smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Frederikshavn Nordjylland Nord Vælg en region i menuen øverst til venstre
Frederikshavn  Indbyggere: 23156
Frederikshavn Kommune: Birgit Hansen (S)
Kommunens Indbyggere: 60458
Større byAalborg
International Lufthavn: Aalborg
Distance til: Aalborg 48 km
Km2: 63 km2 Område: Nordjylland Nord
Region: Region Nordjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Oplev Frederikshavn

Visit Frederikshavn, hvad kan jeg se, hvor:

PDF Tourist MapVisit Frederikshavn Denmark
I Frederikshavn sker der noget hele året rundt. Mærk historiens vingesus når Tordenskiolds soldater hver år får byen til at emme af 1700-tal og krudtrøg, eller når besættelsen af byen genfortælles til Stützpunkt Nord. Gå sommeren i møde og lad dig beruse af Bangsbo Blomsterfestival.

I Toppen af Danmark ligger oplevelserne tæt. Fra Sæbys kystby-charme til Skagens enestående kombination af natur, miljø og kunst og lige midt i mellem flådebyen Frederikshavn, den lille storby. Der er ikke langt mellem de tre byers mange oplevelser, uanset hvor du bor i vores område.

Brug turistbureauerne i Frederikshavn, Skagen og Sæby, vi kan hjælpe dig med det allermeste.

Er der noget du mangler eller undrer dig dig over, vil vi glæde os til at høre fra dig, så vi sammen kan gøre dit besøg hos os til årets bedste oplevelse. Kontakt Frederikshavn Turistkontor

.

Visit Palm Beach Frederikshavn - Byens legeplads 
Palmer Frederikshavn DenmarkPalmer Frederikshavn Denmark
En dag på Frederikshavn Palm Beach forbliver i din hukommelse. Sol, sand, havet og palmer inviterer besøgende til at dase på en liggestol for et beskedent gebyr på 30 kroner. Og der er beachvolley og beachhåndboldbaner for dem, der bare ikke kan sidde stille. Hvis det er for varmt er der også en volleyballbane i havet, og der er altid de berømte gigantiske isvafler fra is-boden.

Der er også de attraktive nordjyske strande nord for Frederikshavn Palm Beach   såsom Strandby, Bratten og Jerup.
..

.

Aktiv ferie
Golf Frederikshavn visit Denmark
Fishing Visit Frederikshavn Denmark Spil en runde golf på den smukke 18-hullers golfbane eller prøv lykken med en fiskestang i vandløb, fra kysten eller fra en mole i Nordsøen. Cykel Trail løber langs kysten og Green Touren er en 60 km cykling og walking rute med pausecentre og fugletårne. Tag en tur / vandretur langs stier i den smukke Åsted Ådal, eller gør brug af en af de tre keep-fit veje og open-air fitnessrum. Hvis vejret tager en drejning til det værre er der to aqua-parker og to bowlingbaner samt et legeland for børn. Mindre grupper kan kæmpe på Paintball anlæg, og der er også gode muligheder for ridning.

 

Lån en by cykel
City Bike Visit Frederikshavn Denmark gratis og tag på en udflugt.
Besøgende i Frederikshavn kan låne en by cykel gratis fra en af byens hoteller, pensionater eller hostels eller fra Frederikshavn Turistbureau. Nøglen til cyklen giver dig også gratis adgang til byens museer: Krudttårnet, Bangsbo Museum, Bangsbo Fort, Cloos-tårnet og Frederikshavn Kunstmuseum samt en gratis runde par 3 golf på Frederikshavn Golfklub, herunder udstyr. eller du kan følge et af vores forslag til en cykeltur.

Bangsbo - the town’s soul
Bangsbo Frederikshavn Visit Denmark Den smukke Bangsbo Hovedgård er omdrejningspunkt for Nordjyllands Kystmuseum, Bangsbo Botaniske Have og Bunkermuseet, hvor du - højt over Frederikshavn – kan opleve de imponerende kanonstillinger fra Anden Verdenskrig. En oplevelse for drenge i alle aldre !

Det Jyske Modstandsmuseum: Modstandsbevægelsen i Jylland og dagligdagen for civilbefolkningen under besættelsestiden. Søfartsafd.: Ellingå-skibet fra 1163, skibsmodeller, galionsfigurer og marinearkæologi. Hårkunst, tekstiler, vognsamling, by- & lokalhistorie.

Cloostårnet Nordjyllands højeste udsigtspunkt.
Tårnet rejser sig 160 meter over havet - selve tårnet er 60 meter højt.
Tårnet er bygget som mindesmærke for familien Cloos. Tårnet er rejst på foranledning af Konsul og købmand Christian Cloos til minde om hans forældre Konsul Christian Ludvig Cloos og Oline Hentiette Cloos. Det blev indviet 18. april 1962 (21 år efter Købmand Clooses død).
Tårnet er i dag udsigtstårn og i godt vejr kan man se til Skagen, Læsø og jyske ås. Ved tårnet er der iskiosk og legeplads til børnene. Vandrestier til Vandværksskoven og Bangsbo-området.

Bangsbo Museum Visit Frederikshavn Bangsbo Museum visit Denmark Bangsbo Museum Frederikshavn Visit Denmark
Det Jyske Modstandsmuseum Bangsbo Museum Udsigt fra Bangsbo

Hirsholmene - en oasis for sjældne fuglearter
Visit Frederikshavn Hirsholmene DanmarkVisit Frederikshavn Hirsholmene DanmarkØgruppen, som er Danmarks nordligste ligger ca. 7 km NØ for Frederikshavn på et flak, der går ud fra blåler og sand på stenrev, bragt sammen under istiden.
Øerne består af Hirsholm og Græsholm samt flere mindre holme og rev.

For skærgårdsfugle er øerne et paradis, og siden 1929 har fuglelivet været fredet, og al færdsel ud for Hirsholm er forbudt. 

Ud over de sjældne fuglearter, er det især måge-kolonierne, der præger øerne, ligesom de fungerer som hvileplads ved fugletræk. - 

Potteskår og flintestykker vidner om, at Hirsholmene har været beboet længe før historisk tid.

Strandby: 
Visit Strandby Danmark De berømte Frederikshavner rødspætter ankommer til fiskeauktionen kl. 07.00 i Strandby, en lille fiskerby 7 km nord for Frederikshavn.Visit Frederikshavn Denmark Besøg havnen og dens fiskerbåde og lystsejlere, der er direkte adgang til den hvide sandstrand og klitterne her fra. De små huse ligger tæt ved hinanden i de smalle gader i landsbyen. Husk at besøge Strandby Kirke (1966), der er formet som skroget på en fiskerbåd, og stations Bygningen, der er tegnet af arkitekt Ulrik Plesner. Bratten Strand ligger længere mod nord i et usædvanlig smukt område med højderygge og fordybninger og vekslende egeskov.

 

Tordenskiold Festival Sejlskibe og søslag
Kom og hør hvordan vinden suser fra de store skibes sejl, mens luften bliver tung af røg fra de buldrende kanoner. Intensiteten kommer helt tæt på, når selveste Tordenskiold ankommer på den tremastede skonnert Marilyn Anne, hvorfra han indleder festivallens fortryllende dage. Gå ombord på de mægtige sejlskibe, og bliv betaget af de mange røverhistorier.Tordenskjold Frederikshavn Danmark

Visit Denmark Frederikshavn TordenskjoldDen sidste weekend i juni er afsat til Tordenskiold Festival, hvor historien om Tordenskiold vender tilbage efter 300 år, og 1.000 frivillige klædt i det 18. århundrede kostumer deltage i et enorm historisk festspil og mindes søhelten Tordenskiold, med sværdslag, skyderi og et søslag. Området omkring Krudttårnet og den gamle Fladstrand (Frederikshavn) er fyldt med boder, hvor kunsthåndværk fra fortiden sælges. Listen over arrangementer er fyldt med ungdom sportsturneringer, markeder, over 40 koncerter med alt fra rock og blues til klassisk musik.

I begyndelsen af juni afholdes Blomsterfestival i Bangsbo Botaniske Have og tiltrækker mange mennesker, der er interesseret i havearbejde og blomster. 

Begivenheder i uge 8 og uge 42, hvor skolerne er lukkede for vinter-og efterårsferie, indeholder en skattejagt på Bangsbo Fort og flere andre aktiviteter.

Det er altid værd at tage et kig på www.smilingdanmark.dk og se på aktiviteter Frederikshavn, for at se, hvad der foregår.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here. DK DK