smilingdanmark.dkSmilingDanmark

Sydsjælland

Sydsjælland, Møn & Lolland-Falster

Sydsjælland, Møn & Lolland-Falster

Velkommen til Sydsjælland, Møn & Lolland-Falster

Møns Klint
Møns Klint

Stevns Klint og Møns Klint
Får børnene lov til at vælge feriens første attraktion, så er Knuthenborg Safaripark et godt bud. Danmarks største naturlegeplads og mere end 1000 vilde dyr byder oplevelser for hele familien, men parken på Lolland er blot en af mange spændende attraktioner på Sydsjælland, Møn & Lolland-Falster.

De monumentale klinter Stevns Klint og Møns Klint er to dramatiske must-sees i området, ligesom det også er ved Stevns Klint man finder det imponerende Stevnsfortet, der under den kolde krig blev bygget som et atombombesikkert fort med mere end 1.6 km underjordiske gange som værn mod Østeuropa. Idag kendes stedet som Koldkrigsmuseum Stevnsfortet, der blandt andet arrangerer spændende guidede ture under jorden.

Sydsjælland, Møn & Lolland-Falster

Landskabet Lolland er en meget flad ø, hvor de fleste af Lolland´s områder ikke stiger mere end 10 m over havets overflade. Terrænet på Falster er mere kupret med et småbakket landskab, især i den nordlige del af øen. På begge øer inviterer de gamle købstæder med deres gamle gader og smukke velbevarede huse, til en afslappende aften.

Naturpark Maribosøerne Lolland
Midt på Lolland ligger Danmarks første regionale naturpark: Naturpark Maribosøerne. Det 50 km² store område rummer et varieret landskab med store og små søer, skove, enge, moser, overdrev og et varieret kulturlandskab. Naturparken giver gode livsbetingelser for mange dyr og planter, som de besøgende har gode muligheder for at opleve. Der er snoede småveje, stier, borde og bænke og hist og her er fugletårne og informationstavler. Om sommeren kan Søndersø desuden opleves fra turbåden Anemonen.

Naturpark Nakskov FjordLolland Beach Denmark
Længst mod vest er Naturpark Nakskov Fjord ved at blive realiseret. Her er også et 50 km² stort naturområde. Fjorden er afvekslende og ret lavvandet. Det giver gode betingelser for mange vandfugle. På øerne og rundt omkring fjorden er der interessante strandenge, strandvolde, klitter og overdrev. De største øer Enehøje, Slotø, Vejlø og halvøen Albuen kan anløbes af fjordens turbåde. Foruden en spændende natur rummer området mange kulturhistoriske seværdigheder. Rundt om fjorden kan man nyde fine udsigter fra vandre- og cykelstier.

Badestrande
Sydsjælland har også en række fremragende badestrande med Karrebæksminde og Marielyst som de mest berømte. Fortsætter du så langt sydpå som det overhovedet er muligt i Danmark, så kan du kravle til tops i Fyret ved Gedser Odde på Falster og få en fantastisk udsigt over både Danmark og Nordens sydligste punkt.

På Falster finder du også den hyggelige Guldborgsund Zoo og Botanisk Have med pingviner, surikater og en sibirsk tiger. Sammen med det sjove BonBon Land ved Næstved med mere end 60 forlystelser, er det to gode bud på en sjov dag for hele familien.

Lollan Falster Region Sjælland Danmark

Ferie i Region Sjælland, Moen and Lolland-Falster

På Sjælland, Møn og Lolland-Falster, er du tæt på alt: kilometer lange strande, mangfoldige aktiviteter, vidunderlige seværdigheder, velbeliggende Campingpladser og charmerende byer. København er lige rundt om hjørnet. På denne hjemmeside kan du finde alle de detaljerede og inspirerende oplysninger, du har brug for til planlægning af en ferie eller forretningsrejse til Region Sjælland / Syd Sjælland.

Øerne tilbyder en masse seværdigheder i form af museer, forlystelsesparker og fantastiske naturoplevelser. Lolland byder dig velkommen til en aktiv ferie med mere end 400 forskellige attraktioner, hvilket sikrer, at din ferie ikke bliver kedeligt.

KnuttenborgVisit Knuthenborg Safari Park - Nordeuropas største dyrepark - du kan køre i bil rundt blandt dyrene og dermed komme tæt på giraffer, næsehorn, aber, strudse og antiloper.

Lolland og Falster er kendt for deres lange kystlinje, som er 600 km, og byder på mange dejlige og især børnevenlige strande. På Falsters østkyst i byerne Elkenøre, Sille truppens, Marielyst og Bøtø er der en 25 km lang sandstrand, hvor der er plads til alle.

 

Moen: / Møn Stege - smukke Danis´h design og håndlavede smykker i guld og sølv:

jewelry designer Flemming Scheldt Guldsmed

Den meget kendte smykke designer Fleming Scheldt siger - Det er mig en fornøjelse at byde dig velkommen her i Smykkeriets "univers"

Alle smykker erhåndlavede af godedanske håndværkere på eget værksted.

jewelry designer Flemming Scheldt Guldsmed Guld Smykker

Inspirationen til mine smykker, finder jeg oftest i naturens fantasifulde figurer med lys-skygge effekter, men andre inspirationskilder kan også omfatte vores egen mytologiske verden og den vestafrikanske mytologi med deres Adinkra - tegn.

We are also negotiating the beautiful handmade jewelry in gold and silver and SOY-silver jewelry from Bolivia.

Smykkeriet

Smykker og perler i Stege (Luffes gård):
Open Tuesday – Friday: 11 – 17 and Saturday: 10 – 13.

Storegade 18C
4780 Stege
Phone: +45 55 38 88 50
www.smykkeriet.com

 

Denmark’s Sugar Museum Nakskov Denmark

Visit Denmark’s Sugar Museum Nakskov
Her kan du tage en fascinerende rejse gennem historien om sukker med udstillinger og film, der vil appellere til både børn og voksne. En af de største sukkerfabrikker i Europa ligger i Nakskov.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK