Helsingør
Helsingør North_Sealand    Region Hovedstaden
Attraktioner Helsingør  Øresundsakvariet Helsingør Denmark  
Øresundsakvariet Smile 

Øresundsakvariet


Strandpromenaden 5 3000 Helsingør
book room

Read more about Elsinore North Sealand.

Attraktioner  


Øresundsakvariet

Velkommen til Øresundsakvariet Helsingør

Otearmede Blæksprutter Øresundsakvariet HelsingørVelkommen til Øresundsakvariet - Danmarks mindste men absolut hyggeligste saltvandsakvarium. Øresundsakvariet er skabt til at formidle dyrelivet i Øresunds karakteristiske havbundsmiljøer. Se de nyligt renoverede biotopakvarier hvor du fra det lave vands sandbund føres ud i dybet, over stenbundens fascinerende dyreliv, til mudderbundens ophøjede banker af hestemuslinger begroede med koraller og videre henover Kullens undervandsklipper for at ende på bunden af Helsingørs Nordhavn. I andre større akvarier kan du opleve de største fisk i Øresund samt opleve det fascinerende fritsvævende liv i gopleakvarierne samt meget mere. Altid en venlig naturguide til stede i akvariet. 

Øresundsakvariet er en del af Københavns Universitets museer og samtidigt et saltvandsakvarium (zoologisk anlæg) og et videnpædagogisk center indenfor havmiljøet med oplevelser og inspiration til alle!

 

Formidling

 Øresundsakvariet yder en stor formidlingsindsats over for børn og unge.

Forskning

Øresundsakvariet er en integreret del af Marinbiologisk Laboratorium, Københavns Universitet, og deltager derfor også i de mange forskningsprojekter som udspringer herfra. Dyrepasserne og biologerne på akvariet besidder en stor erfaring i hvorledes akvatiske dyr bliver håndteret ved fangst og forsøg uden, at de lider overlast. I langt de fleste forskningsprojekter er akvariets personale indvolveret på den ene eller den anden måde, enten direkte ved indfangning af forsøgsmateriale, f.eks. sild til stimeforsøg i laboratoriet, eller ved at dyrenes pasning og trivsel bliver varetaget indtil de evt. indgår i et eksperimentielt forsøg i vådlaboratoriet.Øresundsakvariet Helsingør

Udover denne meget praktiske hjælp til den "interne" forskning på Marinbiologisk Laboratorium, er akvariets personale også involveret i mange eksterne forskningsprojekter. F.eks. med DMU (Danmarks Miljøundersøgelseser) under titlen "Marsvin i Øresund" og med DTU (Danmarks Tekniske Universitet) under titlen "Fish and chips". Desuden bliver der fortløbende produceret en række både videnskabelige samt populærvidenskabelige artikler, afhandlinger og rapporter senest en afhandling / notat omkring marsvin i Øresund (Notat vedr. de mulige påvirkninger af en udvidelse af Helsingør Nordhavn på marsvinebestanden i det nordlige Øresund / habitatområdet Gilleleje Flak / Tragten, oktober 2009).

 

Om akvariet generelt
Øresundsakvariet er et lokalt, mindre saltvandsakvarium, der ligger tæt på Øresund og på Nordhavnen i Helsingør. Ved et besøg på akvariet fås et indblik i den fantastiske og for de fleste mennesker fuldstændig ukendte verden som udfolder sig på bunden af de danske have og fjorde. Øresundsakvariet har i 2005/2006 gennemgået den største udvidelse og renovering siden akvariet åbnedes i 1973 og er således på en række områder væsentligt forbedret. Bl.a. er der opbygget helt nyt moderne filtreringsanlæg til akvarievandet som giver Danmarks reneste vand!

De tre typer akvarier
Øresundsakvariet er indrettet med tre forskellige typer akvarier, nemlig biotopakvarier, temaakvarier samt et voksenrørebassin og det meget populære børnerøreakvarium.

Øresundsakvariet er et lille og hyggeligt saltvandsakvarium nord for Kronborg  Helsingør. Her kan du tage med ned under havoverfladen, og oplev det fantastiske dyre- og planteliv, der er i Øresund. Mød farvestrålende fisk, hajer, rokker, blæksprutter og store hummere. Se en torsk i øjnene, mærk en søstjerne, klap en fladfisk og en krabbe, hvis du tør.

Biotopakvarier

Sådan bor havdyrene 
Grundplanen i udstillingen udgøres af biotopakvarierne, som er rekonstruktioner af 15 forskellige bundlokaliteter eller biotoper i Øresund og Kattegat, sådan at man i denne række af akvarier bevæger sig fra sandbund på det helt lave vand (15 cm) over ålegræs og stenrev ned til mudderbunden på 35 meters dybde og op igen over klippeskrænter og vrag til et udsnit af Helsingør Nordhavn på 4 meters dybde. 

Biotopakvarierne viser et udsnit af dyrenes levesteder i Øresund. En række af akvarierne er lavet så du kan få en fornemmelse af, hvordan Øresund ser ud. Du starter i vandkanten og bevæger dig ud gennem ålegræsset til et lavt liggende stenrev, videre ud på det dybe vand til mudderbunden og forbi klippeskrænterne, for til sidst at ende i Helsingørs havn på 4 meters dybde. Alle akvarierne er udformet så de ligner dyrenes naturlige omgivelser.

Temaakvarier

Herudover er en række temaakvarier, d.v.s mindre akvarier medsmådyr, som ofte bliver overset i de større akvarier, eller hvis adfærd er særlig interessant. Her sker der en vis udskiftning af dyr, således at det bl.a. er muligt at se interessante perioder i enkelte dyrs livsforløb. Temavæggen er blevet moderniseret i foråret 2000 og der er således blevet dobbelt så mange akvarier samt et helt nyt konstrueret vandmandsakvarium.

Små, sjove og spændende dyr kommer tæt på
Temaakvarierne er små akvarier på mellem 30 til 900 liter, der indeholder smådyr med særlig interessant adfærd. Der finder en vis udskiftning sted i disse akvarier, så det er muligt at vise interessante dele af dyrenes livscyklus frem på bestemte årstider. For eksempel hajæg, der belyses, så det er muligt at se små fostre bevæge sig eller yngel fra de forskellige fisk. De små akvarier er gode, fordi dyrene kan ses, som fx troldhummeren (billedet til højre), der ellers normalt skjuler sig under store sten. Udover 20 små akvarier (30 til 240 liter), er der også tre store specialdesignede gopleakvarier blandt temaakvarierne. I gopleakvarierne, der er 900 liter hver, cirkulerer vandet roligt i det runde akvarium ved hjælp af små pumper. På den måde er det muligt at se goplernes naturlige bevægelsesmønster. Normalt er der i de tre akvarier vandmænd, røde brandmænd og dræbergopler, der er af slægten ribbegopler.

Rørebassinerne 

Rørebassinerne
Sidst men ikke mindst er der ved indgangen placeret et stort børnerørebassin som tilgodeser 3 forskellige højder af børn (og voksne!) og hvor det er tilladt at røre ved nogle af de dyr, man har betragtet i akvarierne f.eks. søanemoner, søpindsvin, krabber, forskellige fisk m.m. I udstillingsindgangen er der endeligt placeret et kombineret voksenrørebassin/biotopakvarium (De boblende rev i Kattegat), hvor man ved hjælp fra en voksen må røre ved sømrokkernes næser eller rødhajens sjove hud.

Vores kustoder/biologiguider er trænede havbiologistuderende og fiskeassistentstuderende som kan fortælle en masse om de forskellige havdyr i akvariet.

Børn og barnlige sjæle kan få våde fingre  - og komme helt tæt på Øresundets dyr
Rørebassinerne er åbne akvarier, hvor besøgende har mulighed for at røre ved dyrene. Øresundsakvariets aflange børne-rørebassin, hvor voksne også er meget velkomne, er lavet i tre niveauer, så børn i alle højder kan røre ved dyrene. I børne-rørebassinet kan du som besøgende røre ved strandkrabber, forskellige muslinger, søstjerner, søanemoner, fladfisk mm.. Akvariets sammensætning af dyr og planter er tænkt ud fra, hvad der kan tåle at røres ved og ikke ud fra en biologisk biotop.

Øresundsakvariets voksen-rørebassin er på 10.000 l, og har en kant på 140 cm. Akvariet er også et biotopakvarium (nr. 9), der viser et rev i Kattegat. Ofte kommer én af akvariets sømrokker op til overfladen, så du kan ae den på ryggen eller snuden. Du har også mulighed for at røre ved stenbider, rødhajer og andre fisk, hvis du er hurtig nok.

 

Marsvinesafari øresundsakvariet
Tilmeldingen Safariture tlf. +45 35 32 19 70

Safariture på Øresund
Er du vild med hvaler, elsker du at snorkle eller kan du godt lide at se på fugle? Så tag med på en safaritur i Øresundsakvariets store gummibåd og få en unik naturoplevelse. Tilmeldingen starter nu.

Øresundsakvariet Helsingør finder du i Helsingør, og kan tilbyde dig en velbeliggende Bed and Breakfast B&B..
Hvis du vælger et ophold på Øresundsakvariet Helsingør, eller bare en enkelt overnatning på Øresundsakvariet Helsingør, kan du opleve følgende, blandt mange andre attraktioner i Helsingør.

Øresundsakvariet, clik på Øresundsakvariet Helsingør og reserver plads direkte på Øresundsakvariet hjemmeside. I kort afstand fra Øresundsakvariet i Helsingør, kan du vælge en af de mange restauranter og spisesteder i Helsingør


Telefon:      Øresundsakvariet   Homepage: Øresundsakvariet

Se bedømmelse Bedømmelse af Øresundsakvariet Helsingør, Har du ris eller ros til denne Bed and Breakfast, Skriv din bedømmelseHotel Bedømmelse


Øresundsakvariet Helsingør Denmark
Page:  1
[1]   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >

Søfartsmuseet Aabenraa AabenraaSøfartsmuseet Aabenraa H.P. Hanssens Gade 33 6200 Aabenraa

I bunden af den idylliske Aabenraa fjord ligger den gamle søfartsby Aabenraa, og her finder du også Søfartsmuseet Aabenraa

JØRN UTZON CENTER AalborgJØRN UTZON CENTER SLOTSPLADSEN 4 Aalborg

Den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon er manden, der har skabt Utzon Center i Aalborg sammen med sin søn Kim Utzon. Utzon Center blev hans sidste værk, inden han døde som 90-årig i november 2008

Aalborg Zoo AalborgAalborg Zoo Mølleparkvej 63 9000 AalborgAalborg Zoo video

I Aalborg Zoo sker der noget vildt året rundt, og hele familien kan være sammen om sjov leg, læring og gode oplevelser

Klatreparken Aalborg AalborgKlatreparken Aalborg Faunavej 7 - Mølleparken 9000 Aalborg

Glæd dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende klatreoplevelser i Randers. Kom og prøv vores klatrebaner med mange aktiviteter i varierende højder

ARoS - Aarhus Kunstmuseum AarhusARoS - Aarhus Kunstmuseum ARoS ALLÉ 2 8000 Aarhus

På taget har den islandske kunstner Olafur Elissson skabt det spektakulære kunstværk Your Rainbow Panorama.

Aarhus Domkirke Skt. Clemens Kirke AarhusAarhus Domkirke Skt. Clemens Kirke Store Torv 8000 Aarhus

Århus Domkirke er på een gang både Danmarks længste og højeste kirke. Det 96 meter høje spir rager tydeligt op i Århus, netop der hvor gågaden mødes med Store Torv.

Den Gamle by AarhusDen Gamle by Viborgvej 2 8000 AarhusDen Gamle by video

Er man turist i Århus skal der tungtvejende grunde til at gå udenom Den Gamle By. Det er helt naturligt en af landets mest besøgte museer.

Marselisborg Slot AarhusMarselisborg Slot Kongevejen 100, 8000 Aarhus C 8000 Aarhus

Marselisborg Slot i Aarhus er Regentparrets sommerresidens. Slottet er omgivet af en park i engelsk stil med små søer samt en rosenhave og en række kunstværker.

cykling Aarhus Aarhuscykling Aarhus Frederiksgade 78 8000 Aarhus

Open: 1/5 - 15/6 Mon-Friday: Order 1 day in advance of pick-up Monday - Sunday: 9.00 - 13.00 16/6 - 1/10 Monday - Sunday: 9.00 - 13.00

Den bedste måde at opleve Aarhus på er på en cykel, og det er præcis, hvad Cycling Aarhus tilbyder.

Hammershus Slotsruin AllingeHammershus Slotsruin Langebjergvej 26 3770 Allinge

Med sin enestående placering på en klippeknude ud mod Østersøen har Hammershus gennem århundreder været et vartegn for Bornholm.

Bronzealderen og helleristninger AllingeBronzealderen og helleristninger 3770 Allinge

Bornholm indtager en særstilling i Danmark, når det drejer sig om vidnesbyrd fra bronzealderen. Her finder du den største koncentration af bautastene og hellerist­ninger

Gl. Estrup Herregårdsmuseum AuningGl. Estrup Herregårdsmuseum Randersvej 2 8963 Auning

På det nordlige Djursland på herregården Gl. Estrup ligger Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum.

Gl. Estrup Herregårdsmuseum AuningGl. Estrup Herregårdsmuseum Randersvej 2 8963 Auning

På det nordlige Djursland på herregården Gl. Estrup ligger Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum.

Legoland Danmark BillundLegoland Danmark Nordmarksvej BillundLegoland Danmark video

LEGOLAND® er Danmarks mest kendte og elskede forlystelsespark blandt børnefamilier og børn i alle aldre. Her er masser af action, fart og sjov for hele familien – mon du kan nå det hele på én dag?

Tirpitz stillingen BlaavandTirpitz stillingen Tirpitzvej 1 6857 BlaavandTirpitz stillingen video

Den gamle bunker ligger som et vidnesbyrd om Anden Verdenskrigs omfattende konsekvenser. Som en enorm betonklods fuld af hemmeligheder kalder den på, at man går på opdagelse i de smalle gange.

Veteranbanen Bryrup Vrads BryrupVeteranbanen Bryrup Vrads Hovedgaden 34 H 8654 Bryrup

Turen går fra Bryrup gennem et skovområde forbi søerne Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø til Vrads station. En meget smuk tur, som med rette kaldes "Danmarks Smukkeste Jernbane"
Page:  1
[1]   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >
North Zealand