smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Skanderborg Midtjylland ØST Vælg en region i menuen øverst til venstre
Skanderborg  Indbyggere: 18506
Skanderborg Kommune: Jørgen Gaarde (S)
Kommunens Indbyggere: 58176
Større bySkanderborg
International Lufthavn: Billund
Distance til: Skanderborg 25.km.
Område: Midtjylland ØST
Region: Region Midtjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre
Skanderborg har lige præcis det, de fleste af os drømmer om: Smuk natur med slyngende åer, klare søer, dybe skove og lokkende ”bjerge”. Her er spændende attraktioner og herlige muligheder for at folde sig ud til lands og til vands.

Smiling Skanderborg

VisitSkanderborg
Smiling Skanderborg

Skanderborg og Søhøjlandet har lige præcis det, de fleste af os drømmer om: Smuk natur med slyngende åer, klare søer, dybe skove og lokkende ”bjerge”. Her er spændende attraktioner og herlige muligheder for at folde sig ud til lands og til vands.

Plus naturligvis rigtig gode overnatnings- og spisesteder og masser af hyggelige butikker.

Hvad enten turen skal indeholde kulturoplevelser, naturen eller bare være en hyggelig dag med restaurationsbesøg og sejltur, så venter Søhøjlandet på dit besøg.

Lystfiskeri i Søhøjlandet

Fantastisk fiskevand

Søhøjlandet er kendt for sit rigtig gode fiskevand. Du kan få ikke færre end 19 forskellige fiskearter på krogen - f.eks. sandart, aborre og ørred.

Kronborg tapeterne konge tapeterne Kronborg CastleDe helt rigtige overnatningssteder med udendørs faciliteter til tøj og grej har vi naturligvis også. Spørg blot på turistkontoret, hvor du også kan købe fiskekort og fisketegn.

Put and Take søer
Vil du være sikker på en god fangst? Så overvejer du måske at tage til en Put&Take sø. Put&Take søerne ligger ofte i naturskønne omgivelser - så gå ikke glip af denne mulighed. Læs om Holmens Put and Take

 

Vidste du at Gudenåen er kåret som et af de 10 bedste laksevande i Europa

 

Gudenå - en flydende strøm af oplevelser

Med sine mere end 160 km er Gudenåen - Danmarks eneste flod, og bugter sig gennem Søhøjlandet og giver vand og landskab til en flydende strøm af oplevelser.

 

Canoeing for sjov

Canoeing DenmarkDen klassiske båd, kanoen, kan tage dig med på en rejse, hvor du kan picknicke og telte på en af de mange primitive rastepladser eller campingpladser langs floden/åen. Få sol i dit hår og et smil på dine læber, mens du padle i harmoni med naturen. Kanoer kan lejes på campingpladserne og ved låsen i Ry. Hent en folder med information om priser og ruter fra Turistbureauet.

Kayak - Ja tak

Du kan sætte din kajak i vandet et væld af steder i Søhøjlandet. Du kan for eksempel sætte ud fra den nye udendørs rekreativ oase ved Emborg Bro syd for Gl.. Rug og følg den nuværende nord via Lake Gudensø til Ry. Eller du kan starte fra den dejlige Knudhule strand i den østlige ende af søen Knudsø og nyde en tur på søen. NB! Ingen kajakker til leje.

 

Solar Sailing

Du kan også prøve en af de helt nye, sol-drevne både med elektriske motorer. Solpaneler på taget af båden leverer energi, hvilket gør turen meget fredfyldt og rolig. du kommer helt tæt på de vilde dyr på floden og søerne og kan nyde en støjfri sommer picnic. solar panels boat Denmark Den maksimale hastighed er fire knob, så sejlads af solen er for folk, der sætter pris på bæredygtighed og livskvalitet. www.solbaaden.dk

 

Angling - Catch a fish DenmarkLystfiskeri - Fang en fisk

Mere end 15 fiskearter tiltrække sportsfolk til søerne i det centrale Jylland hele året rundt. Den danske So-kultur byder på gode muligheder for at fange fx sandart, aborre og ørred.


Og vi tilbyder fremragende overnatning / indkvartering med udendørs faciliteter til rensning af fisk etx.
Spørg på et af turistbureauerne. Her kan du også købe fiskekort og fiskeritilladelser.

 

Hent vores turistbrochure her

Fiskekort

Du kan købe dag – uge – eller årskort men du kan selvfølgelig også melde dig ind i foreningen. Køb fiskekort på nettet.
Fiskekort.dk eller Danskfiskekort.dk

du kan også Købe fiskekort lokalt.

Danhostel Skanderborg
Holmens camping Ry
Hotel Skanderborghus
Skanderborg Turistkontor

Husk at du hvis du er mellem 18 og 65 år også skal have et statslig fisketegn ( købes på nettet her ) og hvis du sejler med motor på Skanderborg sø skal den være forsynet med et tydelig registreringsnummer som kan købes her .

HimmelbjergetHimmelbjerget

Når du besøger Søhøjlandet Silkeborg - Skanderborg så er det svært at komme uden om Himmelbjerget. Bjerget strækker sig 147 meter over havets overflade og fra toppen af Himmelbjergtårnet er man hævet næsten 130 meter over Julsø nedenfor.

Det er dog ikke kun fra selve Himmelbjerget, at du har mulighed for at nyde en fantastisk udsigt, for skovene syd for selve bjerget gemmer nemlig på op til flere fantastiske udsigtspunkter og gode muligheder for at komme væk fra de centrale besøgsområder.

Himmelbjerget har gennem flere generationer været et populært udflugtsmål. Hjejleselskabet har siden 1861 sejlet turister til bjerget. Derfor har der også helt tilbage i 1800 tallet eksisteret souvenirboder på stedet. Det var dengang en udløber af lokalområdets træskoproduktion, hvor træskokarlene snittede små figurer og "Himmelbjergstokke" som blev solgt til turisterne.

Du kan den dag i dag stadig tage turen, som det har været skik siden 1861. Hjejleselskabet sejler fortsat tusindvis af turister mellem Silkeborg, Himmelbjerget og Ry. Se sejltiderne på www.hjejlen.com

Ønsker du alternativer til gode vandrestier omkring himmelbjerget henviser vi til: http://bestigbjerge.dk/bjergbeskrivelser/himmelbjerget.aspx

For flere informationer henvises der til himmelbjergets hjemmeside: www.himmelbjerget.dk


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK