smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Voerså Nordjylland Nord Vælg en region i menuen øverst til venstre
Voersaa
Voerså  Indbyggere: 6000
Sæby Kommune: Birgit Hansen (S)
Kommunens Indbyggere: 60458
Større bySaeby
International Lufthavn: Aalborg
Område: Nordjylland Nord
Region: Region Nordjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Voerså fiskerleje

Voerså Fiskerlandsby

Voerså vandcykler
Voerså vandcykler

På den nordjyske østkyst, ca. 15 km syd for Sæby, ligger Voerså, en lille idyllisk landsby med ca. 600 indbyggere. Voerså ligger ved udmundingen af Voer å, ved en lang åben kyststrækning. Stensnæs fuglereservat ligger på nordsiden af å- udmundningen. 

Voersaa

Voer å slynger sig igennem byen, en hel naturperle med mange parceller helt ned til vandet og med små både anket op på å breddenn. Voerså er en historisk gammel fiskerby, hvor fiskeriet var byens livsnerve, og i den østlige bydel er flere af de gamle huske, som fiskerne brugte, bevaret. 26 august 2006 var en sorgens dag i byen, hvor den godt 300 årige gamle kgl. Privilegeret Kro nedbrændte. Kroen var meget kendt over hele landet som et godt spise og opholdssted og da den lå lige ned til åen også et idyllisk sted. 

På den anden side af åbredden har vi Hotel Garni, hvorfra man kan leje Vandcykler, robåde og kanoer til en sejltur op ad åen, en så skøn natur findes ikke mange steder.

Voerså vandcykler
Voerså canotur

Faciliteter og aktiviteter for autocampere
I yderhavnen er der vest for klubhuset indrettet en pakeringsplads for autocampere med mulighed for tilslutning af 220 Volt og mulighed for at påfylde vand samt tømning af toilettanke

Autocampere kan frit benytte bade- og toiletfaciliteterne i klubhuset.

Der er indrettet en legeplads umiddelbart i nærheden af parkeringspladsen. Overnatnings afgift: 125,- kr./døgn incl. afbenyttelse af havnens faciliteter.

I forbindelse med parkeringspladsen er der opstillet et tårn, hvorfra fuglereservatet og Stensnæs kan betragtes med kikkert. Ud til å løbet er der opstillet shelters og bålplads.

Hos Voerså kanoudlejning kan man leje en robåd, vandcykel eller kano og sejle på Voer å, der er sejlbar fra Skæve til sit udløb i Voerså.

Kanotur på Voer-å.
Der er mulighed for at sejle fra Skæve Bro og til Voerså Havn, men man kan også starte turen fra en af de andre isætningspladser undervejs.
Man kan overnatte i Skæve, Præstbro, Tveden samt Voerså. Se ture og priser her

 

ca. 8 km fra Voerså ligger Voergård Slot der fra tidlig tid har haft en nær tilknytning til Voerså og med sin historie er et besøg værd.

Voersaa

Besejlingsforhold for Lystsejlere
I sommer halvåret bliver der udlagt en grøn og rød kost der markerer renden indtil molehovederne.

N-lige molehoved 57° 12,3' 12.5532" N,
S-lige movehoved 10° 29' 44.1528" S.

NB: Ved østlige vind kan det være besværligt at anløbe havnen og ved anløb fra N skal sejlere holde fri af Stensnæs inden kursen sættes mod indsejlingen. Vanddybden ved normal vandstand indtil yderhavnen er 2 meter og 1 meter op til den gamle havn.

Der er bade- og toiletfaciliteter i begge havne. Havne afgift: 125 -kr. pr. overnatning incl. Vand og El. Benyttelse af slæbestedet: 50,- kr. pr. gang eller årskort 440,- kr.(for ikke medlemmer)

Desuden er der etableret velfærds- bygning i yderhavnen. Voerså Fiskeleje står for den daglige drift af havnen, herunder anvisning af liggeplads til faste sejlere, udlejning af faste pladser i havnen og åen samt tilrettevisning og servicering af havnens og åens brugere. Voersaa Fiskerleje, Havstokken 11, Voerså, 9300 Sæby. Tlf. 98851179 e-mail info@voersaafiskerleje.dk

En fin plads for gæstesejlere, som foretrækker en naturskøn havn tæt på naturen. Herfra er der udsyn til et rigt fugleliv på strandengene og i det lave vand i det fredede fuglereservat og Stensnæs. Med kikkert kan man studere edderfugle, gravænder,viber og rødben, hvoraf en del yngler i området. Der er fugleudsigtstårn og 2 chelters. Der er etableret legeplads på havnen.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK