smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Qaanaaq Qaasuitsup Vælg en region i menuen øverst til venstre
Qaanaaq  Indbyggere: 635
Municipality Qaasuitsup
Kommunens Indbyggere: 18.000
Større byIlulissat
International Lufthavn: Kulusuk
Distance til: Ilulissat 650
Område: Qaasuitsup
Region: Northern Greenland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Qaanaaq Nord Grønland

Qaanaaq Nord Grønland

Qaanaaq Northern Greenland
Visit Qaanaaq Northern Greenland

Qaanaaq er en by i Northern Greenland med en befolkning på ca. 635 indbyggere. Qaanaaq ligger i Qaasuitsup Kommune, og var fra 1953 – 2009 hovedby i den tidligere Qaanaaq Kommune. Qaanaaq ligger, der hvor der tidligere lå en lille fangstplads. Det nuværende Qaanaaq blev anlagt i 1953, da beboerne fra det gamle Thule (Uummannaq) blev tvangsflyttet i forbindelse med anlæggelsen af Thule Air Base.

Qaanaaq Northern Greenland
Visit Qaanaaq Northern Greenland

:Northern GreenlandSee Videoclip

Qaanaaq er centralt beliggende for både erhvervene narhvalsfangst, hvalrosfangst og rensdyrjagt. Blot 30 km adskiller Grønland og Canada

 

Qaanaaq har egen skole med 12 lærere og plads til 121 elever fra 1. til 10. klasse, skolen hedder  Avanersuup Atuarfia. Til Avanersuup skole er også tilknyttet et skolehjem, hvor der bor elever fra de tilknyttede bygder. Derudover findes der i Qaanaaq bl.a. også plejehjem, børnehave, politistation, sygehus og en kirke. Qaanaaq Museum har til huse i polarforskeren Knud Rasmussens bolig fra det gamle Thule.

Qaanaaq Lufthavn ligger ca. 3,5 km nordvest for byen. 

Området og Natur:Northern GreenlandSee Videoclip

Qaanaaq Northern Greenland
Qaanaaq Northern Greenland

Qaanaaq området er stedet, hvis du vil helt tæt på den grønlandske inuitkultur. Og bygden Siorapaluk en af verdens nordligste bosættelser. Her får ordet autentisk en særlig betydning. Landskabet er anderledes, og vilkårene for et familieliv er barske. Her går man til Pilersuisoq supermarkedet for at købe det, som årstiden kræver, for at klare sig i det barske landskab. Butikkernes udvalg ændrer sig i løbet af året i takt med fangerfamiliernes behov. Kun to til tre gange årligt kommer der forsyningsskibe til det nordligste Grønland. Indbyggerne er levende eksempler på en hårdfør befolkning, der evner at manøvrere efter de muligheder, som vilkårene nu engang byder.

Gennem århundreder har indbyggerne i byer og bygder i Nord Grønland levet af at jage havpattedyr og isbjørne, og det gør de stadig

Et eventyrland, men barsk

Qaanaaq Northern Greenland
Qaanaaq Northern Greenland

Qaanaaq befinder sig under den lysende stjerne med navnet Ultima Thule. Naturen er hård og barsk, og udsigterne overstiger langt fantasien. Her finder du kamikker, smidige kajakker, bjørneskind og kranier på stativer, midnatssol, sort mørke og det magiske nordlys - Aurora Borealis.

Træd ind i universet, mød inuitterne og lær, hvad det vil sige at være menneske i Nord Grønland. Husk at lægge vejen forbi det hvide hus, som rummer Qaanaaq Museum. Præcis der begyndte syv af Knud Rasmussens Thule-ekspeditioner.

Northern Light  Aurora Borealis
the Aurora Borealis around the Arctic Circle

Byen Qaanaaq skråner ned mod havet, der er snorlige veje, og husene ligger på rad og række. Efterhånden skyder nye og tidssvarende huse op ad skråningen. Qaanaaq ligner ingen andre byer, og ingen andre byer har haft tilsvarende udvikling gennem tiderne.

Hvad er Nordlys Aurora Borealis?
Nordlys kan ses, når solvinden er kraftigere end normalt med store elektriske udladninger, der slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Fællesbetegnelsen for sydlys og nordlys er polarlys (aurora polaris). Sydlys (latin aurora australis) og nordlys (latin aurora borealis)

Dramatisk historie

Amerikanerne etablerede i 1952  Thule Air Base, og allerede et år senere var der behov for at udvide basen. Hvilket fik konsekvenser for den oprindelige befolkning fra bopladsen Uummannaq, der blev tvangsflyttet 100 km nordpå til den nybyggede by; Qaanaaq. 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
GL DK