smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Aalborg Nordjylland Syd Vælg en region i menuen øverst til venstre
Aalborg  Indbyggere: 109092
Aalborg Kommune: Thomas Kastrup-Larsen (S)
Kommunens Indbyggere: 205809
Større byAalborg
International Lufthavn: Aalborg
Område: Nordjylland Syd
Region: Region Nordjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Aalborg

Aalborg

Jomfru Ane Gade Alborg
Jomfru Ane Gade Alborg

Når du lander i Aalborg lufthavn, er du kommet til Danmark fjerdestørste by med omkring 250.000 indbyggere. Start med en frokost i den meget berømte "Jomfru Ane Gade", en gade, der består af kun restauranter og barer. Bestil en klassisk Dansk ret, "Sildebord", som består af alle former for skandinaviske fisk og ledsaget med lokale snaps kaldet Akvavit (Rød Aalborg) - en gammel dansk tradition. 

Når du har nydt din frokost, kan du besøge Jens Bangs Steenhus, Aalborghus Slot, Utzon Center eller bare slappe af på en sejltur over Limfjorden eller på en åben bus tour.

 Afslut dagen ved at besøge Aalborgtårnet og få en fantastisk udsigt over Aalborg og den nærliggende natur.

 Du kan nyde din middag i Aalborgtårnet, eller alternativt vælge nogle af byens mange restauranter, alle inden for gåafstand. 

Aalborgs havnefront
Aalborgs havnefront

Aalborg er dejlig på alle årstider, men i foråret har byen helt sin egen charme. I takt med at det grønne pibler frem og solen får mere magt, så ved vi, at med forår i Aalborg kommer Karneval i Aalborg og andre skønne begivenheder.

Aalborgs havnefront rummer arkitektur i verdensklasse, spændende gastronomi, moderne storbystemning og er en herlig oase med stemning og liv.

Karnevalstraditioner i Aalborg
Aalborg Karneval er Nordeuropas største folkelige karnevalsparade med omkring 60.000 deltagere og 100.000 tilskuere. 

Aalborg Karneval
Aalborg Karneval 

Gå ikke glip af denne farverige, fantasifulde og grænseoverskridende oplevelse. Alle kan deltage i paraden – sæt blot fantasien i sving: “Gaden er scenen – du er gøgleren!”

Aalborg Karneval bygger på tre store hovedbegivenheder: Stjerneparaden, Battle of Carnival Bands og Børnekarneval. 

Den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon er manden, der har skabt Utzon Center i Aalborg sammen med sin søn Kim Utzon. Utzon Center blev hans sidste værk, inden han døde som 90-årig i november 2008.

utzon center Aalborg by Jørn Utzon Denmark

”Jeg er en rigtig Aalborg dreng. Jeg kender byen ud og ind, og i skolealderen var jeg utrolig afhængig og vågen overfor byen. Jeg var heldigt stillet, at jeg havde Limfjorden og skibsværftet som legeplads, og min uddannelse i drengeårene bestod af min fars hobbyer med bådtegninger og båddesign,” sagde Jørn Utzon i et interview tilbage i 2005.

Jørn Utzons ambition var i første omgang at blive skibsingeniør, som sin far Aage Utzon, men alligevel valgte han i 1937 at søge ind på Kunstakademiets Arkitektskole i København.

Aalborg Zoo
Aalborg Zoo

Aalborg Zoo
I Aalborg Zoo sker der noget vildt året rundt, og hele familien kan være sammen om sjov leg, læring og gode oplevelser. . Vi glæder os til at se dig som gæst i Aalborg Zoo!


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK