smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Nibe Nordjylland Syd Vælg en region i menuen øverst til venstre
Nibe
Nibe  Indbyggere: 5093
Aalborg Kommune: Thomas Kastrup-Larsen (S)
Kommunens Indbyggere: 205809
Større byAalborg
International Lufthavn: Aalborg
Område: Nordjylland Syd
Region: Region Nordjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Nibe

Visit Nibe

Nibe er en  købstad, der værger om sin historiske fortid som sildeby. I Nibe kan du opleve smukke, gamle huse, brostensbelagte gader, hyggelige torve og en af Danmarks mest berømte musikfestivaler, Nibe Festivalen, hvis logo er hentet fra et kalkmaleri i byens middelalderkirke. Foretrækker du en aktiv eller afslappende ferie, eller en ferie med masser af god musik eller fuldstændig stilhed så er Nibe svaret.

Nibe er en lille hyggelig by med ca. 5.000 indbyggere, som ligger helt ud til Limfjorden 20 km vest for Aalborg. Byen er karakteriseret ved smalle gader og lave købstadshuse, men i udkanten af byen er også opstået moderne bykvarterer.

Nibe er kendt tilbage til 1300-tallet, men sin egentlige betydning fik den først i 1500-tallet, i takt med sildefiskeriets tiltagende betydning.

Lystfiskeri
Ikke langt fra Aalborg finder man et af lystfiskernes absolutte yndlingssteder i det nordjyske, nemlig Himmerlands Fiskepark & Camping. I naturskønne omgivelser er det her året rundt hele dagen muligt at kombinere to afslappende fritidsaktiviteter, camping og lystfiskeri.

Himmerlands Fiskepark

Naturoplevelser
I den skønne natur omkring Nibe er der mange muligheder for gode naturoplevelser for hele familien...

Naturen i Aalborg Fjordland er storslået og varieret. Her er grønne skove, smukt hedelandskab og selvfølgelig Limfjorden, som løber gennem området. Gå på opdagelse på egen hånd eller deltag i en guidet tur..

Nibe Strand
Nibe Strandpark er et dejligt sted med mulighed for friluftsliv tæt ved Limfjorden. Her kan der bades i den sydlige del af parken, hvor der findes en badebro. Børn kan også fiske efter krabber her, da vandet er meget lavt.

Ikke langt fra Aalborg og tæt på Nibe by finder man Nibe Strandpark mellem Nibe Roklub og Nibe Lystbådehavn, hvor strandglade besøgende året rundt kan stresse ned til lyden af Limfjordens beroligende bølger. 

Se hvad sker der i Nibe og omegn    Find attraktioner og seværdigheder i Nordjylland

Find restauranter og spisesteder i Nibe

Campingpladser i Nibe    eller Bed and Breakfast i Nibe   Hoteller i Nibe og Aalborg


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK