København
København North_Sealand    Region Hovedstaden
Attraktioner København  Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus København Denmark  

Attraktioner  


Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus

Christian 4.s Bryghus (også kaldet Kongens Bryghus, nu Lapidarium) er en historisk bygning på Slotsholmen i København. Den ligger ved Frederiksholms Kanal mellem Staldmestergården og Søren Kierkegaards Plads. Bygningen blev oprindelig opført som bastion og indgik i Københavns forsvarsanlæg. I 1618 blev den indrettet som bryggeri og fungerede som sådan frem til 1767, hvor den brændte. Efter genopførelsen blev den anvendt som magasinbygning, senest for Tøjhusmuseet frem til 1998

Skulpturer i Majestætens tjenesteFrederik 5. var konge af Danmark-Norge fra 1746-1766
Frederik 5. var konge af Danmark-Norge fra 1746-1766.

Bastion
Bryghuset blev opført omkring 1608 under Christian 4. som en bastion, der indgik i Københavns forsvarsanlæg. Kystlinjen ved Slotsholmen var et svagt punkt i byens forsvar, og derfor lod kongen bygge en kraftig hjørnebastion på det sted, hvor bryghuset ligger i dag. De vældige mure, en åben platform øverst oppe samt brystværn og skydeskår skulle holde fjenden på afstand.

Bryghus

Efter anlægget af Christianshavn med den nye bydels fremskudte kæde af volde og bastioner mistede bygningen imidlertid sin betydning som militært anlæg. I 1618 blev der indrettet bryggeri i den tidligere bastion, hvor der skulle brygges øl til militæret. Til det formål fik huset tilført et højt tagværk med spidse gavle og skifertag over den kraftige underbygning.

Huset tjente som bryghus de følgende 150 år. Bygningen blev hærget af en ildebrand i 1632 og blev bygget op igen 1635-36. I 1659 blev den udsat for et stormangreb af svenskerne under Stormen på København. Disse ulykker medførte måske, at bryghuset blev forpagtet til Peter Klovman, en borger i byen. Han fik eneret til at forsyne hofholdningen, Kastellet og flåden med øl og havde ret til at brygge flere forskellige overgærede ølsorter. Dette var ikke til det københavnske bryggerlaugs udelte tilfredshed, der klagede flere gange over hans stigende omsætning, som ødelagde deres forretning. I 1701 førte det til, at han ikke måtte handle med øltappere og kroersker. Hans efterfølger Joris Klovman lå også i konstant diskussion med bryggerlauget. Til sidst opgav de dygtige forpagtere, og det blev bryggerlauget, der blev forpagter af bryghuset i 1739 for den årlige sum af 3000 rigsdaler.Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus

Magasin

I maj 1767 brændte bryghuset igen. Dette medførte, at bryggeriet blev nedlagt og flyttet til en ny bygning på den anden side af Frederiksholms Kanal. I de efterfølgende år blev bryghuset genopført og fik sit nuværende udseende. Herefter tjente den i mere end 200 år som magasinbygning, først for Københavns Bryggerlaug og Søetaten, siden for Landetaten og senest for Tøjhusmuseet helt frem til 1998. Siden da har huset stået tomt.

LapidariumKongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus

I årene op til 2013 gennemførte Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme med støtte fra TrygFonden en brandsikring af det 8.000 etagekvadratmeter store bryghus, for at gøre det muligt at åbne bygningen for offentligheden. Fra 2013 til 2014 blev bryghuset med støtte fra Almenfonden indrettet som lapidarium, hvor styrelsens samling af gamle skulpturer fra statens slotte og haver, som tidligere stod på lukkede magasiner, bliver opbevaret og fremvist.

Manifestation af magt

Gennem århundreder har de danske konger brugt skulpturer til at manifestere deres magt på slottenes facader, i byrum og i haver. Efter mange år under åben himmel er de gamle skulpturer gået i forfald og er derfor blevet erstattet af nyhuggede versioner. Men originalerne kan ses her i Christian 4.s gamle bryghus.

Kongernes Lapidarium Christian 4.s BryghusFredens og kulturens hersker

I bryghusets nederste etage er især Frederik 5. i fokus. Han var konge i fredstid, hvor der var ro og økonomi til at støtte kunsten. Gennem mange forskellige former for skulptur hyldes han som en fredens og kulturens hersker.

På Stenloftet er der opstillet grupper af skulpturer fra mange forskellige slotte og haver.

Kongens nordlige undersåtter

Frederik 5. var konge af både Danmark og Norge. I Fredensborg Slotshave fik han opstillet skulpturer i livagtig størrelse af 60 nordmænd og 10 færinge, så han kunne bevæge sig rundt blandt sine fjerne nordlige undersåtter i sin egen baghave.

Gaver fra en norsk postmandKongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus

Idéen til Nordmandsdalen opstod, fordi en norsk postmand ved navn J.C. Garnaas sendte kongen en mængde små udskårne figurer af mennesker, han mødte i forskellige egne af Norge. Frederik 5. blev begejstret – der skulle sendes flere af disse figurer, og til sidst endte det med, at hofbilledhuggeren Johann Gottfried Grund fik til opgave at kopiere dem op i naturlig størrelse og hugge dem i gotlandsk sandsten.

Vidnesbyrd fra 1700-tallet

I dag fungerer Nordmandsdalens skulpturer som et fint vidnesbyrd om 1700-tallet almuekultur, klædedragt og redskaber. Mød f.eks. Lodsen med sin kikkert, bruden i sin brudedragt, skovhuggeren med sin økse eller vagten med sit gevær.

De pensionerede skulpturer

I 2002 blev 70 nyhuggede kopier, udført af billedhuggeren Erik Erlandsen, opstillet i Nordmandsdalen ved Fredensborg Slot. De gamle skulpturer står nu mere beskyttet i Kongernes Lapidarium.

Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus København finder du i København, og kan tilbyde dig en velbeliggende Bed and Breakfast B&B..
Hvis du vælger et ophold på Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus København, eller bare en enkelt overnatning på Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus København, kan du opleve følgende, blandt mange andre attraktioner i København.

Attractions:         Christiansborg Slot        Amalienborg Slot        Operahuset        H. C. Andersen Eventyrhuset

Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus, clik på Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus København og reserver plads direkte på Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus hjemmeside. I kort afstand fra Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus i København, kan du vælge en af de mange restauranter og spisesteder i København


Telefon:      Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus   Homepage: Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus

Se bedømmelse Bedømmelse af Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus København, Har du ris eller ros til denne Bed and Breakfast, Skriv din bedømmelseHotel Bedømmelse


Kongernes Lapidarium Christian 4.s Bryghus København Denmark
Page:  1
[1]   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >

Søfartsmuseet Aabenraa AabenraaSøfartsmuseet Aabenraa H.P. Hanssens Gade 33 6200 Aabenraa

I bunden af den idylliske Aabenraa fjord ligger den gamle søfartsby Aabenraa, og her finder du også Søfartsmuseet Aabenraa

JØRN UTZON CENTER AalborgJØRN UTZON CENTER SLOTSPLADSEN 4 Aalborg

Den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon er manden, der har skabt Utzon Center i Aalborg sammen med sin søn Kim Utzon. Utzon Center blev hans sidste værk, inden han døde som 90-årig i november 2008

Aalborg Zoo AalborgAalborg Zoo Mølleparkvej 63 9000 AalborgAalborg Zoo video

I Aalborg Zoo sker der noget vildt året rundt, og hele familien kan være sammen om sjov leg, læring og gode oplevelser

Klatreparken Aalborg AalborgKlatreparken Aalborg Faunavej 7 - Mølleparken 9000 Aalborg

Glæd dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende klatreoplevelser i Randers. Kom og prøv vores klatrebaner med mange aktiviteter i varierende højder

ARoS - Aarhus Kunstmuseum AarhusARoS - Aarhus Kunstmuseum ARoS ALLÉ 2 8000 Aarhus

På taget har den islandske kunstner Olafur Elissson skabt det spektakulære kunstværk Your Rainbow Panorama.

Aarhus Domkirke Skt. Clemens Kirke AarhusAarhus Domkirke Skt. Clemens Kirke Store Torv 8000 Aarhus

Århus Domkirke er på een gang både Danmarks længste og højeste kirke. Det 96 meter høje spir rager tydeligt op i Århus, netop der hvor gågaden mødes med Store Torv.

Den Gamle by AarhusDen Gamle by Viborgvej 2 8000 AarhusDen Gamle by video

Er man turist i Århus skal der tungtvejende grunde til at gå udenom Den Gamle By. Det er helt naturligt en af landets mest besøgte museer.

Marselisborg Slot AarhusMarselisborg Slot Kongevejen 100, 8000 Aarhus C 8000 Aarhus

Marselisborg Slot i Aarhus er Regentparrets sommerresidens. Slottet er omgivet af en park i engelsk stil med små søer samt en rosenhave og en række kunstværker.

cykling Aarhus Aarhuscykling Aarhus Frederiksgade 78 8000 Aarhus

Open: 1/5 - 15/6 Mon-Friday: Order 1 day in advance of pick-up Monday - Sunday: 9.00 - 13.00 16/6 - 1/10 Monday - Sunday: 9.00 - 13.00

Den bedste måde at opleve Aarhus på er på en cykel, og det er præcis, hvad Cycling Aarhus tilbyder.

Hammershus Slotsruin AllingeHammershus Slotsruin Langebjergvej 26 3770 Allinge

Med sin enestående placering på en klippeknude ud mod Østersøen har Hammershus gennem århundreder været et vartegn for Bornholm.

Bronzealderen og helleristninger AllingeBronzealderen og helleristninger 3770 Allinge

Bornholm indtager en særstilling i Danmark, når det drejer sig om vidnesbyrd fra bronzealderen. Her finder du den største koncentration af bautastene og hellerist­ninger

Gl. Estrup Herregårdsmuseum AuningGl. Estrup Herregårdsmuseum Randersvej 2 8963 Auning

På det nordlige Djursland på herregården Gl. Estrup ligger Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum.

Gl. Estrup Herregårdsmuseum AuningGl. Estrup Herregårdsmuseum Randersvej 2 8963 Auning

På det nordlige Djursland på herregården Gl. Estrup ligger Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum.

Legoland Danmark BillundLegoland Danmark Nordmarksvej BillundLegoland Danmark video

LEGOLAND® er Danmarks mest kendte og elskede forlystelsespark blandt børnefamilier og børn i alle aldre. Her er masser af action, fart og sjov for hele familien – mon du kan nå det hele på én dag?

Tirpitz stillingen BlaavandTirpitz stillingen Tirpitzvej 1 6857 BlaavandTirpitz stillingen video

Den gamle bunker ligger som et vidnesbyrd om Anden Verdenskrigs omfattende konsekvenser. Som en enorm betonklods fuld af hemmeligheder kalder den på, at man går på opdagelse i de smalle gange.

Veteranbanen Bryrup Vrads BryrupVeteranbanen Bryrup Vrads Hovedgaden 34 H 8654 Bryrup

Turen går fra Bryrup gennem et skovområde forbi søerne Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø til Vrads station. En meget smuk tur, som med rette kaldes "Danmarks Smukkeste Jernbane"
Page:  1
[1]   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >
Greater Copenhagen