Nyborg
Nyborg North_Sealand    Region Hovedstaden
Attraktioner Nyborg  Nyborg Slot Nyborg Denmark  
Nyborg Slot Smile 

Nyborg Slot  


Slotsgade 34 5800 Nyborg   More info

Read more about Nyborg Fyn.

Attraktioner  


Nyborg Slot

Residensslottet

imgattraction/nyborgslot5.jpg

Fra slutningen af 1400-tallet blev magten i Danmark centraliseret på Østfyn, og i første del af 1500-tallet udviklede Nyborg sig til det, man  kan kalde rigets første hovedstad. I 1560 flyttede kongen fra Nyborg til Nordsjælland, og Nyborgs storhedstid var forbi.

Efter kongerne i 1400-tallet havde set mod København, blev Nyborg i slutningen af 1500-tallet atter byen midt  i Danmark. I 1476 flyttede kronprins Hans ind på Nyborg Slot, og da han blev konge, tog han  permanent ophold på Nyborg Slot. Her blev hans søn, senere Christian 2. (1481-1559), født.

I 1520'erne blev kong Frederik 1. opfordret til at gøre Nyborg til residensstad. Det skete  aldrig, men noget tyder på, at kongen arbejdede på sagen. Idet der skete store ombygninger på vestfløjen, hvor der blev indsat store, rundbuede vinduer. I det indre fik flere af rummene geometriske mønstre på væggene og en særlig loftskonstruktion, mens etageadskillelsen mellem de to nederste etager blev sænket ca. 60 cm. 

Planerne om at gøre Nyborg til hovedstad blev først endeligt realiseret under Christian 3. (1536-1559), der udvidede Nyborg Slot og befæstede Nyborg by i sin helhed. Den store riddersal, som ofte bruges til arrangementer, er fra den tid. Stormænd fra hele landet har været samlet her med deres store følger, som fik byens indbyggertal til at eksplodere, og man kan forestille sig store teltlejre uden for Nyborgs volde. Det har krævet underholdning, og det involverede ofte krigslege, der med tiden udviklede sig til spektakulære turneringer. 

I 1560 flyttede sønnen og efterfølgeren Frederik 2. (1534-1588) til Nordsjælland, og København  blev rigets hovedstad. Nyborg fik en vigtig rolle som fæstningsby som led i en stribe af fæstninger på tværs af landet, der udgjorde rygraden i Danmark´s forsvar. Men Nyborgs storhedstid var nu endegyldigt forbi.

Du kan opleve fortællingen om danehoffet, residensslottet og kalmarunionen i de autentiske rammer i de tre riddersale på slottet. En række forskellige udstillinger fortæller historien og iscenesætter livet på den gamle Nyborg kongeborg.

På Nyborg Slot kan du bl.a. se rustkammeret, hvor en unik samling af våben udstilles, Danehofsalen, hvor landets mægtigste mænd mødtes, og fadeburet i den kølige slotskælder, hvor dine sanser udfordres af dufte fra svundne tider.   

Danehofsalen

Danehofsalen Nyborg slot
Danahofsalen Nyborg Slot

Den nyindrettede Danehofsal fortæller historien om det danske demokratis vugge. Det var stedet, hvor det danske parlament mødtes i mere 200 år, og hvor Danmarks første grundlov blev underskrevet.

Danahofsalen er den oprindelige riddersal på Nyborg Slot inden ombygningen og udvidelsen af slottet o. 1400. Her blev den ældst bevarede håndfæstning underskrevet i 1282; og her nægtede en gruppe af stormænd med Marsk Stig Andersen Hvide i spidsen, at anerkende valget af kong Erik Klippings søn, "Erik Menved", som konge i 1276, og Marsk Stig og følgesvende dømtes som fredløse. De hidtil sidste kongemordere i Danmarkshistorien i 1287 efter drabet på Erik Klipping året før, blev Margrethe 1.s søn Oluf, herefter valgt som tronarving i Norge, og Sønderjylland blev ved lov fastslået at høre til det danske rige i 1413. Centrale drøftelser og afgørelser for Danmarks skæbne er blevet taget netop her i Danehofsalen på middelalderens Christiansborg - Nyborg Slot.

Hvert år først i Juli, genskabes stemningen i Nyborg ved afholdelse af Danehofmarked

Renæssancefesten

Riddersalen Nyborg slot
Riddersalen Nyborg Slot

Nyborg Slot´s flotte riddersal er efter flere hundrede år igen blevet dækket op til fest og står klar til besøg af fornemme gæster fra nær og fjern. Besøgende kan således opleve både fyrsternes og fyrstindernes flotte dragter, samt se hvordan bordenes opdækning var, og fortæller om en fjern og anderledes tid.

I udstillingen kan man læse om de mange underholdende og festlige indslag, som var en fast bestanddel og tradition ved kongens fester. Derudover fortælles om de mange forberedelser, der gik forud for de mange fester.

I forbindelse med udstillingen vises nogle af de mange genstande, der er fundet ved arkæologiske udgravninger på Nyborg Slot. Genstandene fortæller om et prægtigt slot, der dannede en værdig ramme for Danmarks store renæssancefyrster. 

Rustkammeret 

Det gamle Nyborg kongeslot har sit eget rustkammer med våben og rustninger fra Nyborg´s storhedstid fra den tidlige middelalder og til renæssancens slutning. 

Her er en våben- og rustningssamling af høj international klasse, der vil trække folk til fra nær og fjern. At de flotte våben kan vises på Nyborg Slot skyldes aftaler med Den Gamle By i Aarhus og Statens Forsvarshistoriske Museum - Tøjhuset i København.  

Fadeburet

Fadeburet Nyborg Slot
Fadeburet Nyborg Slot

Nyborg Slot kan nu præsentere en helt ny permanent udstilling - Fadeburet. I slottets "fadebur" opbevarede man mad og drikke til senere brug og fortæring. Fadeburet er placeret i slottets kælder, og her kan  gæster stadig mærke, hvordan kælderen fungerede som et stort køleskab! I kælderen på Nyborg Slot er der nemlig køligt hele året uanset årstiden. I fadeburet ophængte man tørrede flæskesider, og de saltede sild lå tætpakkede i store tønder. Grøntsager lå køligt og koldt, og de kunne på den måde holde sig vinteren igennem, til man igen kunne få friske forsyninger. 

I kælderen fandt man også korn til bagning af brød og måske endnu vigtigere - til brygning af øl. Den færdige øl opbevaredes koldt og køligt i store tønder i fadeburet, og det samme var tilfældet for den vin, som importeredes til slottet, når Danmarks konge kaldte sine stormænd til møde på slottet. Fadeburet indeholder både staffage men også rigtig mad - så glæd dig til den kraftige "duft", der møder dig, når du træder ind i slottets gamle kælder. 

Læs mere om åbningstider og entrebiletter til slottet her

Nyborg Slot Nyborg

ligger i Nyborg, og kan tilbyde dig en velbeliggende Bed and Breakfast B&B.
Hvis du vælger et ophold på Nyborg Slot Nyborg, eller bare en enkelt overnatning på Nyborg Slot Nyborg, kan du opleve følgende, blandt mange andre attraktioner i Nyborg.

Attractions:         H.C. Andersens Hus        Nyborg Slot        Egeskov Slot Fyn        Horne Rundkirke og Mausoleum Fyn

Nyborg Slot, clik på Nyborg Slot Nyborg og reserver plads direkte på Nyborg Slot hjemmeside. I kort afstand fra Nyborg Slot i Nyborg, kan du vælge en af de mange restauranter og spisesteder i Nyborg


Telefon:      Nyborg Slot   Homepage: Nyborg Slot

Se bedømmelse Bedømmelse af Nyborg Slot Nyborg, Har du ris eller ros til denne Bed and Breakfast, Skriv din bedømmelseHotel Bedømmelse


Nyborg Slot Nyborg Denmark
Page:  1
[1]   >

Horne Rundkirke og Mausoleum Fyn FaaborgHorne Rundkirke og Mausoleum Fyn Horne Kirke 5600 Faaborg

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Faaborg
Horne Rundkirke Kirke ligger 5 km vest for Faaborg, og er Fyns eneste rundkirke, opført i kampesten i 1100-t. Rundskibet kan oprindelig have haft to stokværk. I gotisk tid blev kirken udvidet med korparti, skib og stort tårn


Egeskov Slot Fyn KværndrupEgeskov Slot Fyn Egeskov Gade 18 Kværndrup

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Kværndrup
Kig ind og mærk 460 års historie bag de tykke mure. Egeskov Slot er ikke kun et hjem for grevefamilien Ahlefeldt, men et historisk oplevelses museum.


H.C. Andersens Hus OdenseH.C. Andersens Hus Bangs Boder 29 5000 OdenseH.C. Andersens Hus video

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Odense
H.C. Andersens Hus er hovedmuseet for eventyrdigteren, hvor hans liv og værk præsenteres i tekst og billeder.


Skrøbelev Gods Rudkøbing RudkøbingSkrøbelev Gods Rudkøbing Skrøbelev Hedevej 4 5900 Rudkøbing

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Rudkøbing
Det danske Skrøbelev Gods udstråler en forsvunden storhedstid. og når den store tunge guldbelagte smedejernsport lukker sig bag dig føler du dig som værende på et slot, du kan igen begynde at fornemme atmosfæren og se dig selv som greve eller grevinde på godset.


Danmarks Fugle Zoo Fyn TommerupDanmarks Fugle Zoo Fyn Skovvej 48-50 5690 Tommerup

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Tommerup
Danmarks Fugle Zoo, er fynsk bondegårdsidyl når det er skønnest. I den 5 ha. store fuglezoo er der anlagt et 2 km handicapvenligt stisystem


Page:  1
[1]   >
Fyn