smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Varde Sydvest Jylland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Varde  Indbyggere: 13605
Varde Kommune: Gylling Haahr (V)
Kommunens Indbyggere: 49958
Større byVarde
International Lufthavn: Billund
Distance til: Varde 32 km
Område: Sydvest Jylland
Region: Region Syddanmark
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Varde Denmark

Visit Varde Denmark

Blaavand Varde denmarkVarde er en mindre by, beliggende i Region Syddanmark . ca. 15 km nord for Esbjerg. Byen har ca. 13,090 indbyggere. 

Varde Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. Det er landets arealmæssigt femtestørste kommune med et areal på 1240 km². Varde Kommune opstod ved sammenlægning af flg.: Blaabjerg Kommune Blåvandshuk Kommune 

Varde har kilometervis af hvide, indbydende sandstrandeNår man siger Varde, siger man også Vesterhavet. Og Vesterhavet er for de fleste ensbetydende med kilometervis af hvide, indbydende sandstrande - mange steder så brede, at man kan køre i bil helt ned til vandkanten - og høje, imponerende klitter, hyggelige fiskerlejer og livlige badebyer.

Men Varde er også meget andet end hav og strand. Her findes vidtstrakte hedelandskaber, store skove og plantager, søer, åer, fjorde og en enestående, uspoleret natur. Området er rigt på spændende naturoplevelser og et fascinerende dyre- og fugleliv som f.eks. den fredede halvø Skallingen med sin særprægede natur og de mange sæler, der boltrer sig i vandet, eller fuglereservatet Tipperne ved Ringkøbing Fjord. Tipperhalvøen er et imponerende syn, når de mange trækfugle som vadefugle, ænder og gæs samles på deres vej videre nord- eller sydpå hvert forår og efterår.

Nationalpark Vadehevet Varde Region SyddanmarkAktivitetsmulighederne er utallige, og her findes noget for enhver smag og alder. Sommeren igennem summer de endeløse strande af aktiviteter såsom beachvolley, drageflyvning og bygning af sandslotte, mens vinter og efterår byder på forfriskende gåture langs det brusende, oprørte Vesterhav og gode muligheder for at finde rav. Året rundt kan man ride, spille golf og sejle i kano, og et væld af velafmærkede cykel- og vandreruter leder dig på kryds og tværs igennem det idylliske og dramatiske landskab.Gågaden i Varde Region Syddanmark

Kulinarisk lader Varde heller intet tilbage at være, og det er ikke for ingenting, at denne landsdel bliver kaldt for "hele Danmarks spisekammer". Overalt findes små økologiske landmænd og gårdbutikker med et spændende udvalg af friske råvarer, hvor sanserne kan gå på oplevelse, og kun fantasien sætter grænser.

Se guidede ture med Marskguiden / Vadehav og Sort Sol med Marskguiden


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK