smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Hirtshals Nordjylland Nord Vælg en region i menuen øverst til venstre
Hirtshals  Indbyggere: 5959
Hjørring Kommune: Arne Boelt (S)
Kommunens Indbyggere: 65405
Større byHjoerring
International Lufthavn: Aalborg
Område: Nordjylland Nord
Region: Region Nordjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Hirtshals Nordjylland

Smiling Hirtshals

Hirtshals er en færge- og havneby, beliggende ud mod Skagerak med knap 7000 indbyggere. Byen er vokset op sammen med fiskeriets større betydning efter Anden Verdenskrig og turismens udvikling de sidste par årtier. 

Der er kommet nye hoteller og feriecentre i Hirtshals samt nye seværdigheder og attraktioner i Nordjylland.

Hirtshals Havn Fiskefestival
Hirtshals Havn

Hirtshals er hav, havn og saltet luft. Med byens rødder i fiskeriet og det, til tider, barske liv på havet vil du opleve en særlig autentisk stemning. 

I Hirtshals kan du krydre en afslappende ferie i smukke omgivelser med aktiviteter og attraktioner.
Her er særligt oplevelser med havet og dets beboer, hvor du har mulighed for at komme helt tæt på livet til vands.

Nordsømuseet Hirtshals Denmark
Nordsømuseet Hirtshals Denmark

 Du finder blandt andet Nordeuropas største akvarium; Nordsøen Oceanarium. Hirtshals byder på oplevelser for både børn og voksne.

Hirtshals har et rigt forretningsliv og et hyggeligt aftenliv. Du kan shoppe i de mange butikker og forretninger i Hirtshals, som ligger centreret omkring gågaden og Den Grønne Plads. Det er også her, at du finder restauranter, caféer og barer

Nordsømuseet  ligger i Nordsøcentret, der huser en række forskningsinstitutioner, som alle beskæftiger sig med fisk og fiskeri. I 1998 åbnede Nordsømuseet sin hidtil største udvidelse, Oceanariet. Det gigantiske akvarium med et vandindhold på 4,5 millioner liter gjorde Nordsømuseet til Europas største akvarium. Besøgstallet ligger på ca. 270.000.

Hirtshals Fiskefestival
Hirtshals Museum

I 2001 indviedes et nyt udendørs sælbassin, Sælariet, der afløste et ældre sælbassin og skabte bedre forhold for både sælerne og gæsterne.

Kom tæt på store fiskestimer og Nordsøens hajer. Gå på "havets bund" i Sælariet. Aktivitetscenter for alle aldre og spændende udstillinger om fisk og fiskeri.

Hirtshals Museum
Vendsyssel Historiske Museum er indrettet i et gammelt fiskerhjem fra 1880 og viser, hvordan en fiskerfamilie levede på den tid. Desuden kan man se to af de ældste bådtyper med fiskeredskaber brugt af de lokale fiskere. Gå ikke glip af et besøg på museet, hvor der også findes verdens eneste udstilling om bjesk og bjeskplanter.

Bunkermuseet 10. Batteri

Bunkermuseet 10. Batteri
Bunkermuseet 10. Batteri

Det eneste udgravede komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig, der er åben for publikum. Området, der siden 1994 er blevet fritlagt, har bl.a. 3.5 km løbegrave, der forbinder 70 lokaliteter som f.eks. mandskabsbunkere, kanonstillinger, ammunitionsbunkere. Der er desuden en udstilling i en officersbunker.

Asdal Kirke
Asdal Kirke blev bygget af Johanne Andersdatter Panter i 1475 i sengotisk stil som kapel til Asdal Hovedgård. Våbenhuset er formentlig bygget af Ingeborg Skeel. Alterkalken er fra 1700-tallet og klokken fra 1627.

Hirtshals Fyr
Hirtshals Fyr

Hirtshals Fyr
Hirtshals Fyr på toppen af Stenbjerg er byens smukke varetegn. Fyret blev indviet i 1863 og er bygget i Kong Frederiks den VII's tid. Kongens monogram pryder tårnet lige over indgangsdøren. Hirtshals Fyr er 35 meter og har en fokushøjde på 57 meter. Det vil sige, at toppen er 57 meter over havets overflade. Grunden, tårnet er bygget på, ligger 22 meter over havet. Tag de 144 trin op og nyd den fantastiske udsigt over Skagerak og Vendsyssel.
Lampen i toppen er på 1500 watt, og af den første linse forstærkes lyset til 100.000 lys. Af de yderste linser - det er dem, der roterer, bliver det forstærket til 1 1/4 millioner lys. I klart vejr kan det stærke lys ses helt op til 25 sømil fra land.


Lystfiskeri
Lystfiskere med lyst til moler, kan frit udfolde sig fra molerne i Hirtshals Havn. Hele året kan man fange fladfisk og torsk. I sommerperioden er der også sæson for hornfisk. Her kan man samtidig tage sig god tid til at nyde udsigten og betragte færgerne og fiskekutterne, der sejler ud og ind i havnen. se Lystfiskeri Skagen og Hirtshals

Rederiet ColorLine
Færgerne går til Norge med rederiet ColorLine, der ad tre ruter sejler fra Hirtshals til Kristianssand, Larvik og  Stavanger-Bergen.
Fra Frederikshavn sejler rederiet til Oslo. Læs mere på ColorLines hjemmeside.

Ørnereservatet
Nordøst for Hirtshals, syd for Råbjerg Mile ligger Ørnereservatet, der giver mulighed for at komme på tæt hold af verdens største ørne og den lynhurtige vandrefalk.

Hirtshals Fiskefestival
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum Herning

Skudehandelsgård og blandet landhandel
En 200 år gammel skudehandelsgård og blandet landhandel med inventar fra 1860. I den gamle butik dufter der af friskmalet kaffe, spegepølse, ost og sæbe. Du kan købe egnens specialiteter og opleve hvordan det var, at handle over disken, inden verden fik stress og plastic.

I laden findes en spændende udstilling om skudehandel mellem Vendsyssel og det norske Sørlandet.

Den gamle smedje, med arbejdende værksted, er åben hver tirsdag. Her vil en gruppe ældre smede vise, hvordan der tidligere blev arbejdet i en smedje.

Medbragt mad kan nydes i det fri.

Hirtshals Fiskefestival
Hirtshals Fiskefestival

Hirtshals Fiskefestival
Ideen med Hirtshals Fiskefestival den første weekend i august måned, er at formidle viden om fisk og fiskeri på en både sjov, levende og lærerig måde.
Hirtshals Havn er en af Danmarks største fiskerihavne, og aktørerne her har en bred viden om faget. Aktører inden for fiskerisektoren på Hirtshals Havn står sammen med de centrale organisationer i Hirtshals bag arbejdet omkring Hirtshals Fiskefestival, og gruppen består nu af:

  • Hirtshals Havn
  • Hirtshals Turistforening
  • Hirtshals Fiskeriforening
  • Pelagisk Fiskeriforening
  • Hirtshals Fiskeauktion
  • Nordsøen Oceanarium/Forskerpark
  • Fiskernes Fiskesortering
  • Hirtshals Fiskeeksportørforening
  • Hirtshals Handelsstandsforening

We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK