smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Hjørring Nordjylland Nord Vælg en region i menuen øverst til venstre
Hjørring  Indbyggere: 25071
Hjørring Kommune: Arne Boelt (S)
Kommunens Indbyggere: 65405
Større byHjoerring
International Lufthavn: Aalborg
Område: Nordjylland Nord
Region: Region Nordjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Hjørring

Hjørring

Centralt i det nordjyske ferieland ligger Hjørring omgivet af en pragtfuld natur og kort afstand til havet. Hjørring er Vendsyssels hovedstad med ca. 36.000 indbyggere med opland.

Gågaden i Hjørring
Gågaden i Hjørring

Hjørring er en levende handelsby, der indbyder til shopping hele året rundt. Den lange gågade snor sig gennem Hjørrings centrum. Her ligger butikker side om side med caféer og restauranter.

Hjørring menes at være blandt Jyllands ældste byer, der er gjort fund af bebyggelse fra stenalderen.
Hjørring indgik pr. 1. januar 2007 sammen med Hirtshals, Løkken-Vrå og Sindal i NyHjørring Kommune.

En tur gennem Hjørring
Hjørring er en charmerende by med mange grønne parker tæt på centrum.

P. Nørkjærs Plads i Hjørring
P. Nørkjærs Plads i Hjørring

Kultur og historie
Man kan ikke komme til området uden at blive ramt af kulturen. Museer, teatre, kunst og skulpturer er synlige i byerne og er med til at skabe en helt bestemt stemning.

Hjørring by emmer af historie. Området omkring Nørregade er den ældste del af Hjørring. Her kan man stadig se de gamle bygninger og historiske stræder.

Hjørring har mange kønne gadebilleder, især omkring de tre kirker, Sct. Hans, Sct. Olai og Sct. Catharinæ. 


Sct. Catharinæ Kirke ? ved Vestergade og Kirkestræde ? er den mest interessante, bygget som korskirke i midten af 1200-tallet og med smuk altertavle fra 1651. På kirkegården ses otte stensatte grave, der er ca. 2.000 år gamle.
I byens sydlige udkant ligger Folkeparken Kilden omkring den gamle helligkilde fra år 1100, Skt. Knuds Kilde, et stort anlæg med park, skov og søer i et kuperet terræn. Friluftsteater blev etableret i 1942, hvor Hjørring Sommerspil opfører årlige forestillinger i juni. Børn kan fiske i søerne.

Christiansgave
Parken Christiansgave mellem Skolegade og banegården er en af provinsens smukkeste byparker. Den lange Lindeallé mod øst er plantet i 1840'erne, men flere af de store træer nærmer sig formentlig de 200 år. Her er også mulighed for aktiviteter som skateboard, rulleskøjter, boccia og petanque. Desuden legeplads for mindre børn.

Nord for byen rejser sig de fredede lyngklædte Hjørring Bjerge, som er et attraktivt vandretursområde i gammelt morænelandskab. Her stod byens galge, som benyttedes sidste gang i 1822, da Thomas Thomsen Bisp blev henrettet ved halshugning.Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum Herning

Fra udsigtstårnet Bellevues platform (69 m o.h.) er der en storslået udsigt over Vestvendsyssel, og i klart vejr kan man se helt til Skagen.

Aktiviteter
Hele området byder på masser af aktiviteter. I badetøj, i fuld fart, hoppende op og ned, med golfkøllen eller en paddel i hånden? Uanset hvad du bedst kan li' så kan du altid finde en sjov aktivitet for hele familien.

Bagterp Plantage byder året rundt på et varieret fugleliv. I forårsmånederne april-juli kan man nyde fuglesangen.

Vendsyssels historiske Museum er ikke til at komme udenom. Landsdelsmuseum med omfattende udstillinger om Vendsyssel fra stenalder til nutid. Museumsbygningerne omkranser en idyllisk museumshave med rekonstruerede oldtidsgrave og andre fortidsminder. Picnicplads med borde og bænke, hvor medbragt mad kan nydes. Spændende museumsbutik med stort udvalg i gaveartikler.

Vendsyssel Kunstmuseum
Samlingen består af moderne kunst med tilknytning til Nordjylland. Malerier, en stor litografisk samling, skulpturer og kunsthåndværk. Der er omvisninger i weekenden samt uden for åbningstiden.

Hjørring Bowling og Gokart Center. Her kan opleves et af Nordjyllands største underholdningscentre med 14 bowlingbaner og indendørs gokartbane i 2 etager. For de unge er der hver fredag og lørdag midnats-partybowling med kæmpe lysshow og diskomusik. I centret er der restaurant, billard/pool, spillehal, airhockey, morskabsautomater og børnebowlingbaner.

Hjørring råder desuden over Hjørring Golfklub med 27 hullers udfordrende bane i smukt, kuperet område. Åbent hele året.
Der er desuden mulighed for at spille tennis i Hjørring Tennisklub, der har 8 velholdte rødgrus-baner, 2 mini-baner samt slåmur. Der er desuden 2 indendørsbaner med toilet/bade og cafeteriafaciliteter. Ligger 2 km fra centrum og lige ved siden af Hjørring Vandrerhjem.

Uggerby Å ? Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegns fiskevand. I åen findes en stor bestand af havørred, bækørred, ål, skalle og gedde. Specielt skal fremhæves åens havørredstamme, hvor gennemsnitsvægten ligger på ca. 5 kg. Fiskekort samt statstegn skal medbringes. Der er mulighed for at leje 2-3 personers kanoer fra Uggerby Kanofart.

Vennebjerg Fiskepark. Søen er på 10.000 m2 og har en dybde på op til 2,5 m. Ligger i et naturskønt, kuperet terræn med eng og med en righoldig fauna og flora. Fiskekort kan købes. Fisketegn ikke påkrævet.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK