smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Blokhus Nordjylland Vest Vælg en region i menuen øverst til venstre
Blokhus
Blokhus  Indbyggere: 441
Jammerbugt Kommune: Mogens Gade (V)
Kommunens Indbyggere: 38351
Større byAabybro
International Lufthavn: Aalborg
Distance til: Aabybro 32 km
Område: Nordjylland Vest
Region: Region Nordjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Blokhus og Vesterhavet

Visit Blokhus

Det tidligere fiskerleje Blokhus er nu en pulserende ferieby, som i årtier har lokket besøgende til en af Vestkystens perler.


Blokhus byder på kilometervis af hvid sandstrand og et aktivt byliv. Byen byder på koncerter og andre aktiviteter i løbet af sommeren og der findes mange gode spisesteder, ofte med udendørs servering.

 

Bag byen og stranden er det naturskønne landskab præget af rolige skov-, klit- og hedelandskaber, som giver gode muligheder for vandre-, ride- og cykelture.

Blokhus er et populært sted at holde ferie, og det forstår man godt, når man har oplevet byen, der pakker oplevelser for både børn og vokse ind i fantastisk natur. Her får du vores turistguide til dig, der vil have en skøn ferie i Blokhus. 

Oplevelser i områdetBlokhus Beach

Som i de fleste andre byer i Jammerbugten, er den største attraktion i Blokhus den hvide sandstrand med Blå Flag, der er et stort hit hos børnefamilier, og selvom du ikke er den store vandhund, så er de smukke gamle badehuse og det historiske sømærke med til at gøre en tur til den maleriske Blokhus strand obligatorisk under ferien i Jammerbugten.

Holder du ferie med børn, kommer du ikke uden om Fårup Sommerland, der er kåret til Nordens bedste sommerland adskillige gange.

Loekken beach mapFårup Sommerland er dog ikke det eneste sted, der tilbyder oplevelser "helt ude i skoven", for i Blokhus Klitplantage finder du Gateway Blokhus, hvor ungerne kan boltre sig på den store naturlegeplads, hunden kan blive luftet og i alle kan nyde en medbragt picninc-kurv. Stedet er også et yndet udflugtsmål for motionsfolket, da gateway'en tilbyder vandre-, cykel- og mtb-ruter (Danmarks bedste MtB-rute finder du i Svinkløv, lidt uden for Blokhus).

Blokhus byder på mange andre ting, som fx. 4 golfklubber og gode fiskesøer. Se flere bud på oplevelser på kortet herunder.

Det sker

Blokhus er en by med masser af aktiviteter og arrangementer, og særligt i sommermånederne, hvor turister skaber ekstra liv i byen, er aktivitetskalenderen fyldt. Her kan du hver aften fra 1. juli til medio august opleve, når folk stimler sammen ved Strandkiosken, hvor Blokhus Kanonlaug kl.21 affyrer kanonen og "skyder solen ned".

Oplev også Blokhus Træ- og Sandskulpturfestival, der hvert år byder på imponerende skulpturer i sand og træ. Verdensballeten er også en begivenhed i Blokhus med international klasse.

Spisesteder

En af byens mest besøgte er Restaurant Futten, der byder på god mad og hyggelig atmosfære i et bindingsværkshus fra 1761. For skønne fiskeretter, som er et must under ferien i en kystby, er det værd at anbefale Strandingskroen, eller Klausen Fisk & Skaldyr i Hune.

Se de anbefalede samt flere restauranter på kortet.

Overnatning

De fleste turister vælger at holde ferie i sommerhus, som er utrolig populært. Du kan finde et godt udvalg af sommerhuse i Blokhus hos Feriepartner og Sol & Strand.

Skal det være romantisk og gerne lidt ekslusivt, så er det værd at tage et ophold på Svinkløv Badehotel, en af Danmarks bedste badehoteller, og en af de få, der er bygget i træ. Stedet tilbyder en af Nordjyllands bedste restauranter, og naturen omkring er fantastisk med stranden og Svinkløv Klitplantage - det er ikke nogen overraskelse, at det er her, TV2's nye tv-serie er optaget ved Svinkløv, Grønnestrand og Slettestrand, og det er ikke helt tilfældigt, at valget af location til Badehotellet er faldet på de naturskønne områder i Jammerbugten, fortæller producer Michael Frandsen:


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK