smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Holstebro Midtjylland VEST Vælg en region i menuen øverst til venstre
Holstebro  Indbyggere: 34873
Holstebro Kommune: H.C. østerby (S)
Kommunens Indbyggere: 57338
Større byHolstebro
International Lufthavn: Billund
Distance til: Holstebro 35 km
Område: Midtjylland VEST
Region: Region Midtjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Holstebro ligger i det nordlige Region Midtjylland (Midtjylland VEST) og er med sine 34.873 indbyggere (2014) den største by i Holstebro Kommune,  og er en betydelig handelsby med et net af gågader, hyggelige Hoteller og med industri inden for fremstilling af fødevarer, jernvarer og maskiner, træ og møbler, tekstiler samt kemisk industri. Byen har et Regionshospital som hører under Region Midtjylland. Den lokale nyhedsavis er Dagbladet Holstebro-Struer. Holstebros gadebillede er præget af en række moderne skulpturer,  kunstværker og hyggelige Restauranter .

Holstebro ligger ved Storå, omgivet af storslået natur.  Du finder også de bedste Campingpladser langs Storeå


Holstebro by

Holstebro

Holstebro ligger i det nordlige Vestjylland og er med sine 34.873 indbyggere (2014) den største by i Holstebro Kommune. Byen ligger ved Storå og er en betydelig handelsby med et net af gågader, og med industri inden for fremstilling af fødevarer, jernvarer og maskiner, træ og møbler, tekstiler samt kemisk industri. Byen har et Regionshospital som hører under Region Midtjylland. Den lokale nyhedsavis er Dagbladet Holstebro-Struer. Holstebros gadebillede er præget af en række moderne skulpturer og kunstværker.

Kanosejlads på Storå er en populær naturoplevelse
Kanosejlads på Storå er en populær naturoplevelse for hele familien

Erhvervsområderne ligger nær byens ringvej. Holstebro opbyggede især i 1960'erne og 1970'erne et alsidigt erhvervsliv, og forholdsvis mange er beskæftiget inden for næringsmiddel-, træ-, møbel-, tekstil- og plastindustri. Støberiet og maskinfabrikken Birn er den største private virksomhed i Holstebro. Sygehuset (1895) er en anden stor arbejdsplads.Holstebro er to gange kåret som "Årets by"


Byen er velforsynet med videregående uddannelser. Siden 1953 har Jyske Dragonregiment ligget i byens sydlige udkant. I 1989 indviede regionalstationen TV Midt-Vest sine bygninger øst for byen ved Vandkraftsø.


Holstebro er et levende handels- og uddannelsescentrum tæt ved hav, skov og hede, men er især kendt for kunst, kultur og moderne byplanlægning. Holstebro er to gange kåret som "Årets by", hvilket ikke kan undre, eftersom byen er kraftcenter for kultur, uddannelse, handel og erhvervsudvikling i hele Region Midtjylland. Og så er byen omgivet af smuk og varieret natur. Her er man tæt på det hele. Storå bugter sig gennem byen, og her er også Lystanlægget med Møllesøen og de store grønne arealer. Det frugtbare og idylliske bakkelandskab ved Limfjorden, de enestående hedelandskaber og klitterne og bruset ved Vesterhavet.

Holstebro, hvis ældste købstadsrettigheder er fra 1552, har været boplads ved Storåen allerede i oldtiden. Flere store brande har hærget byen, den største, i 1754, var påsat af en tjenestepige, som ville hævne sig på sin husbond. Hun blev halshugget på Galgebakken.


Holstebro by er et handelsmæssigt knudepunkt i Vestjylland. Det overordnede vejnet strækker sig ud mod alle fire verdenshjørner. Byen ligger ved Storå, hvor åens smeltevandsslette er smal og støder op til de frugtbare moræneaflejringer i nord og til Skovbjerg Bakkeø i syd.

Peter Schaufuss Balletten
"She loves you" opført af
Peter Shaufuss Balletten

Man lægger straks mærke til, at Holstebro er en anderledes by. Her er på samme tid en afslappet atmosfære og et aktivt internationalt miljø. "Kulturen blomstrer i Holstebro, fordi der altid er nogen, som vander den", som de skriver på turistbureauets hjemmeside.
Kommunen og især Holstebro by er i stærk vækst, og byen fastholder sin position som regional kulturhovedstad. I byen ses en skulptur på næsten ethvert gadehjørne, og byen har landets bedste musikskole, som er storleverandør af musikere til de store danske og udenlandske orkestre. Det kongelige Teaters balletskole har som det eneste sted uden for Det kongelige Teater en afdeling i Holstebro, som tillige er hjemsted for Peter Schaufuss Balletten, ballet i verdensklasse.

Det eksperimenterende teater Odin Teatret blev grundlagt i Oslo i 1964 og etablerede sig i 1966 som Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro. Teatret har turneret rundt om i verden og har siden 1971 været anerkendt og støttet af Kulturministeriet og er som egnsteater støttet af Holstebro Byråd.

Musikteatret Holstebro
Bygningen hed oprindelig Holstebrohallen og blev opført i 1966. Musikteatret præsenterer primært forskellige turneforestillinger som koncerter, opera, ballet og familieforestillinger og har årligt ca. 120.000 besøgende.Holstebro Kirke  Sct. Jørgen Kirke

I 1450 blev den gamle Maria kirke bygget, en smuk middelalderbvgning, som var omgivet af kirkegård og et stendige, men i 1905 blev det vedtaget at rive den gamle kirke ned. 1906 til 1907 byggedes den nuværende kirke, Sct. Jørgen Kirke, på den gamle kirkes plads.


Holstebro er to gange kåret som "Årets by"Holstebro har en skøn blanding af smukke gamle bygningsværker og moderne arkitektur af høj kvalitet. Nyd kunsten i gågaderne og gå omkring Kirkestræde, hvor Rådhuset og Biblioteket ligger som en arkitektonisk perle. Gå på opdagelse i den bilfri midtby med dens hyggelige atmosfære og bese de mange statuer og andre kunstværker. Der er et stort udvalg af specialbutikker, cafeer og madsteder. De store varehuse finder du i byens udkant.

Oplev den storslåede natur fra vandsiden. Der er næsten 100 km sejladsmuligheder på en strækning, der starter i det midtjyske, går via krat og hede, gennem Holstebro by til Nissum Fjord. En kanotur er en naturoplevelse, som man er tæt sammen om, og Storå byder på alle muligheder. Enten bare et par timer på Vandkraftsøen eller en hel uges ferie med kombineret kano- og cykeltur. Nyd den smukke natur og oplev landskab og dyreliv, helt tæt på. En ferieuge i prærievogn byder på dejlige oplevelser tæt på naturen for hele familien.

Her finder du:
Attraktioner i Holstebro
Det sker i Holstebro
Hoteller i Holstebro
Restauranter i Holstebro
Virksomheder i Holstebro
Holstebro Turistforening


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK