København
København North_Sealand    Region Hovedstaden
Attraktioner København  Ny Carlsberg Glyptotek København Denmark  

Attraktioner  


Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen. 

Carl Jacobsen var en lidenskabelig samler. Med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han en enestående samling af kunst- og kulturgenstande. 

I 1888 forærede Carl Jacobsen sin kunstsamling til offentligheden og begyndte byggeriet af Glyptoteket.

 Endnu en donation, denne gang af bryggerens rige samling af kunst fra antikken, fulgte i 1899, hvilket førte til en markant udvidelse af det nye museum.

Ny Carlsberg Glyptotek

Glyptoteket har været åbent for publikum siden 1897 og huser i dag over 10.000 kunstværker, hovedsageligt fordelt på kunst fra antikkens middelhavskulturer samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet.

Ny Carlsberg Glyptotek
Glyptoteket (græsk ”glyptos”,  betyder udskæring eller skulptur,  ”theke”, betyder der er et sted hvor noget er samlet eller opstillet).

Ikke som andre museer
Carl Jacobsens overbevisning om, at kunsten kan forskønne, røre og berige alle menneskers liv, gør sig stadig gældende på Glyptoteket. Bryggeren Carl Jacobsen troede fuldt og fast på kunstens pædagogiske betydning. Men modsat traditionelle museer mente Carl Jacobsen ikke, at hverken kunstværker eller museumsgæster skulle tynges for meget af videnskabelige og akademiske systemer. Snarere skulle kunsten tale direkte til den enkelte gæst, hvorfor Carl Jacobsen også satsede på værker med stor gennemslagskraft, helst mesterværker og værker med en vis monumentalitet.

Ny Carlsberg Glyptotek
Ny Carlsberg Glyptotek vinterhaven

Glyptoteket skulle samtidig være en oase. Museets rigt afvekslende arkitektur med Vinterhaven som frodigt omdrejningspunkt skulle give enhver gæst mulighed for koble af fra hverdagen og gøre besøget til en uforpligtende nydelse.  Forbindelsen mellem det intellektuelle, det sanselige og den rene afslapning gør Glyptoteket til en gave, der bliver ved med at give.

Marmorkroppe og malerier, mumier og middelhavsstemning. Med den enestående blanding af kunst og smukke arkitektoniske rammer er Glyptoteket både fordybelsesrum og pusterum. Samlingen er i verdensklasse og tilbyder stadig nye vinkler på liv, kultur og civilisation set gennem 6.000 års kunst.

Ny Carlsberg Glyptotek Carl Jacobsen
Glyptotekets grundlægger Carl Jacobsen (1842-1914)

Glyptotekets grundlægger, Carl Jacobsen (1842-1914), er kendt som bryggerimagnat, mæcen og lidenskabelig kunstsamler. Han samlede skulpturer fra mange perioder, særligt græsk-romersk marmorskulptur og samtidig fransk og dansk skulptur.

Fascineret af skulpturen
Carl Jacobsen samlede især skulptur, da han mente, at den tredimensionelle kunst var tættest på menneskets egne grundvilkår. Han var begejstret for de samtidige franske kunstnere, hvis værker Carl Jacobsen så på årlige udstillinger i Paris.

Ny Carlsberg Glyptotek Rayet-hovedet
Rayet-hovedet

Det første værk, La Musique af E. Delaplanche, købte han i 1878, og siden erhvervede han et par stykker om året. Sit første antikke værk, det arkaiske Rayet-hoved, købte han i 1879.

Rayet-hovedet er et statue hoved som er 19,5 cm højt, og er opkaldt efter den franske arkæolog Oliver Rayet. Statue er lavet af marmor fra øen Paros, og er fra græsk arkaisk tid, ca. 530 f.Kr. Statuen er fundet i Athen over en grav på en gravplads. Hovedets opholdssted er p.t på Glyptoteket i København, eftersom Carl Jacobsen erhvervede det i 1877.

I 1882 havde den unge Carl Jacobsen allerede så mange skulpturer, at han åbnede sin samling for publikum i vinterhaven til sit hjem. Carl Jacobsen kaldte det Glyptotheket på Ny Carlsberg. Her var en skønsom blanding af værker: en romersk sarkofag, nogle portrætbuster fra ørkenbyen Palmyra, franske skulpturer og kopier efter bronzestatuetter fundet i Pompeji.

Samlingen voksede hastigt, og i 1887 begyndte en gylden tid for Carl Jacobsen. Da kom han i forbindelse med den tyske arkæolog Wolfgang Helbig, som i de næste 25 år virkede som hans agent i Rom ved erhvervelsen af antikke genstande. Samtidig fortsatte Carl Jacobsen sine indkøb på Salonen i Paris og bestilte også værker direkte fra de franske kunstnere.

En samler med imponerende spændvidde
I sin ungdom ville Carl Jacobsen også gerne have malerier, og det især af de store italienske mestre fra renæssancen og barokken. Dem havde han lært at kende og beundret på sine mange rejser rundt i Europa. Det lykkedes at købe nogle fine malerier, dog ikke af de allerstørste mestre som Rafael og Michelangelo.

Ny Carlsberg Glyptotek Carl Jacobsen
italienske mestre fra renæssancen

Carl Jacobsen erhvervede også et stort antal tegninger af danske og udenlandske kunstnere, og han skabte en betydelig samling af medaljer og plaketter. Helt usædvanlige er de tusindvis af forhistoriske stenredskaber, som Carl Jacobsen købte på en rejse til Athen i 1887.

Ny Carlsberg Glyptotek kunstsamling
Ny Carlsberg Glyptotek

På sine gamle dage blev Carl Jacobsen fascineret af den asiatiske kunst, og det lykkedes ham at skabe en fin lille samling skulpturer i træ og bronze fra Kina, Japan og Java. De var dog kun udstillet på Glyptoteket i nogle få år. Ingen af disse samlingsområder har imidlertid siden været knyttet til Carl Jacobsens navn.

Carl Jacobsen købte mange gipsafstøbninger af berømte antikke statuer i andre museer, og i 1896, da Statens Museum for Kunst blev indviet var hele underetagen indrettet som et museum for afstøbninger, og Carl Jacobsen blev dets direktør.

Den lille havfrue og andre gaver
Hele livet igennem blandede Carl Jacobsen sig i byen København og dens udsmykning. I 1879 oprettede han legatet Albertina, opkaldt efter Bertel (Alberto) Thorvaldsen, der blev brugt til opstilling af bronzekopier af antikke statuer i bl.a. Ørstedsparken. I 1909 iværksatte og bekostede han at sætte et spir på Nikolaj kirke, der var brændt i 1795. I sine sidste år kæmpede han med Københavns Kommune om at få lov at sætte et spir på Vor Frue kirke, hvilket ikke lykkedes for ham. I 1913 bekostede Carl Jacobsen Københavns måske mest berømte vartegn, Den lille Havfrue, af Edvard Eriksen.

Ny Carlsberg Glyptotek Dantes Plads 7 1556 København V  +45 33 41 81 41

Åbningstider
Tirsdag-søndag 11-18
Torsdag 11-22
Mandag lukket

Ny Carlsberg Glyptotek København finder du i København, og kan tilbyde dig en velbeliggende Bed and Breakfast B&B..
Hvis du vælger et ophold på Ny Carlsberg Glyptotek København, eller bare en enkelt overnatning på Ny Carlsberg Glyptotek København, kan du opleve følgende, blandt mange andre attraktioner i København.

Attractions:         Christiansborg Slot        Amalienborg Slot        Operahuset        H. C. Andersen Eventyrhuset

Ny Carlsberg Glyptotek, clik på Ny Carlsberg Glyptotek København og reserver plads direkte på Ny Carlsberg Glyptotek hjemmeside. I kort afstand fra Ny Carlsberg Glyptotek i København, kan du vælge en af de mange restauranter og spisesteder i København


Telefon:      Ny Carlsberg Glyptotek   Homepage: Ny Carlsberg Glyptotek

Se bedømmelse Bedømmelse af Ny Carlsberg Glyptotek København, Har du ris eller ros til denne Bed and Breakfast, Skriv din bedømmelseHotel Bedømmelse


Ny Carlsberg Glyptotek København Denmark
Page:  1
[1]   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >

Søfartsmuseet Aabenraa AabenraaSøfartsmuseet Aabenraa H.P. Hanssens Gade 33 6200 Aabenraa

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Aabenraa
I bunden af den idylliske Aabenraa fjord ligger den gamle søfartsby Aabenraa, og her finder du også Søfartsmuseet Aabenraa


JØRN UTZON CENTER AalborgJØRN UTZON CENTER SLOTSPLADSEN 4 Aalborg

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Aalborg
Den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon er manden, der har skabt Utzon Center i Aalborg sammen med sin søn Kim Utzon. Utzon Center blev hans sidste værk, inden han døde som 90-årig i november 2008


Aalborg Zoo AalborgAalborg Zoo Mølleparkvej 63 9000 AalborgAalborg Zoo video

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Aalborg
I Aalborg Zoo sker der noget vildt året rundt, og hele familien kan være sammen om sjov leg, læring og gode oplevelser


Klatreparken Aalborg AalborgKlatreparken Aalborg Faunavej 7 - Mølleparken 9000 Aalborg

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Aalborg
Glæd dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende klatreoplevelser i Randers. Kom og prøv vores klatrebaner med mange aktiviteter i varierende højder


ARoS - Aarhus Kunstmuseum AarhusARoS - Aarhus Kunstmuseum ARoS ALLÉ 2 8000 Aarhus

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Aarhus
På taget har den islandske kunstner Olafur Elissson skabt det spektakulære kunstværk Your Rainbow Panorama.


Aarhus Domkirke Skt. Clemens Kirke AarhusAarhus Domkirke Skt. Clemens Kirke Store Torv 8000 Aarhus

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Aarhus
Århus Domkirke er på een gang både Danmarks længste og højeste kirke. Det 96 meter høje spir rager tydeligt op i Århus, netop der hvor gågaden mødes med Store Torv.


Den Gamle by AarhusDen Gamle by Viborgvej 2 8000 AarhusDen Gamle by video

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Aarhus
Er man turist i Århus skal der tungtvejende grunde til at gå udenom Den Gamle By. Det er helt naturligt en af landets mest besøgte museer.


Marselisborg Slot AarhusMarselisborg Slot Kongevejen 100, 8000 Aarhus C 8000 Aarhus

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Aarhus
Marselisborg Slot i Aarhus er Regentparrets sommerresidens. Slottet er omgivet af en park i engelsk stil med små søer samt en rosenhave og en række kunstværker.


cykling Aarhus Aarhuscykling Aarhus Frederiksgade 78 8000 Aarhus

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Aarhus
Den bedste måde at opleve Aarhus på er på en cykel, og det er præcis, hvad Cycling Aarhus tilbyder.

Open: 1/5 - 15/6 Mon-Friday: Order 1 day in advance of pick-up Monday - Sunday: 9.00 - 13.00 16/6 - 1/10 Monday - Sunday: 9.00 - 13.00

Hammershus Slotsruin AllingeHammershus Slotsruin Langebjergvej 26 3770 Allinge

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Allinge
Med sin enestående placering på en klippeknude ud mod Østersøen har Hammershus gennem århundreder været et vartegn for Bornholm.


Bronzealderen og helleristninger AllingeBronzealderen og helleristninger 3770 Allinge

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Allinge
Bornholm indtager en særstilling i Danmark, når det drejer sig om vidnesbyrd fra bronzealderen. Her finder du den største koncentration af bautastene og hellerist­ninger


Gl. Estrup Herregårdsmuseum AuningGl. Estrup Herregårdsmuseum Randersvej 2 8963 Auning

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Auning
På det nordlige Djursland på herregården Gl. Estrup ligger Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum.


Gl. Estrup Herregårdsmuseum AuningGl. Estrup Herregårdsmuseum Randersvej 2 8963 Auning

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Auning
På det nordlige Djursland på herregården Gl. Estrup ligger Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum.


Legoland Danmark BillundLegoland Danmark Nordmarksvej BillundLegoland Danmark video

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Billund
LEGOLAND® er Danmarks mest kendte og elskede forlystelsespark blandt børnefamilier og børn i alle aldre. Her er masser af action, fart og sjov for hele familien – mon du kan nå det hele på én dag?


Tirpitz stillingen BlaavandTirpitz stillingen Tirpitzvej 1 6857 BlaavandTirpitz stillingen video

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Blaavand
Den gamle bunker ligger som et vidnesbyrd om Anden Verdenskrigs omfattende konsekvenser. Som en enorm betonklods fuld af hemmeligheder kalder den på, at man går på opdagelse i de smalle gange.


Veteranbanen Bryrup Vrads BryrupVeteranbanen Bryrup Vrads Hovedgaden 34 H 8654 Bryrup

Attraktioner seværdigheder aktiviteter museer slotte og herregårde Bryrup
Turen går fra Bryrup gennem et skovområde forbi søerne Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø til Vrads station. En meget smuk tur, som med rette kaldes "Danmarks Smukkeste Jernbane"


Page:  1
[1]   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >
Greater Copenhagen