Udvikling News Nordsjælland

 Page: 1
[1]   2   >
februar onsdag 15-02-2017
News
Tonny Parnell
Helsingør
Program Vandrekort Ingen detailhandel i Kulturhavnen

Ingen detailhandel i Kulturhavnen

Helsingør

Ingen dispensation for detailhandel i værftshallerne overhovedet!!!

Ingen ændring af lokalplanernene og Ingen dispensation, der må ikke drives detaihandel i Kulturhavnen.

Torvehaller/street food skal være i de gamle toldkammer bygninger.

Vi skal skabe helhed i Helsingør, IKKE splitte og fragmentere, det har netop været Helsingør´s problem i mange år.

Hvis Helsingør skal overleve på Turisme (Kultur turisme), så skal der være forhold der lokker Turisten på Shopping i indre by og de hyggelige gader, og der skal være et udvalg. (som ikke er der i dag.)

Med Torvehaller/street food i toldkammeret samler vi shopping oplevelsen omkring bykernen.

Elsinore City Walk
Elsinone City Walk digital interaktiv 

Med detailhandel af nogen som helst art i kulturhavnen, fragmenteres detailhandlen, og turisterne kommer aldrig op i indre by. (hvilket heller ikke er muligt jfr. lokalplanen)

Alene at der lejlighedsvis dispenseres for lokalplanens bestemmelser er en kæmpe misforståelse af hvad der skal til før Kommunen kan "trække" et overskud hjem på den 100 Mio. store kultur investering.

Detailhandlen i Helsingør lider under et alt for dårligt udvalg, gamle udslidte og initiativforladte indehavere der ikke længere ser nogen fremtid i Helsingør, men kun "holder skruen i vandet" til pensionsalderen. - - Ingen? - eller en så svag Cityforening så initiativer i city udebliver. - De mange cafeer/restauranter kommunen også de sidste fem år har "Heppet på", og mente kunne skabe liv i handelsbilledet, lukker og slukker igen fordi byen er død og Kommunen har "Heppet" forkert (ved ikke hvad der skal til). - Spisehuset? samme - Boder/skure på Axeltorvet? samme - ublu afgifter på udearealer? samme - Elsinore Walk som kun var halv, og aldrig blev digital, - Jeg har læst udbudsmaterialet for Street food samme - samme. - - hvorfor lytter Kommunen ikke?? 

Hvis der gives en fireårig dispensation? - 6 - 8?, for Torvehaller/street food i værftshallerne, stækkes detailhandlen i city yderligere, og bliver formentlig så uinteressant at vi IKKE kan lokke turisten op gennem indre by, og Kommunen kan IKKE "trække" den 100 Mio. store kulturinvestering hjem med et overskud og de arbejdspladser man satser på kulturinvesteringen skulle afkaste, udebliver helt, (bliver i stedet negative)

Jeg har læst udbudsmaterialet, og forstår intentionerne, men de er langt fra realiserbare (samme omgang som spisehuset og vi vil IKKE se noget street food i 2017, men en gigantisk regning til Kommunen) 

Når end ikke spisehuset er rentabelt i Kulturhavnen, er et street food eventyr det langt mindre, og når projektet lider konkursen, vil man igen forsøge at "Blame" Kommunen. 

Uanset at Kommunen også har nedlagt Handelsstandsforeningen, er vi nogle få tilbage, der på flere fronter kæmper for at bringe Helsingør på fode igen som en attraktiv shopping by, der er frivillige ildsjæle der på det kulturelle område forsøger at "Løfte" HELSINGØR EKS.. (SUNDTOLDSMARKEDET) mfl.- - I sommeren 2016 har vi fået flere turister op gennem byen end nogensinde. Det er ikke tilfældigt at Nordsjælland er det område i Danmark der omtales mest i de elektroniske medier, og suverænt har den største turisme fremgang i Danmark?, det er heller ikke på grund af Kommunens Kultursatsning, men fordi der er nogen det følger satsningen op, og henter pengene hjem til Kommunekassen igen. ellers har Helsingør ingen fremtid og de 100 mio. er en fejlsatsning. 

Dette gavlmaleri vil koste ca. 450.000

I 2016 lykkedes det endelig, hvor jeg lavede City walk færdig med en mindre omskrivning af den digitale Elsinore City Walk, at lokke langt flere turister op i byen, og jeg har lavet flere aftaler med rejsebureauer (specielt Asien Taiwan og Kina) der forventer endnu flere turist ture i 2017 til Kronborg, der i 2017, decideret indeholder en City Walk og shopping tur med frokost i Cafe Olai(eller andre restauranter). http://www.cafeolai.dk/elsinore-city-walk.aspx

Det har vi kæmpet for i flere år, og Ved Torvehaller/street foood i værftsbygningerne over en fireårig periode? - 6 - 8, vil incitamentet til en Shopping oplevelse i City falde helt væk igen, og turisterne trækker sig igen tilbage til Kronborg og turistbussen der holder og venter.

 

Elsinore City Walk
Lidt mere promotion på H. C. Andersen 

Jeg har også sagt at ud af de ca. 40 turistbusser der dagligt afgår fra København, kan vi skaffe 4 - 6 busser (formentlig mange flere) til shopping i Helsingør city hvis vi gjorde lidt mere ud af den halvfærdige City Walk, slog mere på H.C.Andersen samt 2 - 3 Gavlmalerier pris i alt ca. 2 - 3 Mio. STREET FOOD I VÆRFTSHALLERNE ER EN SÆRDELES DÅRLIG IDE, DER GANSKE ENKELT VIL AFLIVE RESTERNE AF DETAILHANDLEN OG I SIDSTE ENDE HELSINGØR, FORDI KOMMUNEN FRATAGER TURISTEN INCITAMENTET TIL SHOPPING I INDRE BY.

 

Elsinore City Walk
2-3 rigtige Gavlmalerier, IKKE grafitti som i har haft gang i. 

Lad nu være med at ødelægge det vi andre har kæmpet for i årevis. Turismen i indre by vil falde til en brøkdel selv samme dag et evt. food marked i torvehallerne åbner. - - Vi får aldrig kunder fra oplandet til at besøge Street food i Værftshallerne der ligger uden for bykærnen og helt isoleret og dødt i vinterhalvåret, - men med samme koncept i Toldkammer bygningen får vi både Shopping turister op gennem byen, oplands kunder fordi Toldkammeret ligger i tilknytning til byen, og renoveringsomkostninger til fødevare og godkendelse af veterinærdirektoratet er kun det halve. - - en blivende Win - Win for alle.

Vi har bevist at initiativ, god promotion, forretningssans, og flair for "hvad der skal til" virker, men vi mangler samarbejde og forståelse fra kommunen/byrødderne. (nogen kalder det vist "erhvervsvenlighed") - - - Det er som om alt initiativ SKAL hænges op som en glorie over et byrådsmedlem eller et politisk parti, og kan det finde flertal bliver det vedtaget med et vedhæftet navn, etikette eller parti, uanset at forslaget er helt håbløst og aldeles skadelig for byens udvikling (med omtanke). - vi ser det gang på gang, borgerne betaler i sidste ende, men her er der ingen politikere der vil vedstå regningen. - - Kunne man ikke bare her, gøre en undtagelse, og spørge de der har erfaring, uden partout at hænge en politisk etikette på.????

Det er fint nok at Kommunen lægger en debatside ud som denne her, det er bare ikke en lokal tennisbane i Nyrup, men i bund og grund handler det om Kommunens pulsåre, overlevelse som Kulturby og en satsning på 100 Mio. som skal føres tilbage i Kommunekassen med overskud, samt sideeffekter, - flere skatteborgere der ønsker at flytte til Helsingør, - flere arbejdspladser osv. - en opgave byrødderne er valgt til at løse, - Og hvem debatterer kommunen det med??? - I får givet hundredvis af Likes "Jubiiii jeg skal spise den første shiskebab" ? - Vil i ikke lytte til de meget få der beviselig har "rykket noget" for Helsingør,? - så inddrag professionelle, - Vonderful Copenhagen ? - Københavns Havn ? (som i øvrigt kunne administrere hele statshavnen med logistik, krydstogt anlæg og udvikling af de gamle bane arealer samt færgeområdet, de administrerer i forvejen Malmø mfl.)

Helsingør har INGEN Masterplan for udvikling af byen at støtte sig til. (som jeg har efterlyst de sidste 15 år)

Helsingør har IKKE nogen større industri der kan vejlede og "trække" Kommunen i den rigtige retning, men kun småindustri og detailhandel til at tilbageføre den 100 Mio. store kultursatsning med et overskud + sideeffekter, derfor kunne vi bruge en kompetent handelsstandsforening der kunne vejlede kommunen i disse beslutninger. 

Der har før været debatteret noget lignende på fb. - de samme argumenter, og sammenligning med Papirøen har været fremme.

Juleklip Helsingør
Elsinone City Walk PDF.

Man skal bare forstå at der ingen sammenligning kan drages med Papirøen, som for det første, ikke har nogen konkurrence (på konceptet), det vil Helsingør naturligvis få, netop i Papirøen. - - - Copenhagen Street food og Torvehallerne på Israels plads har et kundeunderlag der er 1215% større en Helsingør, ligesom København trods alt er mere international. - - Det koncept vil aldrig være rentabelt i Kulturhavnen, men Torvehaller i Toldkammeret vil være rentabelt fordi det er bynært og let tilgængeligt for den store grænsehandel.

Vi skal heller ikke have uddannelsesinstitutioner i Værftshallerne med aktivitet fra kl. 10:00, og efter kl. 15:00 alle weekender og helligdage ligger kulturhavnen død.

Vi får formentlig/forhåbentlig?? Veteranskibe til Helsingør, lad os koncentrere os om at bygge et Images på dette, og udvikle den maritime oplevelse.

Tag en tur på Elsinore City Walk med mobilen, se hvor du kan nyde en god frokost med typisk dansk smørrebrød

Get a taste of Denmark


Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv
Mikrobølgevåben i sagen om mystiske hjerneskader Helsingørseptember lørdag 08-09-2018   Helsingør
Mikrobølgevåben i sagen om mystiske hjerneskader
Forskere mistænker mikrobølgevåben i sagen om mystiske hjerneskader hos diplomater i Cuba..
News Helsingør Nordsjælland

Udrejsecenter Sjælsmark Hørsholmoktober fredag 30-10-2015   Hørsholm
Udrejsecenter Sjælsmark
Og hvem skal straffes når forbrydelsen er sket ? I sagen Udrejsecenter Sjælsmark, er der  ikke nogen tvivl om at udlændingestyrelsen har forbrudt sig mod Straffelovens § 141..
News Hørsholm Nordsjælland

Masser af Byggejord i Helsingør Helsingøroktober fredag 16-10-2015   Helsingør
Masser af Byggejord i Helsingør
Masser af byggejord i Helsingør hvis Kommune er indstillet på samarbejde?..
News Helsingør Nordsjælland

Hvad er Kommunisme Københavnjuni tirsdag 16-06-2015   København
Hvad er Kommunisme
Når vi hører om, hvad kommunismen har gjort ude i den store verden, bliver vi næsten helt skræmt over det, den har gjort...
News København Nordsjælland

Danmark er Naiv og Østeuropæiske kriminelle bander boltrer sig Hørsholmdecember søndag 15-12-2013   Hørsholm
Danmark er Naiv og Østeuropæiske kriminelle bander boltrer sig
Danmark er Naiv og Østeuropæiske kriminelle bander boltrer sig ved indbrud og tyverier fra Nordsjællandske hjem...
News Hørsholm Nordsjælland

Asylbande fra Sandholm bag villaindbrud til millioner Hørsholmdecember fredag 13-12-2013   Hørsholm
Asylbande fra Sandholm bag villaindbrud til millioner
En bande asylansøgere fra Sandholmlejren i Nordsjælland er tiltalt for knapt 100 villaindbrud med et samlet udbytte på flere millioner kr...
News Hørsholm Nordsjælland

Busmassakren i Norge med tre døde vil gentage sig i Hørsholm med mange flere døde. Hørsholmnovember onsdag 06-11-2013   Hørsholm
Busmassakren i Norge med tre døde vil gentage sig i Hørsholm med mange flere døde.
En 31-årig asylansøger fra Sydsudan gik i går eftermiddags amok med en lang kniv og dræbte alle i en bus på vej fra Bergen til Oslo i Norge. De dræbte er to passagerer, en 19-årig kvinde og en mand i 50’erne, samt den mandlige chauffør, som også er i 50’erne...
News Hørsholm Nordsjælland

Kriminalitet Sjælsmark Kaserne Karen Hækkerup (S) spiller hasard med menneskeliv Hørsholmseptember lørdag 14-09-2013   Hørsholm
Kriminalitet Sjælsmark Kaserne Karen Hækkerup (S) spiller hasard med menneskeliv
Regeringen og justitsminister Karen Hækkerup(S) spiller hasard med menneskeliv som indsats...
News Hørsholm Nordsjælland

Plan om nyt P-hus ved Kvickly i helsingør City Helsingørmaj tirsdag 29-05-2012   Helsingør
Plan om nyt P-hus ved Kvickly i helsingør City
..
News Helsingør Nordsjælland

Naturgas eventyr i Nordsjællands undergrund giver arbejdspladser Helsingørmaj onsdag 23-05-2012   Helsingør
Naturgas eventyr i Nordsjællands undergrund giver arbejdspladser
..
News Helsingør Nordsjælland

Sparekniv rammer superhospital i Nordsjælland Helsingørmaj mandag 21-05-2012   Helsingør
Sparekniv rammer superhospital i Nordsjælland
..
News Helsingør Nordsjælland

Nu lukker bro om natten: Omvejen bliver på 70 kilometer Frederikssundmaj mandag 21-05-2012   Frederikssund
Nu lukker bro om natten: Omvejen bliver på 70 kilometer
..
News Frederikssund Nordsjælland

Helsingør vil grave efter varme kilder ? Helsingørjanuar torsdag 26-01-2012   Helsingør
Helsingør vil grave efter varme kilder ?
..
News Helsingør Nordsjælland

En fast broforbindelse er en forudsætning for vækst Helsingøraugust torsdag 05-08-2010   Helsingør
En fast broforbindelse er en forudsætning for vækst
..
News Helsingør Nordsjælland

Bjarke Ingels bridge Elsinore Elsinorejuni torsdag 24-06-2010   Elsinore
Bjarke Ingels bridge Elsinore
..
News Elsinore Nordsjælland

Ny bro Helsingør Helsingborg Helsingørjuni torsdag 24-06-2010   Helsingør
Ny bro Helsingør Helsingborg
Ring5 og boligområde Helsingør..
News Helsingør Nordsjælland

Page: 1
[1]   2   >