smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Frederikssund Nordsjælland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Frederikssund  Indbyggere: 15725
Frederikssund Kommune: John Schmidt Andersen (V)
Kommunens Indbyggere: 44401
Større byFrederikssund
International Lufthavn: Copenhagen
Område: Nordsjælland
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Frederikssund

Velkommen til Frederikssund

Frederikssund TuristforeningI middelalderen lå der kun et lille færgested, hvor Frederikssund by i dag ligger. Området var et ubeboet overdrev, og færgen bare en pram, der blev trukket over Roskilde Fjord med et tov. Meget er sket siden. I dag er Frederikssund by en driftig købstad, og hele kommunen er i fortsat udvikling.
Frederikssund kommune består af byerne Frederikssund, Jægerspris, Skibby og Slangerup.

Jægerspris SlotJægerspris Slot  Nordsjælland

Kong Frederik VII erhvervede Jægerspris Slot den 21. april 1854 på sin hustru, Louise Danners fødselsdag. Herefter blev de oldenborgske kongers gamle jagtslot til privatbolig for landets konge og siden enkesæde for grevinde Danner. I 1866, tre år efter kongens død, åbnede grevinden dele af slottet for publikum.

På museet kan man se audienssalen, kongens arbejdsværelse med den imponerende pibesamling, tårnværelset og jourstuen med kongens store våbensamling, samt grevindens kabinet med de smukke møbler. Stuerne på Jægerspris Slot er indrettet efter tidens smag af den mode- og stilbevidste grevinde Danner og er det eneste sted i Danmark, hvor 1850'ernes boligindretning kan opleves i en samlet helhed.

Selsø Slot

Corfitz Ulfeldt Selsø Slot NordsjællandSelsø Slot er et flot og helstøbt historisk byggeri og et fint minde om den danske herregårdskultur. Og så gemmer slottet på mange historier. Læs mere om Selsø Slot her.

Vikingebyen FrederikssundFrederikssund vikingeby

Hver sommer står Frederikssund i vikingernes tegn, når både voksne og børn trækker i deres vikingetøj og optræder i årets vikingespil. I år opfører Frederikssund Vikingespil stykket "Hagbard og Signe". Når mørket falder på og historierne fra den nordiske mytologi levendegøres på scenen, kan man forestille sig hvordan vikingerne handlede, levede og sejlede på Roskilde Fjord. Gå ikke glip af årets vikingefestival, vikingedyster og meget mere.

Roskilde Fjord var et meget betydningsfuldt farvand for vikingerne. Intet sted i Danmark føler du vikingernes nærvær så stærkt som når du sejler, fisker eller bader i det klare vand. Skuldelev skibene, som i dag er udstillet på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, blev sænket i den smalle sejlrende ud for Skuldelev Havn lidt syd for Frederikssund, for at spærre fjendens videre passage ind i Roskilde Fjord, og derved også forsvare angreb på Roskilde, hvor kongesædet lå.

På denne side kan du finde information om vikingespillene, vikinge aktiviteter og begivenheder i Frederikssund. 

J.F. Willumsens Museum

Corfitz Ulfeldt Selsø Slot NordsjællandJ.F. Willumsens Museum er et enkeltkunstnermuseum skabt for billedkunstneren Jens Ferdinand Willumsen.willumsens-museum-harle.jpg

Museet blev indviet i 1957. Dets opståen skyldes et gavebrev til Frederikssund Kommune fra J.F. Willumsen (1863-1958) omfattende både hans egne værker som maler, billedhugger, keramiker, fotograf og arkitekt og hans store, private kunstsamling Gamle Samling. I gavebrevet forudsattes det, at museet også skulle udstille denne samling, en forudsætning der dog først blev indfriet i 2005, da en tilbygning på 1.400 m2 blev føjet til den oprindelige museumsbygning, der dermed fik tredoblet sit areal.

I det nye museumskompleks er der en særlig udstillingssal, hvor der er ophængt udvalgte værker fra Gamle Samling, og i Skulptursalen er opstillet forarbejder og gipsmodeller til markante skulpturer. I Reliefsalen er opsat gipsmodellen til marmorrelieffet Det Store Relief, der af Kulturministeriet blev kanoniseret i 2006.

Du kan finde Frederikssund Turistbureau på denne adresse:

Frederikssund Turistkontor   Åbningstider

VisitFrederikssund
Frederikssund Erhverv og Turistcenter
Havnegade 5 A
3600 Frederikssund

Tlf.: +45 47 31 06 85 
E-mail: info@frederikssunderhverv.dk 

Fra 23. juni til 12. august

Hverdage: kl. 10.00 - 15.00
Onsdage: kl. 12.00 - 18.00
Weekends: kl. 11.00 - 16.00

har man spørgsmål kan man ringe til os telefon +45 47 31 06 85

 

Turistinformation Frederikssund´s historie her.

Lystfiskeri Fisketure og Fiskekort

Slotte  museer og herregårde i frederikssund og nordsjælland

Kunst og Kultur i Frederikssund og Nordsjælland

Bed and Breakfast B&B Roms for rent i Frederikssund og Nordsjælland

Seværdigheder i Frederikssund og Nordsjælland

Hoteller i Frederikssund og Nordsjælland

Restauranter og spisesteder i Frederikssundog Nordsjælland

Skal du bruge en håndværker, Blikkenslager, Tømrer, Advokater, Arkitekter, Aotoværksteder, find dem her

Repræsenterer du en institution, en attraktion, eller andet der har betydning for promotion af Frederikssundog Nordsjælland, og ønsker du denne omtalt på vores mange nationale og internationale Web Sites, så indtast din:
Begivenhed / events her.
Seværdighed her.
Bed & Breakfast her.

Søger du en lejlighed, et værelse, eller har du en til leje så kik her

Nordsjælland       

Mange hilsner

Frederikssund Turistinformation


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK