Hillerød
Hillerød North_Sealand    Region Hovedstaden
Attraktioner Hillerød  Æbelholt klosterruin og museum Hillerød Denmark  

Attraktioner  


Æbelholt klosterruin & museum

Museum ved ruinerne af Nordens største Augustinerkloster

Æbelholt Kloster ruinerFem kilometer vest for Hillerød rejste Nordens største Augustinerkloster sig efter år 1175. Den legendariske Sankt Vilhelm opbyggede et kloster, der både fungerede som præsteskole, herberg for fattige og ikke mindst som hospital for områdets syge og svage. Klostrets første abbed var den legendariske abbed Vilhelm, der i 1224 blev helgenkåret som Sankt Vilhelm. som i dag er gået over i historien som "Nordsjællands helgen". Efter reformationen blev klostret revet ned - men det er muligt at gå på opdagelse i dets ruiner i dag.

 Klostrets sten blev brugt til opførelsen af Frederiksborg Slot i Hillerød.

Sygdomme og skeletter

Se Æbelholt Klostermuseums hjemmesideRuinerne af Æbelholt Kloster blev udgravet fra 1930'erne og frem til 1960'erne - og det var ikke småting, der dukkede op af jorden: Omkring 800 skeletter lå gemt mellem ruinerne. I dag udstiller klostermuseet nogle af de udgravede skeletter, heriblandt fem kvindeskeletter med fostre. Skeletterne fortæller et kapitel i historien om sygdomme, levevilkår og dødsårsager i middelalderen.

Klostermarked
Sankt Vilhelms fødselsdag fejres hvert år med et stort middelaldermarked på Æbelholt Kloster. I weekenden, der ligger tættest på den 16. juni - Vilhelms festdag - fyldes pladsen med boder, mad og drikke hentet lige ud af middelalderen: godtøl, mjød, krydrede pølser og velsignet brød. Der er også musik, sang, gedigent gøgl, falkoneropvisning, bueskydning og meget mere.

Hold øje med årets  Klostermarkedet.  

Æbelholt klostermuseum Gys på Æbelholt Klostermuseum  – kom med på spændende omvisninger!

Læg vejen forbi Æbelholt Klostermuseum og hør om middelalderens liv og sygdomme. Hele familien får sig et godt gys, når der fortælles om Æbelholt Klosters historie, den legendariske Skt. Vilhelm, munkeliv og begravelsesritualer.

De voksne bliver vist rundt i udstillingen. Her får I en helt særlig oplevelse, hvor I kan se og høre om nogle af de knap 800 skeletter, der blev udgravet i 1930-50’erne. Udstillingen rummer også kulturhistoriske genstande og i tilknytning til museet findes en klosterhave med op mod 100 forskellige lægeurter.

Æbelholt Kloster fungerede bl.a. som præsteskole og herberg for fattige og ikke mindst havde klostret en omfattende hospitalsvirksomhed.

Arkæologiske udgravninger i 1930-50erne frilagde klosterets fundamenter og knap 800 skeletter ! Nogle af disse vises i museet, der også rummer kulturhistoriske genstande.Marked Æbelholt Kloster

Hvert år fejrers Sankt Vilhelms helgenkåring, der skete i året 1224 og medførte i samtiden og fremtiden, at troende fra ind og udland valfartede til den Hellige Vilhelms kloster i Æbelholt, særligt omkring den 16. juni, hans festdag. Æbelholt blev således et vigtigt mål i Norden for pilgrimsrejsende, hvor i særdeleshed mange syge søgte hen i håb om helbredelse ved den hellige S. Vilhelms grav. Denne søgning mod klosteret udviklede sig snart til et kæmpestort og livligt marked – som genoplives hvert år i juni for en enkelt weekend.

Klostermarkedet byder bl.a. på middelaldergøgl, armbrøst- og langbueskydning, middelalderkor samt boder, der sælger alt lige fra skind, pels, perler og smykker til et udvalg af middelaldervåben.

Lægeurter: I tilknytning til museet findes en klosterhave med knap 100 forskellige lægeurter. 

Klosterhaven:
Æbelholt klostermuseum Den nuværende klosterhave er en rekonstruktion, anlagt i 1957 med den scheiziske St. Gallen klosterhave som forbillede. Haven indeholder knap 100 forskellige lægeplanter, der voksede i de danske klosterhaver i middelalderen. Den teoretiske baggrund for brug af plantemedicin i middelalderens klosterhaver udvikledes allerede i oldtiden og videreførtes i middelalderen under betegnelsen humoralpatologi, læren om legemsvæskerne blod, slim, gul galde og sort galde. Kom der ubalance i menneskets væsker, skulle balancen genoprettes. Det kunne bl.a ske ved indtagelse af plantemedicin.

Ofte handlede det om udskillelse af syge væsker, hvor lægeplanterne blev anvendt som brækmiddel, som afførende, vanddrivende, slimløsnende eller sveddrivende midler. Ellers kunne der være tale om åreladning, kopsætning eller påsætning af igler - igen for at trække sygdommen ud af kroppen.

Andre lægeplanter blev brugt i den medicinske behandling som beroligende, krampestillende, smertestillende og bedøvende midler. De smertestillende og beroligende midler blev anvandt ved mindre kirurgiske indgreb og kroniske sygdomme.

 

Æbelholt Klostermarked

Kom med tilbage til middelalderen på Æbelholt Klostermarked som afholdes i weekenden d. 23. - 24. juni. Et sanseligt marked med musik og gøgl, mjød og gnavben, salgsboder og masser af aktiviteter for børn og voksne.

Et vidt berømt middelaldermarked
I middelalderen var Æbelholt Kloster rammen om 14 dages sydende markedsaktivitet i anledning af den hellige Sankt Vilhelm – klosterets abbed - der blev helgenkåret i juni måned 1224. Pilgrimme valfartede til klosteret, syge kom for at blive helbredt, og handlende falbød deres varer.

Nutidens klostermarked
I dag foregår det hele på blot to dage, men stadig med stor aktivitet og stemningsmættet atmosfære. Klostermarkedet indledes med en gudstjeneste i klosterruinerne lørdag kl. 11.00.

Oplevelser for alle sanser
Kom med tilbage i tiden og lad sanserne gå på opdagelse. Smag på Middelalderens mad og drikke – øl, mjød, most, velsignet brød, sild, gnavben, pølser og fyldte pandekager. Lyt til sang, musik og fabelagtige fortællinger, og mærk suset når pilene flyver på bueskyttebanen.

Handelsboder og arbejdende værksteder
Gør gode køb hos de handlende eller se de forskellige arbejdende værksteder – farverne, smeden, uldkonen, pilefletteren, stenhuggeren og forskelligt håndarbejde. Bliv klogere på klostrets historie og på klosterhavens urter og deres helbredende kræfter.

Historie på den sjove måde
Æbelholt Klostermarked er i den grad også for børn. Lad børnene tage del i det hele og få historisk viden på den sjove måde, skyde med bue, male skjold og smykkeskrin eller prøve riddernes heste.

Pris
Adgang til Klostermarkedet koster 80 kr. for voksne, børn under 18 år har gratis adgang. En billet til begge dage koster 100 kr. Billetten giver også adgang til Æbelholt Klostermuseum. 

Vi ses på Æbelholt Klostermarked!

Åbningstider:
23/06/2018 - 24/06/2018 Lørdag, Søndag 11:00 - 17:00
Voksne 80 kr. – begge dage 100 kr. Børn under 18 år 20 kr. Entréen omfatter også klostermuseet.

Æbelholt klosterruin, Æbelholt 4, 3400 Hillerød
Middelaldermarked før og nu


I middelalderen var Æbelholt kloster rammen om 14 dages sydende markedsaktivitet i anledning af den hellige Sankt Vilhelm – klosterets tidligere abbed der blev helgenkåret i året 1224. Pilgrimme valfartede til klosteret, syge kom for at blive helbredt og handlende falbød deres varer. I dag foregår det hele på blot to dage, men stadig med stor aktivitet og stemningsmættet atmosfære.

Æbelholt klosterruin og museum Hillerød finder du i Hillerød, og kan tilbyde dig en velbeliggende Bed and Breakfast B&B..
Hvis du vælger et ophold på Æbelholt klosterruin og museum Hillerød, eller bare en enkelt overnatning på Æbelholt klosterruin og museum Hillerød, kan du opleve følgende, blandt mange andre attraktioner i Hillerød.

Æbelholt klosterruin og museum, clik på Æbelholt klosterruin og museum Hillerød og reserver plads direkte på Æbelholt klosterruin og museum hjemmeside. I kort afstand fra Æbelholt klosterruin og museum i Hillerød, kan du vælge en af de mange restauranter og spisesteder i Hillerød


Telefon:      Æbelholt klosterruin og museum   Homepage: Æbelholt klosterruin og museum

Se bedømmelse Bedømmelse af Æbelholt klosterruin og museum Hillerød, Har du ris eller ros til denne Bed and Breakfast, Skriv din bedømmelseHotel Bedømmelse


Æbelholt klosterruin og museum Hillerød Denmark
Page:  1
[1]   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >

Søfartsmuseet Aabenraa AabenraaSøfartsmuseet Aabenraa H.P. Hanssens Gade 33 6200 Aabenraa

I bunden af den idylliske Aabenraa fjord ligger den gamle søfartsby Aabenraa, og her finder du også Søfartsmuseet Aabenraa

JØRN UTZON CENTER AalborgJØRN UTZON CENTER SLOTSPLADSEN 4 Aalborg

Den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon er manden, der har skabt Utzon Center i Aalborg sammen med sin søn Kim Utzon. Utzon Center blev hans sidste værk, inden han døde som 90-årig i november 2008

Aalborg Zoo AalborgAalborg Zoo Mølleparkvej 63 9000 AalborgAalborg Zoo video

I Aalborg Zoo sker der noget vildt året rundt, og hele familien kan være sammen om sjov leg, læring og gode oplevelser

Klatreparken Aalborg AalborgKlatreparken Aalborg Faunavej 7 - Mølleparken 9000 Aalborg

Glæd dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende klatreoplevelser i Randers. Kom og prøv vores klatrebaner med mange aktiviteter i varierende højder

ARoS - Aarhus Kunstmuseum AarhusARoS - Aarhus Kunstmuseum ARoS ALLÉ 2 8000 Aarhus

På taget har den islandske kunstner Olafur Elissson skabt det spektakulære kunstværk Your Rainbow Panorama.

Aarhus Domkirke Skt. Clemens Kirke AarhusAarhus Domkirke Skt. Clemens Kirke Store Torv 8000 Aarhus

Århus Domkirke er på een gang både Danmarks længste og højeste kirke. Det 96 meter høje spir rager tydeligt op i Århus, netop der hvor gågaden mødes med Store Torv.

Den Gamle by AarhusDen Gamle by Viborgvej 2 8000 AarhusDen Gamle by video

Er man turist i Århus skal der tungtvejende grunde til at gå udenom Den Gamle By. Det er helt naturligt en af landets mest besøgte museer.

Marselisborg Slot AarhusMarselisborg Slot Kongevejen 100, 8000 Aarhus C 8000 Aarhus

Marselisborg Slot i Aarhus er Regentparrets sommerresidens. Slottet er omgivet af en park i engelsk stil med små søer samt en rosenhave og en række kunstværker.

cykling Aarhus Aarhuscykling Aarhus Frederiksgade 78 8000 Aarhus

Open: 1/5 - 15/6 Mon-Friday: Order 1 day in advance of pick-up Monday - Sunday: 9.00 - 13.00 16/6 - 1/10 Monday - Sunday: 9.00 - 13.00

Den bedste måde at opleve Aarhus på er på en cykel, og det er præcis, hvad Cycling Aarhus tilbyder.

Hammershus Slotsruin AllingeHammershus Slotsruin Langebjergvej 26 3770 Allinge

Med sin enestående placering på en klippeknude ud mod Østersøen har Hammershus gennem århundreder været et vartegn for Bornholm.

Bronzealderen og helleristninger AllingeBronzealderen og helleristninger 3770 Allinge

Bornholm indtager en særstilling i Danmark, når det drejer sig om vidnesbyrd fra bronzealderen. Her finder du den største koncentration af bautastene og hellerist­ninger

Gl. Estrup Herregårdsmuseum AuningGl. Estrup Herregårdsmuseum Randersvej 2 8963 Auning

På det nordlige Djursland på herregården Gl. Estrup ligger Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum.

Gl. Estrup Herregårdsmuseum AuningGl. Estrup Herregårdsmuseum Randersvej 2 8963 Auning

På det nordlige Djursland på herregården Gl. Estrup ligger Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum.

Legoland Danmark BillundLegoland Danmark Nordmarksvej BillundLegoland Danmark video

LEGOLAND® er Danmarks mest kendte og elskede forlystelsespark blandt børnefamilier og børn i alle aldre. Her er masser af action, fart og sjov for hele familien – mon du kan nå det hele på én dag?

Tirpitz stillingen BlaavandTirpitz stillingen Tirpitzvej 1 6857 BlaavandTirpitz stillingen video

Den gamle bunker ligger som et vidnesbyrd om Anden Verdenskrigs omfattende konsekvenser. Som en enorm betonklods fuld af hemmeligheder kalder den på, at man går på opdagelse i de smalle gange.

Veteranbanen Bryrup Vrads BryrupVeteranbanen Bryrup Vrads Hovedgaden 34 H 8654 Bryrup

Turen går fra Bryrup gennem et skovområde forbi søerne Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø til Vrads station. En meget smuk tur, som med rette kaldes "Danmarks Smukkeste Jernbane"
Page:  1
[1]   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >
North Zealand