smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Læsø Nordjylland Nord Vælg en region i menuen øverst til venstre
Laesoe
Læsø  Indbyggere: 1956
Læsø Kommune: Thomas Wrichsberg Olsen
Kommunens Indbyggere: 1950
Større byFrederikshavn
International Lufthavn: Aalborg
Distance til: Frederikshavn 40 Min
Område: Nordjylland Nord
Region: Region Nordjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Læsø

Visit Læsø

Læs meget mere om Læsø her PDFPDF

Træk stikket ud og tag på Læsø, hvor tempoet er roligt og du har naturen for dig selv. Her finder du samtidig gamle huse med tangtage, skønne sandstrande og alle de jomfruhummere du kan spise - selvfølgelig krydret med lækker Læsø Salt.læsø / laesoe Tanghus

Den flade ø med de små veje i skoven og langs øen giver ideelle muligheder for smukke naturoplevelser til fods, på cykel, i bil eller på en guidet tur. Råvarer som nyfangede jomfruhummere, lynghonning, økologiske skinker og Læsø-Salt giver mulighed for pragtfulde madoplevelser på de små og hyggelige spisesteder.

Læsø er tangtagenes hjemland med hvide sandstrande, jomfruhummere ad libitum og de smukkeste solnedgange du kan forestille dig.

Den flade ø med de små veje i skoven og langs øen giver ideelle muligheder for smukke naturoplevelser til fods, på cykel, i bil eller på en guidet tur. Læsø råvarer som nyfangede jomfruhummere, lynghonning, økologiske skinker og Læsøsalt giver mulighed for pragtfulde madoplevelser på de små og hyggelige spisesteder.

Oplevelser og seværdigheder på Læsø

læsø / laesoe sydesaltDu finder masser af unikke oplevelser, som du ikke finder andre steder i Danmark. Rønnerne er et helt særligt naturområde på den sydlige del af øen, hvor du kan kigge forbi Læsø Saltsyderi og selv få lov at syde den berømte Læsø Salt. Rønnerne er også fyldt med svampe og særligt kantareller, så du kan hurtigt kombinere Læsø Salt, kantareller og frisk jomfruhummere, som øen også er meget kendt for, og så har du snart en lækker, lækker sommerret. Se vores tips til restauranter på Læsø nedenfor, hvis du foretrækker at lade andre om madlavningen.

Øen byder også på masser af kultur. Gå ikke glip af Læsø Museum i Hedvigs Hus med det berømte tag af tang. 

Mange vælger også wellness og et kurophold på Læsø Kur, hvor man bruger salt til behandling, hvilket er særlig populært hos folk med psoreasis og hudproblemer. Stedet er smukt indrettet i en gammel kirke.

Begivenheder og arrangementer på Læsø

En af øens største begivenheder er Læsø Jomfruhummerfestival, der er en del af de nordjyske SmageDage og som finder sted hvert år, første weekend i august.læsø / laesoe lobster

Restauranter og spisesteder på Læsø

Adskillige restauranter byder på skønne råvarer fra øen. Carlsens Hotel er blandt Nordjyllands bedste restauranter og er bestemt et besøg værd. I Østerby finder du desuden Læsø Spisehus (tidligere Restaurant Havnecafeen), kendte for deres lækre fiskefrikadeller. Havnebakken kan anbefales, hvis du gerne vil spise på en restaurant, hvor du kan smage på det lokale øl fra Læsø Bryghus og høre livemusik.

Se flere anbefalinger til restauranter på kortet nedenfor.

Ohold og overnatning på Læsø 

Carlsens Hotel Læsø ligger ved vandet, lige ved Vesterøs færgeterminal og byder på traditionelt dansk køkken og gratis trådløs internetadgang samt parkering. De friske, moderne værelser har fladskærms-tv med dvd-afspiller.

De fleste af værelserne på Carlsens Hotel har udsigt over Kattegat.

Hotellets restaurant serverer friske fiskeretter/skaldyrsretter, lækker møre bøffer, samt et bredt udvalg af klassisk Dansk smørrebrød.

Billig overnatning finder du på Danhostel Læsø i Vesterø, hvor du også finder Hotel Carlsen og Hotel Havnebakken med skøn beliggenhed ned til havnemiljøet.

Golfentusiasterne vælger ofte Læsø Seaside Golf & Badehotel, mens Gammelgård Feriecenter er populært til rideferie.

Se flere Overnatningssteder på Læsø.

Book din færgebillet til Læsø her


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK