smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Randers Midtjylland ØST Vælg en region i menuen øverst til venstre
Randers  Indbyggere: 61163
Randers Kommune: Mayor Henning Jensen Nyhuus
Kommunens Indbyggere: 94.720
Større byAarhus
International Lufthavn: Aarhus Airport
Distance til: Aarhus 65 km
Område: Midtjylland ØST
Region: Region Midtjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Randers

Visit Randers

Randers er en by i Østjylland med 61.163 indbyggere (2014), hvilket gør den til Danmarks 6. største by. I Østjylland er Randers den næststørste by efter Aarhus. Og Randers er  Danmarks 6. største by.

Tillid og tryghed Konservative Folkeparti

I hele Randers kommune bor der  i alt godt 96.000 mennesker.

 I de senere år har både byen, som en af få, formået at fastholde en positiv befolkningstilvækst. Det forudses at byen og kommunen forsat vil være i vækst, således at antallet af indbyggere i kommunen vil vokse til knap 103.000 indbyggere inden 2023.

Randers ligger 39 kilometer nord for Aarhus ved udmundingen af Gudenåens nordøstlige ende og samtidig i bunden af Randers Fjord med stejle bakker på nordsiden. Helt fra gammel tid har Randers været et vigtigt trafikknudepunkt for nord- og sydgående veje, der mødtes ved det smalle overfartssted ved Randers, hvorfra der også var adgang med skib ud i Randers Fjord. I dag er der togforbindelser til Langå og Hobro fra byens banegård, ligesom alle IC-tog på vej mod nord standser her. Randers ligger i den del af  Region Midtjylland øst, som i folkemunde benævnes Kronjylland.

Randers by

En dags tid i Randers
I Randers ligger det hele tæt på hinanden, så med en dags tid i Randers, kan du nå meget uden at blive forpustet! 

Parker bilen i P-huset ved Randers Havn og følg ”Stjerneruten” rundt i byen. ”Stjerneruten” er en knap 3 km lang rute, der viser vejen til sjove historier og spændende steder i byen.

 De store stjerner er tegn på, at der er noget særligt, du skal være opmærksom på. De små stjerner guider dig den rigtige vej.

 I hæftet ”Stjerneruten i Randers” finder du beskrivelser og forklaringer til ruten. Tag en spisepause på ruten i f.eks. Niels Ebbesens Hus, der samtidig danner rammen for fortællingerne om Niels Ebbesen, der slog den kullede greve ihjel på selvsamme adresse tilbage i år 1340.

Randers by

Vandring
Naturen omkring Randers indbyder til historiske vandringer i fred og ro - her er tid til fordybning ved Sødring Vildtreservat ved fjordens udmunding i Kattegat en tidlig morgen ved solopgang. Oplev de legende sæler ved polderne og Randers Fjords' rige fugleliv.
Det er stunder, hvor man glemmer tiden. Tag en stille gåtur og følg en gangsti 32 km langs Randers Fjord til Randers Havn. Fortsæt langs Pramdragerstien hele vejen til Silkeborg og forlæng evt. vandringen med yderligere 71 km.
Tiden står stille, mens du går. Overnat under stjernehimlen i shelters langs Gudenåen eller tag en afslappende overnatning på en campingplads, kro eller hoteller i Randers.

Randers by

Jul i Randers
Julen i Randers er noget helt særligt. Der er pyntet hyggeligt op i de små middelaldergader, der er lys i det store juletræ på Rådhustorvet, og der er stillet fine julehuse op, hvor der kan handles.
Du kan også køre en tur med julesporvognen, stå på skøjter på skøjtebanen på Østervold og meget mere.
Overalt i Randers er der hyggelige julearrangementer i løbet af december

Randers byder på masser af gode og spændende oplevelser. Lige fra eksotiske dyr i Randers Regnskov, kilder i maven i Djurs Sommerland til "King of Rock 'n' Roll" på Graceland Randers. Der er spændende kunst i byrummet og på Randers Kunstmuseum, og Museum Østjylland og Håndværksmuseet byder indenfor til et kig ind i fortiden. Hvis man kører ud i egnen omkring Randers, er der mange smukke naturoplevelser og dejlige slotte og parker, som man kan nyde.

Barer og natteliv
Randers har et hektisk natteliv, som udfolder sig i forlystelsesgaden, hvor der er mange restauranter, diskoteker og barer. Byen bobler simpelthen af liv også om natten. Forlystelsesgaden er via en pipeline forsynet med øl såvel indendørs som udendørs. Så du er altid sikker på at få en kold øl serveret.

Randers Regnskov
Tør du overnatte i junglen?

Oplev Randers Regnskov
I centrum af Randers finder du Randers Regnskov, der ligger placeret mellem Gudenåen og Randers centrum.
Randers Regnskov, er en af Danmarks største turistattraktioner, her kan du besøge tre verdensdele på én gang, nemlig den sydamerikanske, den asiatiske og afrikanske regnskov. Her er et autentisk tropisk klima, og du kan bl.a. se brusende vandfald, kæmpe lianer og brætrodstræer.

Graceland Randers

Graceland Randers
Graceland Randers er en kopi af Elvis Presleys hus i Memphis, Tennessee. 

Her kan du opleve den største samling af originale Elvis effekter udenfor USA, bl.a. med et af Elvis' scenekostumer, som kun findes på Graceland Randers.

Hos Graceland Randers finder du også en lille biograf, selskabslokaler og en Elvis Shop med masser af souvenirs.

Graceland Randers har desuden også Highway 51 Diner, hvor du kan få mad lavet efter sydstatsopskrifter, inkl. Elvis' livret - en peanutbutter sandwich med marmelade, grillet banan og bacon.
Et besøg på Graceland Randers er en enestående oplevelse, som du ikke må gå glip af!

I Randers findes der mange forskellige overnatningsmuligheder, museer og attraktioner. Randers taler til alle sanser. Her er oplevelser for enhver smag, kunst, kultur, musik, teater, shopping, Spisesteder i Randers, natur mm.

Læs mere om Randers egnen og  Landsbyer i Randers Kommune

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK