smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Ry Midtjylland ØST Vælg en region i menuen øverst til venstre
Ry
Ry  Indbyggere: 5731
Skanderborg Kommune: Jørgen Gaarde (S)
Kommunens Indbyggere: 58176
Større bySkanderborg
International Lufthavn: Billund
Distance til: Skanderborg 11 km
Km2: 456 Km2. Område: Midtjylland ØST
Region: Region Midtjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Ry er en stationsby i Region Midtjylland (Midtjylland Øst) med 5.731 indbyggere (2014), og centrum i Ry Sogn. Den ligger i Skanderborg Kommune og hører til Region Midtjylland. Byen er beliggende mellem søerne Gudensø, Birksø, Vessø, Lillesø, Rye Mølle Sø og Knudsø ved Gudenåens løb.

Ry er en forholdsvis ung by, der er opstået omkring jernbanen. Derfor kaldtes byen i en årrække for Ry Station. Det oprindelige ældste Ry benævnes i dag Gammel Rye.

Ry udvides i øjeblikket kraftigt mod øst i det banebrydende bydelsprojekt, Kildebjerg. I Kildebjerg integreres erhverv, fritid og bolig i en helhed. Bl.a. placeres midt i bydelen en 18 hullers golfbane.


Region Midtjylland

Regionshuset i Region Midtjylland ligger på fire adresser i henholdsvis Viborg, Holstebro, Horsens og Aarhus.

Region Midtjylland har vi opdelt i fire områder, - Midtjylland CentralMidtjylland SYD - Midtjylland ØST - Midtjylland VEST.  Kom og se en del af Danmark, hvor en interessant oplevelse aldrig er mere end en kort gåtur væk - uanset om du er en turist, forretningsrejsende, en international partner, en videnskabsmand eller en studerende. - vi glæder os til at se dig.

Provinc Area Populat. Density
Midtjylland Central 3,837 km² 198,968 84/km²
Byer: Viborg Skive  
Midtjylland VEST 5,120 km² 278.000 45/km²
Byer: Herning Holstebro Ringkoebing Ikast Lemvig Struer
Midtjylland ØST 4.920 km² 905,844 98/km²
Byer: Aarhus Silkeborg Skanderborg Randers
Midtjylland SYD 901 km² 123,038 65/km²
Byer: Horsens Hedensted

Region Midtjylland er en af Danmarks fem regioner. Region Midtjylland er en administrativ enhed med hovedansvaret for sundhedsvæsenet, regional udvikling og drift af en række sociale institutioner i Midtjylland.

Region Midtjylland er landets næststørste region befolkningsmæssigt med en befolkning på 1.249.467, og er landets arealmæssigt største med et areal på 13.142 km². Regionen har hovedsæde i Viborg.

Region Midtjylland havde i 2010 et budget på 25,2 mia. kr. og ca. 25.000 ansatte.

Bent Hansen (S) har været formand for regionsrådet siden 2007. Han blev genvalgt efter regionsrådsvalget i 2009 med 72.665 personlige stemmer.

 

Velkommen til Region Midtjylland

Her er landskaber og kulturelle seværdigheder for enhver smag hele året rundt. Region Midtjylland har også et blomstrende erhvervsliv med specifikke styrker inden for bæredygtig energiproduktion, forarbejdning af fødevarer, informationsteknologi og en avancerede fremstillingsindustri.Danish landscape Denmark


Desuden findes der universitet og forskningsfaciliteter af høj international standard.
Region Midtjylland har en digital og fysisk stærk infrastruktur, der dækker motorveje samt to internationale lufthavne og Danmark´s  største containerhavn Aarhus.

West Coast beach Visit DenmarkRegion Midtjylland strækker sig fra kyst til kyst på tværs af Danmark, og tilbyder en bred vifte af oplevelser. Fra den utæmmede Nordsø i Vesten med endeløse kilometer lange sandstrande for naturelskere, svømmere, windsurfere og kitesurfere til kuperet og varieret område med smukke søer i hjertet af Jylland over Himmelbjerget og videre til bylivet i Aarhus, som er den næststørste by i Danmark. Med Djursland liggende endnu længere mod øst har Midtjylland en bred vifte af landskaber og tilbyder tre oplevelsescentre med marine, indenlandske og eksotiske dyr.

 

Visit Silkeborg Region Midtjylland
Hjejlen Silkeborg is the oldest original paddle steamer in the world Silkeborgegnen er kendt for sin smukke natur med Gudenåen og Danmark største tilhørende skovområde som omdrejningspunkter. Men Silkeborg er meget mere end blot dette. Her vil du også finde unikke oplevelser indenfor kunst og kultur, wellness samt lokale specialiteter og gode muligheder for shopping.

Tag en tur med verdens ældste hjuldamper.
Hjejlen er den ældste originale hjuldamper i verden, der er i drift. Krydstogter mellem Silkeborg og Himmelbjerget.
Turen til Himmelbjerget fra Silkeborg tager 1 time og 15 minutter.

Visit Midtjylland VEST
The north Sea Coast of Denmark (Vesterhavet) Midtjylland VEST er kendt for mange ting. For sin varme, sin charme og sin historie, men måske mest af alt for sin meget varieret natur og for sin smukke og barske Nordsø.
Et besøg i Nordsøen er altid en ferie værd. Tilbuddene er mange om du ønsker aktiv ferie, afslapning, badeferie, eventyr ferie eller familieferie - eller måske en kombination. Her er tid til at slappe af og nyde det solrige vejr og strandene. Det er ikke tilfældigt, at hundrede tusinder af især danskere og tyskere vælger Vestjylland som deres feriemål.

Visit Aarhus
Visit Aarhus Smiling Denmark Aarhus, Danmark har en fantastisk beliggenhed, med et vidunderligt klima, uden ekstremer såsom meget høje eller meget lave temperaturer. Sommermånederne er den gennemsnitlige temperatur på tyve grader, og om vinteren ligger temperaturen på omkring én grad, hvilket betyder, at klimaet er mere ens med centraleuropæiske lande, end andre skandinaviske byer. Hvis du kan lide solrige dage, så skal du besøge Århus om sommeren, maj til august, eller september.

Glem ikke Den Gamle by i  ÅrhusVisit Aarhus Old Town Museum Århus Denmark

Som den krævende turist du er, er vi sikker på du ønsker at vide hvad Aarhus turistattraktioner har at tilbyde. Der er mange ting, du kan se og gøre. Først bør du helt sikkert besøge en af de vigtige Aarhus turistattraktioner, Den Gamle By (Museumsby) og den største Modelbane i Europa, der viser mange tog og jernbaner der passerer gennem høje bjerge, mørke tunneller, store broer og dybe dale. Indeholder elleve spor alt går og trafikken fungerer upåklagelig. Hvis du troede, at dette er for real, så skal du tro om igen. Alt dette er en miniature, og børn får lov til at køre disse tog. Jeg må lige nævne det, som familie med børn bør i besøge dette sted, og børnene bliver overrasket.

 

Gudenå - en flydende strøm af oplevelser

Med sine mere end 160 km er Gudenåen - Danmarks eneste flod, og bugter sig gennem Søhøjlandet og giver vand og landskab til en flydende strøm af oplevelser.

Canoeing DenmarkCanoeing for sjov

Den klassiske båd, kanoen, kan tage dig med på en rejse, hvor du kan picknicke og telte på en af de mange primitive rastepladser eller campingpladser langs floden/åen. Få sol i dit hår og et smil på dine læber, mens du padle i harmoni med naturen. Kanoer kan lejes på campingpladserne og ved låsen i Ry. Hent en folder med information om priser og ruter fra Turistbureauet.

Kayak - Ja tak

Du kan sætte din kajak i vandet et væld af steder i Søhøjlandet. Du kan for eksempel sætte ud fra den nye udendørs rekreativ oase ved Emborg Bro syd for Gl.. Rug og følg den nuværende nord via Lake Gudensø til Ry. Eller du kan starte fra den dejlige Knudhule strand i den østlige ende af søen Knudsø og nyde en tur på søen. NB! Ingen kajakker til leje.

solar panels boat DenmarkSolar Sailing

Du kan også prøve en af de helt nye, sol-drevne både med elektriske motorer. Solpaneler på taget af båden leverer energi, hvilket gør turen meget fredfyldt og rolig. du kommer helt tæt på de vilde dyr på floden og søerne og kan nyde en støjfri sommer picnic. Den maksimale hastighed er fire knob, så sejlads af solen er for folk, der sætter pris på bæredygtighed og livskvalitet. www.solbaaden.dk

Angling - Catch a fish DenmarkLystfiskeri - Fang en fisk

Mere end 15 fiskearter tiltrække sportsfolk til søerne i det centrale Jylland hele året rundt. Den danske So-kultur byder på gode muligheder for at fange fx sandart, aborre og ørred.


Og vi tilbyder fremragende overnatning / indkvartering med udendørs faciliteter til rensning af fisk etx.
Spørg på et af turistbureauerne. Her kan du også købe fiskekort og fiskeritilladelser.

     Read more about Central Denmark


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK