smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Hillerød Nordsjælland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Hilleroed
Hillerød  Indbyggere: 29900
Hillerød Kommune: Dorte Meldgaard (S)
Kommunens Indbyggere: 48695
Større byCopenhagen
International Lufthavn: Copenhagen CPH
Distance til: Copenhagen 47 Km.
Område: Nordsjælland
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Hillerød er en by med 30.350 indbyggere (2011) beliggende i Nordsjælland. Den er administrativt hovedsæde for Region Hovedstaden og tredjestørste by i denne del af Sjælland efter København og Helsingør.

Hillerød huser et rigt kulturliv både inden for sport, kunst og musik mv.

Inden for kunst og musik er det især amatørkunstnerne, der gør sig gældende i de nyopførte faciliteter bag Hillerød Bibliotek, men fra tid til anden gæster både nationale og internationale stjerner byen og optræder som regel i enten Støberihallen eller i det netop udbyggede (2006) Frederiksborgcenteret, der også huser store messeer og konferencer.


Visit Hillerød

Hillerød Turistinformation

Hillerød turistforening Frederiksborg voldgraveHillerød ligger lige i hjertet af Kongernes Nordsjælland, omgivet af den frodige Grib Skov og med det historiske Frederiksborg Slot som et fornemt midtpunkt.  Byen har et aktivt kulturliv med masser af oplevelser indenfor musik, kunst, teater og film – og de hyggelige gågader og indkøbscentre byder på masser af shopping muligheder, cafeer og restauranter.

Da Hillerød blev til

Hillerød opstod omkring den gamle gård Hillerødsholm, (Hylderødsholm, jf. hyldetræet på det senere byvåben). Gården lå ved middelalderlandsbyen Hilderød (Hildes rydning), der menes at stamme fra 1200-tallet.
Frederik 2. byggede slottet Frederik 2. overtog imidlertid Hillerødsholmgårdens jorde og byggede i stedet Frederiksborg Slot, som hans søn Christian 4. senere ud- og ombyggede.

Hillerød blev ramt af flere store bybrande, som sammen med nedrivninger af gamle huse i løbet af anden halvdel af det 20. århundrede betød, at der kun er meget få historiske huse tilbage i byen. 

M/F Frederiksborg

Hillerød turistforening Frederiksborg voldgraveTag en rundtur på den smukke Slotssø i Hillerød - og kom tæt på Christian d. IVs pragtfulde renæssanceslot fra søsiden.

En rundtur varer en halv time og man kan stå af på tre steder: i byens centrum på torvet, ved Rosenhaven - nær indgangen til slottet og ved Frederik d. IVs enestående barokhave. 

Der sejles når flaget er hejst.

Udenfor færgens sejlplan kan man leje den til familiefester eller skovture. Der kan max. medtages 30 personer.

Frederiksborg Slot

Malerisk placeret ved bredden af Slots søen i Hillerød ligger Frederiksborg Slot og Slotshave. Dette enestående renæssanceanlæg blev bygget af Christian 4.

Frederiksborg SlotshaveFrederiksborg Slotspark Hillerød

Frederiksborg Slotshave danner om sommeren rammen om en række tilbagevendende koncerter og andre kulturelle begivenheder. Haven blev anlagt i årene 1720-25. Haven eksisterede i godt 40 år under Frederik IV (1699-1730), Christian VI (1730-1746) og Frederik V (1746-1766). Der er adgang til Frederiksborg Slotshave hele døgnet året rundt,
Siden 1850 har der været ønsker om at genskabe barokhaven. Den 5. juni 1996 blev J.C. Kriegers genskabte barokhave indviet. Der er springvand, fontæner, blomster, monogrammer og historiske planter. Ring og bestil en rundvisning ved Barokhavens Venner hos Slots- og Ejendomsstyrelsen på tlf. 33 92 63 00. Priser på omvisninger oplyses på førnævnte nr. eller slotshave@ses.dk  Kaskaden er i drift i sommerhalvåret i åbnings-tiden . Mad og drikkevarer kan købes og nydes i Traktørstedet "Cafe Havehuset" - få caféens åbningstider på www.slotte.dk. eller på tlf.33 92 63 00.
Obs! Hunde må ikke medtages i den genskabte barokhave. Hunde skal føres i snor i øvrige del af Slotshaven. Løse hunde er tilladt i Lille Dyrehave, Indelukket og Jægerbakken under forudsætning af, at de er under fuld kontrol. For havens ordensregler iøvrigt, se brochuren "Frederiksborg Slotshave".
Slotshaven er åben for besøgende døgnet rundt. Bog om den genskabte barokhave kan købes i Traktørstedet og på Hillerød Turistbureau. Ca. 15 min. til Hillerød Station. Ca. 5 min. til nærmeste busstop..

Havfiskeri fisketure og lystfiskeri på Øresund fra HelsingørHavfiskeri lystfiskeri Helsingør havn

Fiskekort købes hos Helsingør Turistforening
Øresund er et af de allerbedste steder i Skandinavien for havfiskeri. I sommerhalvåret byder lystfiskeri og havfiskeri i Øresund på bl.a. hornfisk, fladfisk sild og ikke mindst de såkaldte "sommertorsk" på 3 -10 kg. I vinter-halvåret er det sild og de berømte stortorsk, der hugger derude

Fra Helsingør sejler turbådene på havfiskeri, hver dag, hele året. Normalt sejles hverdage fra kl. 8 til 15. Lør- og søndage samt nogle helligdage fra kl. 7 til 12 og fra kl. 12 til 17. Kontakt venligst turbådene direkte for oplysning om sejltider, pladsbestilling og priser.

.

Hillerød Turistinformation

Hillerød Turistkontor  

Kultur og Udvikling
Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Tlf. 7232 0000
Fax 7232 3213
kulturogudvikling@hillerod.dk

har man spørgsmål kan man ringe til os mandag til fredag kl. 10 – 15 på telefon 48 24 26 26.

We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK