Odder videosmilingdanmark.dkSmilingDanmark

Visit Odder

Odder Visit Odder

Kunstudstilling på torvet i Odder
Kunstudstilling på torvet i Odder

Odder er en stationsby beliggende i Midtjylland øst, med 11.561 indbyggere i byområdet (2015), Odder er samtidig hovedby i Odder Kommune og ligger i Region Midtjylland.

Befolkningen i Odder by udgør ca. halvdelen af kommunens samlede indbyggertal og stiger i dag kraftigt (prognose 22.000 i 2016).

Aarhus er Nærmeste større by 21 km mod N, Skanderborg 19 km mod NV og Horsens 25 km mod SV. Odder er en selvstændig by men fungerer i dag som satellitby til Aarhus. Byområderne er tæt forbundet via Aarhus Nærbane som fra 2017 bliver til Aarhus Letbane.

.  Musikeren Michael Kolster fra 'Nice Little Penguins' har skrevet et stykke musik, der beskriver hans oplevelse af sjælen ved Odder   tollundmandenSe wideo

Odder Museum
Odder Museum

Odder Museum

Odder området er et fantastisk kulturmiljø med den historiske Odder Vand- og Dampmølle i centrum. Odder Museum råder over tre historiske bygninger samt 400 m2 moderne udstillingsbygninger, som er smukt arkitektonisk integreret i helheden omkring åen og mølledam. I den gamle mølle findes også museets hyggelige café og butik.

På Odder Museum vises udstillinger med temaer om den lokale kulturhistorie. Et besøg i Odder Vand- og Dampmølle er selvfølgelig en del af oplevelsen. Møllen fremstår som dengang produktionen stoppede i 1955, fuld af herlig mekanik og maskineri er knyttet til produktionen af mel og foderprodukter. Møllen er ikke en traditionel vandmølle, men et flot eksempel på en tidlig industrimølle, som over flere omgange blev udvidet og motoriseret i takt med byens udvikling

 

Tunø Odder
Tunø

Tunø

En times sejlads fra Hou ligger Tunø, der indbyder til et aktivt friluftsliv. Vejret er ofte bedre end andre steder i landet p.g.a. øens placering, derfor vokser her bl.a. morbærtræer og figenbuske.

Tunøs eneste by, Tunø by er en typisk landsby med gårde og velholdte huse i gammel byggestil langs bygaden. I Tunø bymidte findes flere levn fra oldtiden, og den gamle smedie er i dag indrettet som levende museum. Midt i Tunø by ligger Tunø Kirke på én af øens højeste punkter. På grund af denne placering blev kirkens tårn i 1801 forhøjet og indrettet som fyrtårn. I gamle dage havde Tunø sin egen fastboende præst, og i en lang årrække fungerede præsten også som øens fyrmester - én af den tids landskendte vittigheder var derfor, at "på Tunø sover præsten hos fyrmesterens kone".

Tunø er en bilfri ø. Kun i særtilfælde kan private biler overføres med færgen.

Tunø har et frivilligt brandværn. I tilfælde af brand kontaktes 112

Dieselolie, benzin og gas købes i Tunø Købmandsgård

Cykeludlejning - Hovedgaden 13 tlf. 86 55 30 08

Drikkevandet er af fineste kvalitet, se evt. yderligere oplysning i folderen fra Århus Amt

Havn:Tunø havn har plads til ca. 170 både.

Havnekontoret tlf: 86 55 30 92.

Havnefoged Vagn Olesen tlf: 29 25 21 79.

Postekspeditionen: Ved Tunø Købmandsgård - Åbent tirsdag og torsdag 8.30 - 11.30

Tjek færgeplanen på tunøfærgen

Odder Alrø
Alrø

Alrø

Sagnet fortæller  at øen fik sit navn i vikingetiden, hvor vikingehøvdingen Hjarne holdt til på Hjarnø. Han ægtede pigen Alrune og forærede hende Alrø (Alrunes ø). Deres søn Lave fik øen Endelave.

Øen Alrø i Horsens Fjord kan nås med bil ad den 1 km lange dæmning, anlagt i 1929. Øen er 7 km lang og 5 km bred og har været beboet siden stenalderen.

Den danske forfatter Morten Korch har boet og arbejdet på Alrø i perioder. Han lod sig inspirere af omgivelserne på øen og gårde som Bakkegården og Møllegården kan genfindes i hans forfatterskab.

Med en smuk beliggenhed og udsigt  over Horsens Fjord finder man en af Herredets mindste kirker. Alrø Kirke er særpræget, idet den fremstår som en romansk kirke, selvom den er bygget sent i middelalderen, antageligt omkring 1400.

Økologiens Have Odder
Økologiens Have

Økologiens Have

Økologiens Have er et herligt fristed for hele familien. Afsæt mindst en halv dag til besøget.

Haven er med sine 20 tønder land, er Skandinaviens største økologiske besøgshave. Her er 14 forskellige emnehaver, bl.a. vin, krydderurter og en skovhave med sø. Til børnene er der en stor legeplads med kæmpesandkasse, legehuse, pilehytter m.v. Der er også dyr som klappegeder, æsler, sjove får og farvestrålende høns.

Få en oversigt over aktuelle begivenheder på www.okologienshave.dk - her finder du f.eks bålmad og trækture for børnene og tematisk inddelte rundvisninger i haven for de voksne.

Odder Norsminde
Norsminde

Norsminde

Norsminde er en lille by med en lang historie

Så langt tilbage som omkring 6.600 f. Kr. findes der spor af beboere i Norsminde.

Området omkring Norsminde er utrolig velegnet til traveture. F.eks kan en travetur fra Norsminde Havn ud omkring næsset og tilbage gennem sommerhusområdet gøres på godt en time. En anden god travetur er turen fra havnen og ud langs syd-siden af Norsminde Fjord, og ud til det gamle pumpehus  ”Det herreløse”, og tilbage. Denne tur varer  små 3 timer.

Norsminde er i dag et yndet udflugtsmål for Aarhusianere. Om sommeren summer det af liv med krabbefiskende børn, kajakroere der smutter igennem slusen og kunstelskere der kigger ind hos Galleri Under Kroen.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK