Frederikssund
Frederikssund North_Sealand    Region Hovedstaden
Attraktioner Frederikssund  Frederikssund Vikingeboplads Frederikssund Denmark  
Frederikssund Vikingeboplads

Attraktioner  


Frederikssund Vikingeboplads
Kalvøvej 26, 3600 Frederikssund

Frederikssund er ikke uden grund, stolt af sit navn: Vikingebyen. I mere end 60 år har aktive borgere opført vikingespil hver sommer i Frederikssund, hvilket har gjort byen og vikingemyterne kendt over store dele af verden. 

Vikingerne fra Frederikssund har optrådt for et internationalt publikum, ligesom de har været indbudt til at gæsteoptræde rundt om i verden, f.eks. Island, Japan, Spanien, Skotland, England, Argentina, Syrien, Ungarn og Polen med særligt tilrettelagte vikingespil. 

Frederikssund Vikingeboplads

Ideen om at udvide vikingeaktiviteterne med en historisk korrekt rekonstrueret landsby, som kunne give publikum en mulighed for at opleve, hvorledes vikingerne levede og arbejdede dengang, blev født i 1993. 

Frederikssund Vikingeboplads
Frederikssund Vikingeboplads

Det var naturligt at søge vikingebopladsen placeret på Kalvøen, lige ved siden af vikingescenen og på bredden af Roskilde Fjord, hvor virkelighedens vikinger faktisk levede. 

Derfor dannedes pr. 1. januar 1994 den selvejende institution Frederikssund Vikingeboplads, som i samarbejde med Frederikssund kommune, Frederiksborg Amt, Kulturby , Arbejdsmarkedsstyrelsen, Undervisningsministeriet, Friluftsrådet og et antal private fonde påbegyndte opførelsen af en klynge grubehuse, en plankevej og en anløbsbro, som tjener som landingsplads for vikingeskibe i sejlads på Roskilde Fjord. 

Frederikssund Vikingeboplads
Frederikssund Vikingespil

Frederikssund Vikingeboplads er et Frilandsmuseum, hvortil der normalt ikke opkræves entre af de besøgende. 

Der er til gengæld heller ikke ansat permanente omvisere eller kustoder. 

Kyndig rundvisning kan bestilles på Frederikssund Turistbureau
Hele anlægget stilles under publikums beskyttelse, og vi beder om, at man behandler bopladsen forsigtigt og nænsomt.

Frederikssund Vikingeboplads
Frederikssund Vikingeboplads

Vikingebopladsen´s Grubehuse
På vikingebopladsen er opført fem grubehuse, d.v.s. små halvt nedgravede huse, der har fungeret som værksteder og i visse tilfælde også som midlertidig bolig. 

Fælles for alle grubehusene er det forsænkede gulvniveau (gruben) og det, at taget har været båret af to kraftige stolper, der har været anbragt over for hinanden i kanten af gruben. 

Frederikssund Vikingeboplads
Frederikssund Vikingespil 2013

Når arkæologerne finder sporene efter grubehuse i dag, ja så er det som oftest kun den nedgravede grube og sporene efter to kraftige tagbærende stolper, der er tilbage. I heldige tilfælde kan man dog også finde spor, der viser, hvorledes væggene har været konstrueret, f.eks. af planker eller pileflet med lerklining. 
Overbygningen derimod kender vi intet til, og der er her, arkitekter med speciale i rekonstruktion af oldtidsbygninger kommer ind i billedet. 

For rekonstruktionstegningerne til vikingebopladsens huse har arkitekt Holger Schmidt fungeret som konsulent. De variationer, der findes i husenes grundplan, der kan være rund, oval eller firkantet, har vi forsøgt at vise med de fem grubehuse. 

Ved praktiske forsøg vil tiden vise, om nogen af de rekonstruerede huse viser sig at have uhensigtsmæssige konstruktionstræk, og de erfaringer vi gør os på dette punkt vil være værdi-fulde, når næste generation af grubehuse skal opføres.

Frederikssund Vikingeboplads
Vikingeboplads Grubehus 1

Grubehus 1 har sit udgangspunkt i hustomt fra sen vikingetid, der er udgravet I 1986 ved Tvedmosegård på Stevns. Huset er nedgravet 1 m. 

Væggene består af meget brede bulplanker af 4 cm tykkelse. 

Alt tømmer er udflækket og tilhugget egetømmer og den grove konstruktion er på indersiden delvis dækket af ler. 

I Husets nordvesthjørne er der opbygget en 60 x 80 cm stor røgovn med en lerkappe.

Frederikssund Vikingeboplads
Vikingeboplads Grubehus 2

Grubehus 2 har sit udgangspunkt i et hus fra tidligere vikingetid, der er udgravet I 1994 på Vestby Mark ved Selsø. 

Huset er nedgravet 50 cm. Væggene består af et spinkelt fletværk. 

Udvendigt beskyttes væggene af opstablet Græstørv og den fra gruben opgravede jord.

Frederikssund Vikingeboplads
Vikingeboplads Grubehus 3

Grubehus 3 har sit udgangspunkt i hustomt, vistnok fra tidlig vikingetid, der er udgravet I 1995 på Vestby Mark ved Selsø. 

Huset har oval form, måler 270 x 310 cm. Taget er båret af en rygås og 2 suler med et rundt tværsnit placeret frit inde i bygningen. 

I væggens vestlige punkt er opstillet en ekstra stolpe (sule). Ved denne stolte er opsat en revledør.

Frederikssund Vikingeboplads
Vikingeboplads Grubehus 4

Grubehus 4 har sit udgangspunkt i hustomt udgravet på Vestby Mark ved Selsø. 

Væggene består af et spinkelt fletværk, som er lerklinet. 

Ved den østre sule er opsat en 3 x 80 x 115 cm stor revledør. Huset er stråtækt og med tang på rygåsen.

Frederikssund Vikingeboplads
Vikingeboplads Grubehus 5

Grubehus 5 har sit udgangspunkt i hustomt fra sen vikingetid, der er udgravet på Vestby Mark ved Selsø. 

Væggene består af lerklinet fletværk. Huset er ca. 12 m2. 

På østsiden er en smal dør tæt ved hushjørnet, og nedgangens sider er forstærket med fletværk. 

I husets sydøsthjørne et et ildsted i form af en røgovn.

Langhuset
Hvor grubehusene repræsenterer værkstedshytter og midlertidige boliger, så er langhuset Vikingernes permanente bolig. Langhusene kan være indrettet på forskellig vis, alt efter hvilket formål de skulle tjene. 

Frederikssund Vikingeboplads
Det almindelige langhus

Det almindelige langhus i landsbyerne var ofte delt op i en staldende og en beboelsesende, hvorimod de finere langhuse eller 'Hallerne' havde et meget stort midterrum 'Hallen', som anvendtes til sammenkomster af forskellig art. Ofte var der ud over hallen, som lå midt i huset, et rum i hver gavlende, disse rum kunne have forskellige funktioner.
Grundplanen til det langhus, som danner forlægget for langhuset på vikingebopladsen, blev afdækket ved en arkæologisk udgravning i 1995 på en mark lige syd for Gershøj Kirke i Hornsherred. Dette hus var ca. 25 m langt, men af praktiske hensyn er rekonstruktionen forkortet med nogle meter. Langhusene kunne enten have trævægge bygget i bulkonstruktion eller som lodrette planker, eller lerklinede vægge med risflet. 

På vikingebopladsen har vi af økonomiske årsager valgt de lerklinede vægge. Taget kunne være af strå eller spån, og her har vi valgt at lægge strå. 

Man skal især bemærke, at langhusets form er karakteriseret af de krumme langvægge. Dette konstruktionstræk optræder for første gang i germansk jernalder og bliver almindeligt i vikingetiden. De kendteste huse af denne type finder vi i vikingeborgene Trelleborg, Fyrkat og Aggersborg, men overalt i landet er der fundet huse af samme type på vikingetidens bopladser. 

Frederikssund Vikingeboplads
Midsummer night with the Vikings 

De største huse, som antagelig ejedes af høvdinge og småkonger, kunne måle op til ca. 50 m i længden og 11 m i bredden, altså dobbelt så stort som langhuset på vikinge- bopladsen. 

Haller af disse dimensioner er udgravet ved Gl. Lejre ved Roskilde.

Oplev en fantastisk Sankt Hans Aften på Kalvøen 
Fredag d. 23. juni 2017


Kl. 20.00 vikingespillet (premiere) Harald Blåtand

Kl. 22.10 (ca.) går vikingerne - traditionen tro - med fakler til stranden ved Kalvøen

Kl. 22.20 (ca.) tænder vikingerne bålet og båltale ved borgmesteren

Der er lurblæs og fælles midsommersang.


De mange lystbåde i fjorden nyder bålet fra vandsiden og bidrager hermed til en stemning af dansk midsommersommeraften, man aldrig vil glemme.

Kom til vikingespil – gå med til bålet og oplev Sankt Hans aften på ægte vikingemanér og få en oplevelse ud over alle grænser!

Frederikssund Vikingeboplads Frederikssund finder du i Frederikssund, og kan tilbyde dig en velbeliggende Bed and Breakfast B&B..
Hvis du vælger et ophold på Frederikssund Vikingeboplads Frederikssund, eller bare en enkelt overnatning på Frederikssund Vikingeboplads Frederikssund, kan du opleve følgende, blandt mange andre attraktioner i Frederikssund.

Frederikssund Vikingeboplads, clik på Frederikssund Vikingeboplads Frederikssund og reserver plads direkte på Frederikssund Vikingeboplads hjemmeside. I kort afstand fra Frederikssund Vikingeboplads i Frederikssund, kan du vælge en af de mange restauranter og spisesteder i Frederikssund


Telefon:      Frederikssund Vikingeboplads   Homepage: Frederikssund Vikingeboplads

Se bedømmelse Bedømmelse af Frederikssund Vikingeboplads Frederikssund, Har du ris eller ros til denne Bed and Breakfast, Skriv din bedømmelseHotel Bedømmelse


Frederikssund Vikingeboplads Frederikssund Denmark
Page:  1
[1]   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >

Søfartsmuseet Aabenraa AabenraaSøfartsmuseet Aabenraa H.P. Hanssens Gade 33 6200 Aabenraa

I bunden af den idylliske Aabenraa fjord ligger den gamle søfartsby Aabenraa, og her finder du også Søfartsmuseet Aabenraa

JØRN UTZON CENTER AalborgJØRN UTZON CENTER SLOTSPLADSEN 4 Aalborg

Den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon er manden, der har skabt Utzon Center i Aalborg sammen med sin søn Kim Utzon. Utzon Center blev hans sidste værk, inden han døde som 90-årig i november 2008

Aalborg Zoo AalborgAalborg Zoo Mølleparkvej 63 9000 AalborgAalborg Zoo video

I Aalborg Zoo sker der noget vildt året rundt, og hele familien kan være sammen om sjov leg, læring og gode oplevelser

Klatreparken Aalborg AalborgKlatreparken Aalborg Faunavej 7 - Mølleparken 9000 Aalborg

Glæd dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende klatreoplevelser i Randers. Kom og prøv vores klatrebaner med mange aktiviteter i varierende højder

ARoS - Aarhus Kunstmuseum AarhusARoS - Aarhus Kunstmuseum ARoS ALLÉ 2 8000 Aarhus

På taget har den islandske kunstner Olafur Elissson skabt det spektakulære kunstværk Your Rainbow Panorama.

Aarhus Domkirke Skt. Clemens Kirke AarhusAarhus Domkirke Skt. Clemens Kirke Store Torv 8000 Aarhus

Århus Domkirke er på een gang både Danmarks længste og højeste kirke. Det 96 meter høje spir rager tydeligt op i Århus, netop der hvor gågaden mødes med Store Torv.

Den Gamle by AarhusDen Gamle by Viborgvej 2 8000 AarhusDen Gamle by video

Er man turist i Århus skal der tungtvejende grunde til at gå udenom Den Gamle By. Det er helt naturligt en af landets mest besøgte museer.

Marselisborg Slot AarhusMarselisborg Slot Kongevejen 100, 8000 Aarhus C 8000 Aarhus

Marselisborg Slot i Aarhus er Regentparrets sommerresidens. Slottet er omgivet af en park i engelsk stil med små søer samt en rosenhave og en række kunstværker.

cykling Aarhus Aarhuscykling Aarhus Frederiksgade 78 8000 Aarhus

Open: 1/5 - 15/6 Mon-Friday: Order 1 day in advance of pick-up Monday - Sunday: 9.00 - 13.00 16/6 - 1/10 Monday - Sunday: 9.00 - 13.00

Den bedste måde at opleve Aarhus på er på en cykel, og det er præcis, hvad Cycling Aarhus tilbyder.

Hammershus Slotsruin AllingeHammershus Slotsruin Langebjergvej 26 3770 Allinge

Med sin enestående placering på en klippeknude ud mod Østersøen har Hammershus gennem århundreder været et vartegn for Bornholm.

Bronzealderen og helleristninger AllingeBronzealderen og helleristninger 3770 Allinge

Bornholm indtager en særstilling i Danmark, når det drejer sig om vidnesbyrd fra bronzealderen. Her finder du den største koncentration af bautastene og hellerist­ninger

Gl. Estrup Herregårdsmuseum AuningGl. Estrup Herregårdsmuseum Randersvej 2 8963 Auning

På det nordlige Djursland på herregården Gl. Estrup ligger Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum.

Gl. Estrup Herregårdsmuseum AuningGl. Estrup Herregårdsmuseum Randersvej 2 8963 Auning

På det nordlige Djursland på herregården Gl. Estrup ligger Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum.

Legoland Danmark BillundLegoland Danmark Nordmarksvej BillundLegoland Danmark video

LEGOLAND® er Danmarks mest kendte og elskede forlystelsespark blandt børnefamilier og børn i alle aldre. Her er masser af action, fart og sjov for hele familien – mon du kan nå det hele på én dag?

Tirpitz stillingen BlaavandTirpitz stillingen Tirpitzvej 1 6857 BlaavandTirpitz stillingen video

Den gamle bunker ligger som et vidnesbyrd om Anden Verdenskrigs omfattende konsekvenser. Som en enorm betonklods fuld af hemmeligheder kalder den på, at man går på opdagelse i de smalle gange.

Veteranbanen Bryrup Vrads BryrupVeteranbanen Bryrup Vrads Hovedgaden 34 H 8654 Bryrup

Turen går fra Bryrup gennem et skovområde forbi søerne Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø til Vrads station. En meget smuk tur, som med rette kaldes "Danmarks Smukkeste Jernbane"
Page:  1
[1]   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >
North Zealand