smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Hundested Nordsjælland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Hundested  Indbyggere: 8579
Halsnæs Kommune: Steen Hasselriis (V)
Kommunens Indbyggere: 30647
Større byFrederiksvaerk
International Lufthavn: Copenhagen
Distance til: Frederiksvaerk 20 km
Km2: 75 km2 Område: Nordsjælland
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Hundested ligger yderst på Nordsjællands kyst mod vest, der hvor himmel, hav og land mødes.
Hundested og Frederiksværk blev sammenlagt i Halsnæs Kommune ved kommunesammenlægningen i 2007.
Hundested er omgivet af prægtig natur med klitter, strandenge, Ullerup Skov og landbrugets grønne marker.
Hundested har togforbindelse via Frederiksværk til Hillerød.
Tag en sejltur med med færgen Hundested til Rørvig, det er en oplevelse.


omkring Hundested

Knud Rasmussens hus

Knud (Johan Victor) Rasmussen, 1879-1933Knud Rasmussens hus Hundested
Født i Jakobshavn (Ilulissat nu). Her virkede Knud Rasmussens far som præst. Hans mors familie var stærkt knyttet til Grønland gennem generationer. Som dreng boede han med tæt kontakt til jævnaldrende grønlændere og tilegnede sig derfor sproget. Deroppe lyttede Knud Rasmussen til de gamle fangeres fortællinger og gamle menneskelige Rapporter og legender. Som dreng lærte han at mestre både kajak og hundeslæde, som senere blev nyttigt for ham.
Da Knud Rasmussen var 12 år gammel, blev han sendt til København for at gå i skole. Uddannet i 1898 og derefter sætter han et mål om at besøge de Polareskimoer han som barn havde hørt fortællinger om. - - - Mere om Grønland - - Mere om Knud Rasmussens hus


Hundested Port
Hundested havn I de seneste år er Hundested havn blevet omdannet. Havnen har taget en drejning i retning af mere kulturelle tilbud. Restauranter, gallerier, kunst sites og andre kulturelle aktiviteter er dukket op.
Bl. a. omfattes et fantastisk glaspusteri, et hyggelig bryggeri, mange spændende gallerier og kunst udstillinger. Og havnen ligger med en fantastisk udsigt og er genfødt med masser af liv og vidunderlig frisk luft fra Kattegat.
Havnen er absolut en oplevelse værd. Og hele sommeren er der en masse forskellige begivenheder bl. a. havnen I juli sand festival og sild dag. Se oplevelseskalenderen for Hundested her


Hundested Beach (triangle)
Hundested strandMed en afstand på kun 100m. fra Hundested kro og hotel er en af Danmarks smukkeste og mest rene strande. Smuk sandstrand med friske bølger fra Kattegat. (EU blå flag) Stranden er børnevenlig og har handicap rampe. Og det er en sand fornøjelse at tilbringe et par timer med den dejlige udsigt og vidunderlige friske bølger. Eller bare tage en tur i vandkanten.


Hundested Main Street
Hundested hovedgade Hovedgaden i Hundested starter lige uden for døren til Hundested kro og hotel. Butikker med stort udvalg, hyggelige caféer og restauranter og masser af atmosfære danner ramme for en dejlig tur i Hundested´s gader.
En rask gåtur kan udvides til 3-4 km., Den friske, og en oplevelsesværdig Lynæs havn. På vej til Lynæs kan opleves lyngbakker og en fantastisk udsigt over fjorden.

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK