smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Midtjylland VEST Danmark
Midtjylland VEST  Indbyggere: 278.000
Km2: 6.430 km2  Religion: Christian
Største byHerning
Indbyggere i Herning: 47765
International Lufthavn: Billund Airport
Region: Region Midtjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Region Midtjylland er landets næststørste region befolkningsmæssigt med en befolkningstal på 1.272.510, indbyggere og er landets arealmæssigt største med et areal på 13.142 km². Regionen har hovedsæde i Viborg.

Region Midtjylland strækker sig fra kyst til kyst på tværs af Danmark, og tilbyder en bred vifte af oplevelser, seværdigheder og Turistattraktioner. Fra den utæmmede Nordsø i Vesten med endeløse kilometer lange sandstrande for naturelskere, svømmere, windsurfere og kitesurfere til kuperet og varieret område med smukke søer i hjertet af Jylland over Himmelbjerget og videre til bylivet i Aarhus, som er den næststørste by i Danmark.


Visit Vestjylland

Vestjylland - Jylland west

vestjylland windsurfing
Se Video

I Vestjylland præger Vesterhavet hele den jyske vestkyst. Her er højt til himlen og masser af saltvandssprøjt, udstrakte strande og en helt imponerende natur. Limfjordslandet mod nord er mildere, bakket og frodigt med små sunde, vige og bredninger.

vestjylland hjarl hede
Se Video

I læ bag vestkystens klitter er der vældige plantager, og på den midtjyske hede findes store, åbne vidder med lyngbevoksninger. Ved Skallingen nord for Esbjerg begynder Vadehavet med det karakteristiske tidevand og den flade marsk.

Vinden er tit frisk og bølgerne er høje,- er du på udkik efter en børnevenlig strand, er der bedre muligheder i Limfjorden. - er du til surfing, så er det her.

Strandliv og badeture er oplagte og populære aktiviteter i Vestjylland, og der er fremragende og unikke fiskevande, i særdeleshed i åer og søer. For surfere af enhver art er vestkysten en udfordring

Kulinariske specialiteter
På vestkysten bliver der dagligt landet tonsvis af friskfangede fisk, og i Limfjorden handler det om blåmuslinger og østers, i Vadehavet er det de små delikate hesterejer, men Også marskens lam og kvæg er eftertragtede.
Sevel Kro. kan du få revelsben, der efter at have ligget i saltlage et døgn, bliver kogt med krydderurter i bouillon og porter.

Se flere Restauranter og spisesteder på Vestkysten 

Blåvand Camping video

Campingpladser
Hvidbjerg og Blåvand Strand Camping  er en feriepark og campingplads i første klitrække med masser af plads, oplevelser og mulighed for trådløst internet og privat badeværelse.  Se Campingpladser Vestjylland

Hjerl Hede
Hjerl hedevej 14
DK-7830  Vinderup
Tlf. +45 97 44 80 60

Hjemmeside: klik her
Email: klik her
Se på kort: klik her

vestjylland hjarl hede

Hjerl Hede
Hjerl Hede er et af Danmarks smukkeste naturområder, hvor vidtstrakte heder og næsten uvejsomt egekrat omkranser Danmarks største hedesø – Flyndersø. Midt i dette unikke vestjyske hedelandskab er Hjerl Hedes Frilandsmuseum placeret.

Museet består af Den Gamle Landsby, Jysk Skovmuseum og Mosebrugsmuseum. Bygningssamlingen på Hjerl Hedes Frilandsmuseum omfatter mere end 50 forskellige bygninger, der dels belyser byggeskik og boligindretning på landet, dels en række af de elementer, der er karakteristiske for det ældre, danske landsbymiljø herunder landhåndværk.

vestjylland windsurfing
Mønsted og Daubjerg KalkgruberSee video

Mønsted Kalkgrube
Igennem sæsonen har både Mønsted Kalkgrube og Daugbjerg Kalkegrube særlige arrangementer som flagermuseture, botaniske arrangementer m.v. Mønsted Kalkgruber holder igennem sommeren en række koncerter med violinisten Anker Buck, som ejede minen, før Staten overtog den I 1997. Han og en række gæstesolister holder koncert i det gamle kalkbrænderi og nogle gange nede i selve hulerne, ligesom det gøres i drypstenshuler andre steder i Europa, blandt andet i Nerja i Spanien.

Spøttrup Middelalderborg
Spøttrup Middelalderborg

Spøttrup Middelalderborg
I Spøttrups nærmeste omgivelser: finder man blandt andet Spøttrup Sø med det rige dyre- og fugleliv.
Et stisystem fører rundt om søen og der er fugletårn og udstilling, som beretter om søen og dens dyreliv.

Ved Spøttrup Middelalderborg ligger en smuk park, som med rosenhave og læge- og krydderurteanlæget der altid er et besøg værd.

Hvert år arrangerer Spøttrup Middelalderborg et væld af aktiviteter, fra musik og udstillinger til teater og markedsdage.

JyllandsAkvariet i Thyborøn

JyllandsAkvariet i Thyborøn
I JyllandsAkvariet kan du opleve et hav af forskellige fisk og skaldyr, hovedsageligt fra Nordsøen eller Limfjorden..
en sælsafari er utroligt populær, og JyllandsAkvariet afholder mange ekstra ture. Hvis man ønsker at komme på sælsafari, bedes man huske at tilmelde sig i god tid.

Masser af rørebassiner, gratis find-selv-rav, en gigantisk model af en Kaskelothval og en fiskekutter, der er reddet fra ophugning. JyllandsAkvariet er fuld af oplevelser for både børn og voksne.

Midtjylland VEST er kendt for mange ting. For sin varme, sin charme og sin historie, men måske mest af alt for sin meget varieret natur og for sin smukke og barske Nordsø.
Et besøg ved Nordsøen (Vesterhavet) er altid en ferie værd. Tilbuddene er mange om du ønsker aktiv ferie, afslapning, badeferie, eventyr ferie eller familieferie - eller måske en kombination. Her er tid til at slappe af og nyde det solrige vejr og strandene. Det er ikke tilfældigt, at hundrede tusinder af især danskere og tyskere vælger Vestjylland som deres feriemål.

Se her, Events og arrangementer i Midtjylland Vest

Se flere seværdigheder og attraktioner i Midtjylland Vest


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK