2019

Nyborg
  More info

Nyborg Slot Kampdage 2019

Nyborg Kampdage - Knights of the Nothern Kingdom løber i år af stablen lørdag d. 08. sep. kl 10-19 og søndag d. 09. sep. kl 10-16.

Danahof Nyborg Slot
 Nyborg Slot

Oplev ægte uforfalsket middelalderstemning i de autentiske rammer på et af Danmarks vigtigste borganlæg fra Danmarks middelalderhistorie.

Nyborg Slot
Middelalderstemning Nyborg Slot

Nyborg Slot blev grundlagt i 1170erne og var helt frem til moderne tid et militært og strategisk vigtigt borg-anlæg - først som middelalderborg og siden som fæstning.

 Borgens storhedstid var uden tvivl perioden fra 1170 og frem til 1560. Her mødtes det danske parlament - Danehoffet - og borgen dannede rammen om tronarvingernes og kongernes hof.

Nyborg Slot
Nyborg Slot

Våbenkunst og krigslege

Når stormændene og kongerne mødtes, har de haft følger af svende og krigere med sig. 

De trænede og underholdt med deres våbenkunst og krigslege, hvilket var med til at forberede dem på de drabelige slag i middelalderen. 

Ridderen er udgangspunktet for Nyborg Slots formidling af dansk middelalderhistorie. 

Denne krigerkaste levede efter særlige regler og opdyrkede en kampkunst, der gør ridderen til det europæiske modstykke til den japanske samurai-kriger. Kun gennem de moderne 'krigeres' studie af kilderne og derefter afprøvet i praksis kan denne kunst og viden for alvor levendegøres, begribes og formidles.

 

Nyborg Slot
Kampdage Nyborg Slot

Træningsplads for nutidens riddere

Nu mødes stridsmænd fra Nordeuropa på Nyborg Slot for at træne, vise deres kunnen og genopføre et helt middelalderligt slag. Det genskaber stemningen af det senmiddelalderlige hofs pragt og farver i en størrelsesorden som ikke er set siden middelalderen! 

Det er levende formidling på stedet, hvor det hele foregik, og ud over slaget vil krigerne dyste i, hvilken kampgruppe, der kan levere det bedste kampshow. 

Nyborg Slot
Nyborg Slot

Den gamle kongeborg vil igen genlyde af krigernes råb og sværdenes drøn mod hjelme og skjolde. Oplev ægte uforfalsket middelalderstemning i de autentiske rammer på et af de vigtigste borganlæg fra Danmarks middelalderhistorie - Nyborg Slot.

Høstmarked
I forbindelse med Nyborg Kampdage bliver der også afholdt et høstmarked i byen. Høstmarkedet er et tiltag, der skal bringe historien mere ud i byen. 

Til markedet kan man møde mange af medlemmerne af Kongens Fadebur på torvet i Nyborg. De vil selvfølgelig sælge og uddele smagsprøver af deres unikke produkter, samtidig med at det bliver muligt at få et indblik i, hvad Kongens Fadebur er, og hvem der er medlem af netværket. 

Nyborg Kampdage afholdes d. 2. weekend i september.

Læs mere om Nyborg

Læs mere om Nyborg slot

Page: 1