Svendborg videosmilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Svendborg Fyn Vælg en region i menuen øverst til venstre
Svendborg  Indbyggere: 26802
Svendborg Kommune: Lars Erik Hornemann (V)
Kommunens Indbyggere: 57979
Større bySvendborg
International Lufthavn: Odense
Område: Fyn
Region: Region Syddanmark
Vælg område i menuen øverst til venstre

Svendborg er en havne og søfartsby på det sydlige Fyn, med 26.804 indbyggere. Svendborg er en gammel by og har selv i moderne tid bevaret sin ældre bykerne med smalle gader, torve og gårdmiljøer. Svendborg er Fyns næststørste by efter Odense, og hører til Region Syddanmark. Svendborg fejrede i 2003 sin 750-års fødselsdag.

Danmarks største virksomhed og verdens største containerrederi A.P. Møller-Mærsk A/S har sin oprindelse i "Villa Anna" i Svendborg.


Visit Smiling Svendborg

Svendborg - Sydfyns Hovedstad

Gæster kommer langvejs fra for at handle i Svendborg. Den sydfynske hovedstad giver dig storbyens muligheder i en uforlignelig indpakning..  Svendborg video See Svendborg video    Svendborg video See Fyn´s video

Svendborg  Danmark

I Svendborg finder du alt, hvad hjertet begærer af smykker, tøj og sko til både børn og voksne, delikatesser, dagligvarer, underholdning, restaturanter og caféer i Svendborg.

Svendborg Fyn
Hygge på havnen i Svendborg

Giv dig selv tid i de hyggelige gågader og find ind i de spændende baggårde, der gemmer på både spisesteder og forretninger. Slap af på en af byens mange caféer. - Havnen, sundet, gadelivet - du bestemmer selv din udsigt, mens du nyder kaffen eller din frokost. 

Svendborg Fyn

I en tid, hvor store indkøbscentre på en mark har fordrevet handelen fra bymidten i de fleste danske provinsbyer  til store indkøbscentre på en mark i forstæderne, træder Svendborg i profil som en by med vægt på den gode gammeldags indkøbsoplevelse med rigtige, individuelle butikker i et charmerende og afvekslende bymiljø.

Og Svendborg har også et Latinerkvarter, selv om byen endnu ikke har et universitet. Latinerkvarteret har fået sit navn efter den "latinerkvarterscharme" der præger området med de mange små listige cafeer, restauranter og værtshuse, samt de unikke, ejerdrevne værkstedsbutikker.

Svendborg Fyn
Latinerkvarter
I stedet har forretningerne fundet hjem i et område ved den sydlige ende af havnen, i det allermest oprindelige Svendborg. - Hent en guide-mappe for Latinerkvarteret her

Svendborg fik sine købstadsrettigheder i 1253, og har siden været det naturlige centrum for de fastboende og for gæster på Sydfyn og i Øhavet.

I middelalderen var Svendborg en vigtig handels- og håndværker by, bygget op om byens hovederhverv; søfarten. I senmiddelalderen var Svendborg blandt de vigtigste handelsbyer i Skandinavien.

A.P. Møller startede Dampskibsselskabet i Svendborg, med sin oprindelse i "Villa Anna", og havde en stor indflydelse på Svendborgs maritime liv. I dag er A.P. Møller-Mærsk A/S - Mærsk Line   Danmarks største virksomhed og verdens største containerrederi.

I 2001 blev Mærsk Mckinney Møller æresborger i Svendborg, på grund af Møller-familiens indflydelse på det maritime liv i Svendborg og hele Sydfyn.

Se hvad sker i Svendborg og Syd Fyn

Find Attraktioner og seværdigheder i Svendborg og Sydfyn 

Svendborg Turistforening hjælper dig med Hoteller B&B Campingpladser og overnatning

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK