Region Syddanmark
Region Syddanmark omfatter de tidligere Fyns, Ribe og Sønderjyllands amter, samt de tidligere kommuner
Børkop, Egtved,
Fredericia, Give, Jelling,
Kolding, Lunderskov, Vamdrup og
Vejle, der lå i Vejle Amt. Regionens centrale forvaltning ligger i Vejle.
Region Syddanmark består af 22 kommuner, hvoraf de 3 folkerigeste er Odense,
Esbjerg og
Vejle med hhv. ca. 187.000, 114.000 og 105.000 indbyggere. Fanø Kommune har regionens laveste indbyggertal med ca. 3.000 indbyggere. 3 af regionens 22 kommuner blev ikke sammenlagt med andre kommuner ved den seneste kommunalreform: Odense, Fredericia og Fanø.
Med et befolkningstal på ca. 1,2 mio. er Region Syddanmark Danmarks tredjestørste region efter Hovedstaden (1,7 mio.) og Midtjylland (1,27 mio.). Regionen er arealmæssigt Danmarks næststørste med 12.191 km², kun overgået af Region Midtjyllands 13.142 km².
Statslige opgaver i Region Syddanmark varetages af Statsforvaltningen Syddanmark.
Sønderjylland som port til Europa har haft skelsættende betydning og rummer på mange måder nøglen til Danmarkshistorien. Ikke mindst, da vi mistede landsdelen i 1864, og fik den tilbage i 1920 efter folkeafstemningen.
Sønderjylland har således magtpolitisk og økonomisk spillet en væsentlig rolle og har været skueplads for adskillige krige gennem tiden. Samtidig bygger den sønderjyske historie også på en anderledeshed ved at være situeret i et grænseområde med hertugdømmer, grænselandsproblematikker og en periode som tysk provins.
LEGOLAND®
LEGOLAND® er Danmarks mest kendte og elskede forlystelsespark blandt børnefamilier og børn i alle aldre. Her er masser af action, fart og sjov for hele familien – mon du kan nå det hele på én dag?
|
Legoland Billund Denmark |
Slip fantasien løs – til lands, til vands og i luften
LEGOLAND er en eventyrlig verden af fælles oplevelser for hele familien med barnet og fantasien i centrum. Her kan du virkelig slå dig løs til lands, til vands og i luften. Og uanset om du fortrækker action eller hygge, er der nok at vælge imellem.
Mere om LEGOLAND
Region Syddanmark
Region SydDanmark er broen mellem det østlige og det vestlige Danmark og porten til det europæiske kontinent. Det er den eneste region i Danmark med landfast tilknytning til et andet land - Tyskland. Det samlede areal af regionen er 12.191 kvadratkilometer.
Region Syddanmark har omkring 1,2 millioner indbyggere.
Se flere attraktioner
og seværdigheder i Sønderjylland
Erhverv og jobs
Der er lidt over 600.000 arbejdspladser i regionen. Offentlige og personalemæssige serviceerhverv udgør den største sektor i regionen (34%). Den næststørste er detail-, hotel-og restaurationsbranchen, der beskæftiger 19% af regionens borgere. Dette er tæt fulgt af fremstillingsindustrien, den finansielle sektor og servicesektoren, som har en beskæftigelsesgrad på 18%.
|
LEGOLAND LALANDIA Givskud Zoo Billund Danmark
Større
kort |
Region Syddanmark har rigtig meget at byde
på.
Klik
og se et større kort
Competencer i regionen
Region
Syddanmark er en udviklingsorienteret
og innovativ region med et stort
potentiale som brobygger mellem det øvrige Danmark og
Tyskland.
Regionen har den tredjestørste universitet i landet,
University of Southern Denmark,
med uddannelses-og forskningsfaciliteter i
Odense,
Kolding,
Esbjerg
and
Sønderborg/Flensburg.
Derudover har Aalborg Universitetscenter, AUC, en campus i Esbjerg –
Aalborg University Esbjerg.
|
Esbjerg |
Inden for sundhed forskning og uddannelse, arbejder universitetet tæt sammen med
Odense University Hospital
(OUH), og er et af de største og mest moderne hospitaler i Skandinavien. OUH er højt specialiseret inden for hjerte-og
hjertekarsygdomme, lemmer replants, kræft og behandling af vanskelige sår.
Hurtig voksende industri
Ud over sundhedssektoren, har Region Syd Danmark en af de hurtigst voksende industriområder, der løber parallelt med motorvejen fra den tyske grænse, op gennem regionen. Hovedsageligt tung industri er den vigtigste sektor, men har siden fået følgeskab af en bred vifte af import / eksport-og handelsfirmaer.
Flere af regionens virksomheder er verdenskendte. som Lego in Billund, Lindø
i Munkebo, the offshore industry i
Esbjerg, Gumlink
nær
Vejle , Danfoss
i
Nordborg
og ECCO Denmark
i
Tønder.
|
Dybbøl Mølle og Dybbøl Banke |
Visit Dybbøl Banke, - Slaget om Als
Oplev historien om den menneskeskabte samfund katastrofe, hvor danskere og tyskere kæmpede for det, de hver især mente var en retfærdig sag. Søg dækning i de danske fæstningsværker ved Dybbøl, mens skaller fra de Tyske belejrings kanoner eksploderer omkring dig. Mød de trætte soldater, der guider og fortæller om hverdagen i krigen, felt livet, kommunikation og våbenbrug. I juli 2007 blev en stor konstruktion relateret til History Center Dybbøl Banke, indviet af Dronning Margrethe. Det er en rekonstrueret 1864-dansk skanse med en række felt hytter, som udgør en hel soldater by. Der bruges støbte geværkugler, støbte Dybbøl skillinger, en telegraf og der handles hos datidens købmand og betales med Dybbøl skillinger.
|
Sønderborg Slot |
Besøge Sønderborg Slot - og hør Historier fra middelalderen
Museet på Sønderborg Slot giver dig historien om Jylland fra middelalderen til nutiden. En fabelagtig fortælling fra krig til genforeningen. Sønderborg Slot blev bygget i det 12. århundrede og udvidet flere gange, til det slot vi ser i dag. Helt specifikt er Dronning Dorothea kapel, en meget smuk prins af kirken i renæssancestil. Med kulturminister Brian Mikkelsens underskrift var Jylland Museum en realitet. 12.31 2005: Museet er en fusion mellem de syv tidligere statsanerkendte amt og kommunalt ejede museer i Sønderjylland og Institut for Sønderjysk Lokalhistorie.
|
Ringridning Sønderborg Slot |
Ring riding
, En dansk middelalder sport
Besøg den historiske ring ridning bane, på slottet i Sønderborg giver ryttere iført flotte dragter fra middelalderen, et gratis show. Ridekonkurrencen selv kan dateres tilbage til 1500 tallet, når de europæiske overhoveder konkurrerede i dette, for dengang at dyrke en fredelig sport. Ring dysten er stadig meget populær i Sønderjylland, og hertugen af Augustenborg tog traditionen til sig i 1800. Til hans sølvbryllup i 1845, deltog ikke færre end 450 ryttere fra hele Als. Den moderne ringridning, som vi kender den i dag har mere end 100 år på bagen. I
Sønderborg startede den første ring dyst i 1888, og kunne i 1998 fejrer 100 års jubilæum.
|
Danfoss Universe |
Visit Danfoss Universe
- Bliv vildt klog
Brug din krop og dit sind på en ny måde for Danfoss Universe. Tag en Segway tour af off-road spor, eller udfordre dine venner i lavere bolden. Danfoss Universe I Danfoss Unverse du kan blive vildt klogere på en narturlig måde. helt afslappet, kan du flytte en lille kugle. På Segway bane og i Energy Lab, kan du føle din krop og teknologi på en helt ny måde. Se det virtuelle kort og blive inspireret. Der er også teknikker, du kan pille ved, Bitland og mere. I mellemtiden, selve parken en fryd for øjet. Plantning er smukt sammensat af tidligere palads gartner ved
Gråsten Slot, Kurt Jensen, som nu er leder gartner på Danfos Universe. Parkens oplevelser tilbyde særligt på en off-road Segway landingsbanen Blå Kube, hvor du kan se en gejser og lyn.
Visit Dybbøl Mølle
, Et dansk national symbol
Historien om Dybbøl Mølle er en historie om krigen, afbrændinger og fire genopbygninger, som i dag betyder, at Dybbøl Mølle er en af landets mest berømte nationale symboler.
|
Dyboel Mill / Dybøl Mølle Denmark |
Den første udgave af Dybbøl Mølle blev bygget i træ, og blev afsluttet i 1745. Som desværre brændte ned 55år senere på grund af lynnedslag. Den erstatning, som blev muret op, værnede ikke mod tyskerne beskydning i den første krig i 1850. Krigen i 1864 var hård ved møllen, som endnu engang måttet lide en hård skæbne. Efter krigen blev
den nye mølle bygget, og var også intakt efter genforeningen i 1920. Den skulle genindtræde igen i 1936 efter at have været brændt ned på grund af en elektrisk fejl.
Den version af møllen der stadig står i dag, og er den, du kan opleve på Dybbøl Banke.
Visit Givskud Zoo
,
Ligesom Legoland ligger Givskud
Zoo også kun 30 minutters kørsel fra
Vejle. I parken kan man se løver blive fodret, en tur på savannen eller nyde en picnic. Givskud Zoo er åben fra april til oktober.
Region Syddanmark består af 22 kommuner, hvoraf de 3 folkerigeste er Odense,
Esbjerg og
Vejle med hhv. ca. 187.000, 114.000 og 105.000 indbyggere. Fanø Kommune har regionens laveste indbyggertal med ca. 3.000 indbyggere. 3 af regionens 22 kommuner blev ikke sammenlagt med andre kommuner ved den seneste kommunalreform: Odense, Fredericia og Fanø.
|
Egeskov Slot |
Fyn er kendt for sine mange Slotte og
herregårde, bindingsværksbygninger, diger og levende hegn, der er overvejende gode lerjorder på Fyn, og det effektive landbrug på Fyn, dækker næsten 80% af øens areal, kun 10% er skovdækket.
I
Odense finder du nogle af de største attraktioner og seværdighede på
Fyn.
Odense er nok
bedst kendt for byen hvor Hans Christian Andersen blev født og voksede op. Han har sandelig sat sin by på verdenskortet, men Odense er også en livlig handelsby med
rigtig gode shopping mulighede, gode Restauranter
samt et hektisk natteliv.
Østfyn er intensivt dyrket, hvor Kæmpemæssige herresæder som Egeskov
slot, - Nyborg
Slot - Hvedholm
Slot - herregårde og mellemstore gårde med skovarealer dominerer landskabet.
Med et befolkningstal på ca. 1,2 mio. er Region Syddanmark Danmarks tredjestørste region efter Hovedstaden (1,7 mio.) og Midtjylland (1,27 mio.). Regionen er arealmæssigt Danmarks næststørste med 12.191 km², kun overgået af Region Midtjyllands 13.142 km².
See ratings af Southern Denmark , Do you have rice or praise for this Bed and Breakfast, Write your review