smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Hundested Nordsjælland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Hundested  Indbyggere: 8579
Halsnæs Kommune: Steen Hasselriis (V)
Kommunens Indbyggere: 30647
Større byFrederiksvaerk
International Lufthavn: Copenhagen
Distance til: Frederiksvaerk 20 km
Km2: 75 km2 Område: Nordsjælland
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Hundested ligger yderst på Nordsjællands kyst mod vest, der hvor himmel, hav og land mødes.
Hundested og Frederiksværk blev sammenlagt i Halsnæs Kommune ved kommunesammenlægningen i 2007.
Hundested er omgivet af prægtig natur med klitter, strandenge, Ullerup Skov og landbrugets grønne marker.
Hundested har togforbindelse via Frederiksværk til Hillerød.
Tag en sejltur med med færgen Hundested til Rørvig, det er en oplevelse.


Historien bag Hundested

Hundested´s Historie
I Hundested Kommune ved Grønnessegård og det smukke dyssekammer  ligger Karlstenen.

Karlstenen Hundested
Karlstenen Hundested

Der findes endvidere syv fredede høje, mens ca. ti storstensgrave og ca. 40 gravhøje vides at være sløjfet. Ved Sølager ligger en køkkenmødding, der allerede i 1850'erne var genstand for undersøgelse. Den er 30 m lang og 15-20 m bred og består hovedsagelig af skaller af østers og muslinger iblandet knogler af fugle, fisk og jagtvildt. Det nederste lag stammer fra Ertebølle-kulturen, mens de øverste lag er aflejringer fra tragtbægerkulturen (den tidlige bondestenalder fra. ca. 4.200 til 2.800 f. Kr.) og den efterfølgende grubekeramiske kultur. Sølager-køkkenmøddingen er således vidnesbyrd om, at jagt, fiskeri og indsamling var af betydning langt ind i yngre stenalder.

Spodsbjerg Fyr Hundested
Spodsbjerg Fyr

Under Anden Verdenskrig havde den tyske værnemagt et kystbatteri ved Spodsbjerg Fyr. Her stod 4 kanoner med en skudvidde på 18 kilometer.  Der var stationeret næsten 100 tyske soldater ved kystbatteriet.
Fortsæt ud til Knud Rasmussens hus, hvor han boede mellem sine Grønlandsekspeditioner.  På Hovedgaden i Hundested ses en buste af Knud Rasmussen og på Strandvejen ved Hvidørepynten blev i 1963 opsat en statue af Knud Rasmussen.
Fortsæt til polarforskeren Knud Rasmussens Hus, som ligger i nærheden. Her boede han mellem sine Grønlandsekspeditiomer. Huset er indrettet som museum.
På Hovedgaden i Hundested ses en buste af Knud Rasmussen og på Strandvejen ved Hvidørepynten blev i 1963 opsat en statue af Knud Rasmussen.


Sommerhuse
Halsnæs er en af Danmarks store sommerhuskommuner med cirka 6.400 fritidshuse. Det gør Halsnæs Kommune levende og hyggelig når der kommer liv i sommerhuse og de 4 campingpladser. Sommerhusområderne dækker mere end 1/3 af kommunen.
De første sommerhuskolonier blev udstykket i Store Karlsminde i begyndelsen af 1900-tallet, senere fulgte udstykninger langs med Kattegatkysten. En tredjedel af kommunens boliger er sommerhuse, og Lynæs Havn besøges årligt af mere end 7000 lystbåde.
Kommune har også meget at byde på af kultur og natur.

Færgefart og jernbane
Der belv etableret færgeforbindelse over udmundingen af Isefjorden til Rørvig i 1916. Samme år blev jernbanelinien Hillerød - Frederiksværk og videre til Hundested anlagt. Det gav noget mere trafik til Hundested by og havn. 
De nuværende færger som besejler ruten er Skansehage og Nakkehage. Der sejler 12 gange daglig til Rørvig og retur.
Hundested-Rørvig Færgefart underskrev i 2010 en nybygningskontrakt om en ny færge til overfarten. Der er i 2012 indsat en nybygget færge på ruten.
Med lukningen af færgeruten til Grenaa i 1996 ligger Hundested lidt afsides. Byen er dog vokset i kraft af turisme og serviceerhverv, og er nu også krydstogt havn.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK