smilingdanmark.dkSmilingDanmark

Knejpe Festival 2022 Begivenheder Festival i Nordsjælland Oplevelser Hvad sker i Helsingør

Nordsjælland Kategori: Begivenheder Festival
Begivenheder Festival Helsingør 
Læs mere om Nordsjælland   Begivenheder Festival Nordsjælland
Region Hovedstaden   Begivenheder Festival

Oplevelser aktiviteter Begivenheder Festival Det sker i Helsingør Nordsjælland

 Page: 1
[1]   >

Begivenheder

Kulturværftet
Kronborg 2C
3000 Helsingør
Telf.: +45 41 86 98 01
Contact
Home Page
Program Program Knejpe Festival 2022
Sted: I hele Helsingør

oktober fredag 07-10-2022  Aften    til:  lørdag 08-10-2022

Knejpe Festival 2022

Helsingør
  More info    - Aften

Knejpe festival Helsingør 2022

Skumsprøjt, søfartshistorie og sange fra de varme lande

Velkommen til Danmarks mest autentiske og vindblæste festival  fredag den 7. oktober og lørdag den 8. oktober 2022

Ohøj alle landkrabber, havfruer, sailors og andet godtfolk! Glæd jer til sjete udgave af den skumsprøjtende, vindblæste og skibsskæve Knejpe Festival 7. og 8. oktober!

Knejpe festival Helsingør

Knejpe Festival bliver i havn i 2022, og her gør vi os klar til atter at stævne ud til næste år. Vi ses den 7. og 8. oktober 2022!

Alle koncerter i løbet af festivalen er gratis. Det gælder også, når vi fredag den 7. oktober har Åben scene i Toldkammeret. Her vil en række musikstuderende og musikere fra forsknings-, formidlings-, og musiker-miljøerne i Norden som afslutning på en workshop om nordatlantisk kystmusik underholde på Toldkammerets scene fra kl. 19.00-21.00.

Knejpe festival Helsingør
Knejpe festival Helsingør

Tema-koncert om den dansk-vestindiske forbindelse åbner Knejpe Festival
Knejpe Festivals temakoncert stiller skarpt på Danmarks forbindelse til De Vestindiske Øer. Her kan man opleve foredrag med Steven Hart om øernes historik samt efterfølgende opleve det fantastiske calypso-band Polcalypso. 

Foredrag ved kunstner og musiker Steven Hart 
I anledning af 100-året for salget af de dansk vestindiske øer til USA i 1917 kan man opleve Steven Hart fortælle om Danmarks rolle som slavemagt i jagten på den dengang eftertragtede handelsvare, sukker. Det er historien om de afrikanske slaver på de tre øer Sankt Thomas, Sankt John og Sankt Croix, hvor publikum tages med på en rejse fra start til slut med salget af øerne til USA. 

Koncert med det fantastiske band The Original Danish Polcalypso Orchestra
Historien fortsætter med et dansk orkester, som fandt sine rødder i de gamle danske kolonier. Selv i dag kan man høre ekkoet af dansk musik på øerne, men noget unikt er sket. Ved sammensmeltningen med den lokale calypso-musik er der opstået et nyt musikalsk begreb - polkalyso (’polca’ + ’calypso’). Kapelmester Kazio Kierpaul hørte denne musik for første gang i 1988, og dybt inspireret dannede han orkesteret Karlekammeret, der siden skiftede navn til The Original Danish Polcalypso Orchestra, så man også på vores breddegrader kunne nyde godt af denne geniale fusion.

Bandet består i dag af følgende musikere: Kazio Kierpaul, Jeanette Torp, Hans Leonardo Pedersen, Vincent Nilsson, Claus Fossing, Jesper Nørløv, Andre Sørensen og Søren Berggreen.

Vi ser frem til en fantastisk aften, efterfulgt af rig mulighed for fest, når Knejpe Festival folder sig ud på byens mange værtshuse.

SE PROGRAM HER

Café Olai Sct. Olaigade 19 3000 Helsingør: Byder dig velkommen, Bordbestillig anbefales, dog modtager vi ikke bordbestilling lørdage mellem 12:00 og kl. 15:00, her kan forekomme god stemning og ventetid, 10 - 15 min. men vi finder altid plads.
Bordbestilling Telefon: +45 49201607

Byvandring d. 8. Okt.
Tag en tur gennem Helsingørs gader og en rejse tilbage til en epoke, hvor byens knejper bugnede med færgemænd, kapere og sømænd fra fjerne himmelstrøg. André Andersen står for det historiske vingesus, de løgnagtige sandheder og masser af underholdende anekdoter.

Byvandring: Knejper & knytnæver!
Historiske vingesus, løgnagtige sandheder og masser af underholdende anekdoter: Under Knejpe Festival tager storyteller André Andersen os igen i år med på en historisk byvandring gennem Helsingørs gader.

Byvandring på egen hånd

Tag din mobiltelefon i hånden og  og gå Elsinore City Walk  -  en rejse tilbage til en epoke, hvor byens knejper bugnede med færgemænd, kapere og sømænd fra fjerne himmelstrøg

”Man er ikke en rigtig sømand, før man har fået sine tæv i Helsingør!” Sådan sagde man engang på de store have. Det var tilbage til den tid, da Helsingør havde flere end 100 bryggerier og tilsvarende brændevins-brænderier. En epoke, hvor byens mange knejper bugnede med færgemænd, kapere og sømænd fra fjerne himmelstrøg. 

Book billet her >>

Knejpe Festival 2022 Helsingøroktober fredag 07-10-2022  Aften    til:  lørdag 08-10-2022
Knejpe Festival 2022 Helsingør
Igen i år kan du glæde dig til to dage med rendyrket sømandsmusik og sange fra de varme lande, når Knejpe Festivalen løber af stablen på Helsingørs ma....
Aktiviteter Begivenheder i Helsingør

Knejpe Festival 2022 Helsingøroktober fredag 07-10-2022  Aften    til:  lørdag 08-10-2022
Knejpe Festival 2022 Helsingør
Igen i år kan du glæde dig til to dage med rendyrket sømandsmusik og sange fra de varme lande, når Knejpe Festivalen løber af stablen på Helsingørs ma....
Aktiviteter Begivenheder i Helsingør

Page: 1
[1]   >