smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Roskilde Sjælland Central Vælg en region i menuen øverst til venstre
Roskilde  Indbyggere: 48721
Roskilde Kommune: Joy Mogensen (S)
Kommunens Indbyggere: 84219
Større byRoskilde
International Lufthavn: Copenhagen
Distance til: Roskilde 40 km
Km2: 52 km2 Område: Sjælland Central
Region: Region Sjælland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Ting du bør se i Roskilde

Ting du bør se i Roskilde

Havhingsten Roskilde vikingeskibsmuseum Roskilde Viking Ship Museum in Roskilde

Roskilde Vikingeskibsmuseet i Roskilde er det danske museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Den Vikingeskibshallen, den ældste del af museet, blev designet af Erik Christian Sørensen og bygget som en stor montre omkring de fem vikingeskibe fra Skuldelev. Roskilde Vikingeskibsmuseet blev åbnet i 1969 og blev fredet i 1997.

Roskilde Domkirke

Roskilde museum DenmarkRoskilde Domkirke (Roskilde Chatedral) er placeret i centrum af Roskilde, på stedet hvor der har været en kirke i mere end tusind år. Den første kirke var en trækirke bygget af kong Harald Blåtand (Bluetooth) i det 10. århundrede - og omkring 1170, begyndte biskop Absalon  opførelsen af  selve Roskilde Domkirke. Den blev anset færdig omkring 1280, men siden da har hvert århundrede tilføjet sine egne udvidelser i forskellige stilarter.

Læs meget mere om roskilde Domkirke

Under det gamle Rådhus

Roskilde city Hall DenmarkDa alle kunne kende det gamle rådhus i Roskilde, som er placeret på Stændertorvet.Men der er faktisk mere at se under den stadig stående rådhus fra 1884.Rådhustårnet er fra 1500 og er en del af en gammel kirke, hvortil der er åbnet for turister, - kontakt turistbureauet (i det nye rådhus), og og få en nøgle.

 

Visit Roskilde AbbeyRoskilde abbey / Roskilde kloster denmark

Spild ikke en enestående chance for at opleve det gamle nonnekloster i Roskilde, grundlagt i 12th century. Klosteret er nu moderniseret og en del af det er nu private hjem og er den ældste beboelsesbygning i Roskilde. Selvom Klosteret er privat område, er du stadig i stand til at se den store sal og Klosterkirken. Der er omkring 150 malerier fra det 15.-17 århundrede og en masse antikke møbler. Det er kun muligt at få adgang, hvis du kontakter turistbureauet i Roskilde og laver en aftale! vi kan stærkt anbefale et besøg. Ofte er der offentlige ture - nogle gange er du nødt til at være mindst 10 i en gruppe.

 

Guided Sightseeing Tour i Roskilde

Roskilde city tour DenmarkHver: Onsdag og lørdag i juli kl 11:00 er det muligt at deltage i en guidet tur i Roskilde, der tilbydes af Roskilde Tourist Office. Voksne koster 30 kr. og børn 20 kr.. De guidede ture kan arrangeres på English. Disse ture kan anbefales, da det kan være svært at se historien ud af de historiske bygninger i Roskilde uden en tour guide (Udover Roskilde Domkirke). Turen varer omkring 1 time.

Købmandsbutikken i Roskilde Museum

Roskilde museum DenmarkKøbmanden Roskilde Museum ligger lige ved siden af Håndværker Museet . Købmanden blev grundlagt i 1892 og fungerede som en privatejet købmandsforretning indtil 1979. I 1982 overtog Roskilde Museum butikken og førte den tilbage til sit udseende omkring 1920. Købmanden fungerer som et museum , men det er også muligt at købe varer fra butikken. Der er mere end 1.000 forskellige produkter til rådighed - ikke originalen, men kopier af varerne fra 1920'erne. De sælges i håndkøb og pakket i papirsposer, bundet med sejlgarn fra rullen i loftet. Købmanden er meget venlige og villig til at besvare alle spørgsmål. Han giver gerne en "guidet tour rundt i butikken, og viste os købmandens kontor, og før vi gik, spillede han noget gammel traditionel dansk musik på en violin lavet af en træsko. Det musik instrument har jeg aldrig set før. Du bør også tage et kig ind i gården - stadig med brosten, kyllinger løber rundt, om gamle hestevogne. Gratis adgang til butikken - åbningstider: Mandag-fredag fra 11:00 til 05:00 og lørdag fra 10:00 til 14:00.

Håndværkermuseet (the Craft Museum)

Roskilde Håndværkermuseet DenmarkHåndværkermuseet (the Craft Museum) indeholder syv forskellige workshops, der er udstyret med en interessant samling af de værktøjer, der anvendes af de følgende håndværkere: Træ turner, Hjulmager og karetmager, tømrer, snedker, bødker, træskomager og træskærer. Værktøjerne stammer fra omkring 1800 til 1950 og blev skænket gennem en donation fra den lokale tømmerhandler Børge Dahl i 2003. Har du interesse i gamle håndværksteknikker, kunne det være meget interessant at besøge Craft Museum. Der er beliggende på første sal i Lützhøft Købmandsgård (en købmandsgård). Gratis adgang til museet - åbningstider: Mandag-fredag fra 11:00 til 17:00 og lørdag fra 10:00 til 14:00.

Kloster Museet Roskilde

Roskilde Cathedral museum DenmarkHvis du ønsker at lære mere om historien bag Roskilde Domkirke, bør du besøge Kloster Museet. Det ligger på første sal af katedralen - i Riddersalen som oprindeligt blev bygget til møder i "Elefantordenen". fortæller Museet historien om domkirkens historie gennem 1000 år. Der er modeller af den nuværende katedral (og tidligere kirker på stedet), en kopi af den gyldne kjole af Dronning Margrethe I, og mange billeder, illustrationer og objekter, der illustrerer den lange historie. Udstillingen er ganske interessant, men jeg har bemærket, at de fleste tekst kun var på dansk. Men en lille "Vejledning til katedralen Museum" (på dansk, engelsk og tysk) var til salg for 5 kr. Museet er kun åbent på bestemte tidspunkter i løbet af dagen.; tjek deres hjemmeside for åbningstider.

Roskilde Palæ

Roskilde cobblestones DenmarkEfter et besøg i Roskilde Domkirke, kan du også besøge Roskilde Palæ (Roskilde Palace), som ligger lige ved siden af domkirken, forbundet med Absalonsbuen. De fire gule fløje i barokbygning blev bygget i 1733-1736 på det sted, hvor bispegården har ligget be.The Palace blev bygget for at give etpassende indtryk når konger og dronninger passerede Roskilde - ellers blev det brugt i forbindelse med kongelige begravelser (dansk konger og dronninger er begravet i Domkirken). Roskilde Palæ var også hovedkvarter for hertugen af Wellington under englændernes belejring af København i begyndelsen af det 19. århundrede. I dag er slottet hjemsted for to museer (Museum of Contemporary Art, og Roskilde Kunstforening). Jeg har besøgt Museum of Contemporary Art (læs mine andre tips), men selv hvis du ikke ønsker at besøge museer, kan du passerer gennem gården og få et nærmere kig på bygningerne.

Hyggelige stråtækkede huse og brostensbelagte gader

En kort gåtur vest langs havnen fører til vandet og derefter til Sankt Jergensberg kvartal, hvor den brostensbelagte gangbro Kirkegarde fører gennem et lille kvarter af halm-tag huse og ind i gården i det 11. århundrede Sankt Joergensberg Kirke.

Book en guidet tur i Roskilde se forslag her


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK