smilingdanmark.dkSmilingDanmark

Visit Ærø

Visit Ærø

Marstal Ørø
Marstal Harbour coasters and yachts

Marstal er den største by på Ærø, og dens lange maritime historie afspejles overalt. 

I århundreder  har skibe fra Marstal sejlet de syv have, og selv i dag er byen hjemstedshavn for et betydeligt antal moderne coastere. 

Shipping er stadig nerven i byen med sine værfter, dets rederier og dens maritime skole, som i mere end et århundrede har trænet navigatører til den danske handelsflåde.

Marstal er en charmerende by med smalle stræder og passager. Dens mange butikker, restauranter og cafeer inviterer alle  deres gæster til at nyde livet. 

Langs havnen er en charmerende samling af joller, fiskegarn, coastere og lystbåde. Marstal Søfartsmuseum giver et livligt indtryk af byen og søfarten.

 Du bør også besøge den smukke kirke fra 1738. Campingpladsen, vandrerhjemmet og hotellerne give plads til de mange besøgende. 

Eriks Hale, strimlen der Jots i havet syd for byen, har en meget fin strand til svømning og badning, og mens du kan  nyde de maleriske små hytter og det åbne hav.

Et besøg i Nordsøen er altid en ferie værd . Tilbuddene er masser om du ønsker aktiv ferie, afslapning, badeferie, eventyrlystne ferie eller familieferie - eller måske en kombination. Her er tid til at slappe af og nyde det solrige vejr og strande. Det er ikke tilfældigt, at hundreder tusinder af især danskere og tyskere vælger Marstal (Ærø) som deres feriemål.

Visit Marstal  havn Marstal Harbour Denmark
Marstal Havn er ejet af kommunen Ærø, kan kontaktet via tre forskellige kanaler:
Fra N gennem Rudkøbing Channel (3,2) fra W gennem Mørkedyb (3,2), og fra S gennem Marstal Søndre Channel (5,5 m).
De Rudkøbing og Marstal Søndre Kanaler lejlighedsvis sand op.
E fra Ærøshale på strækningen mellem midten af 1. og 2. par bøjer og midten af 3. og 4. par bøjer dybden er 4,5 m kun i midten af kanalen med en bredde på 20 m. Uden for dette område, er dybden reduceret til omkring 4,0 m langs kanterne af kanalen. Ca. 125 NE af havneløbet ligger en separat bølgebryder.

Marstal Ørø
Marstal Havn 

Ærø
Ærø er en af øerne i det sydfynske øhav, og har knap 7000 indbyggere. Der er tre byer: Marstal, Ærøskøbing og Søby.

 Ærø er hjemsted for en livlig, dynamisk samfund, der lever primært på shipping, skibsbygning, landbrug og uddannelse.

 Besøgende på Ærø er i stand til at se de aktiviteter centreret om nye og gamle skibe i havnene på nært hold , bæredygtige anlæg  energi, og øens gårde med frugtbar jord og kvæg på græsgangene. Øens landskab er perfekt til aktiv ferie. Turister er velkomne til at nyde det netværk af cykelruter og en nyetableret vandresti, der guider vandrere gennem smukke landskaber til øens største kulturelle attraktioner.

Ærø har i alt 50 km afmærkede vandreruter i varieret terræn. Men det er især den nyslåede (2007) Øhavssti, vi vil gøre opmærksom på.

En oplagt rute er det, at følge stien fra skipper byen Marstals havn, og videre langs kysten, over dæmningen ved Gråsten Nor og ad bakker og snoede veje til Ærøskøbing. Herfra via Borgnæs, Ærø Naturpark og til Søby.

Kombinationsmulighederne er mange og flexible. Smugkig øhavsstien på kortet her:

Der er også masser af muligheder for lystfiskere langs strandene. Den nyanlagte golfbane i den vestlige spids af øen er omgivet af hav på tre sider, og anses for at være den smukest beliggende golfbane i Danmark. Havet omkring Ærø er ideelt for gæster, der er interesserede i havets sport, om man foretrækker roning eller sejlads. 

Den eneste måde at komme til Ærø, er at sejle. Men uanset hvilken af de fire mulige ruter man vælger, er det en behagelig overfart. At sejle forbi de spredte øer i skærgården, gør flokke af fugle og måske endda marsvin,  det til en uforglemmelig tur. 

Ærø med sine strande, museer, historiske byer og fascinerende havne, og den rolige naturlige skønhed tiltrækker mange besøgende fra Danmark og udlandet. Ofte kommer gæsterne tilbage år efter år, især de sejlere, der besøger havnene. 

De historiske steder af interesse, folk i erhvervslivet, og øboerne generelt ønsker,  vores gæster velkommen til at nyde et besøg hos os. 

Marstal Ørø
Marstal Living on Ærø

Bo på  Ærø
Naturen på Ærø er unik. Kombinationen af bløde strand linjer mod de indre farvande syd for Fyn og de lidt mere ru kystlinier mod Østersøen er uovertruffen - naturen har en ny åbning hver dag.

 

Besøg Ærø i foråret
Foråret kommer meget pludseligt til Ærø. Blomsterne synes at eksplodere i flor og øen bryder ud i en farverig symfoni af blomstrende buske og frugttræer mellem grønne marker og omgivet af det blå hav. Øen synes at vågne ud af dvale. Butikker, caféer og restauranter åbner for sæsonen, og de første lystbåde og træ sejlskibe sejler ind i havnen.

Arø Guide 2016
Ærø Guide 2016
Marstal Ørø
At the end of September, Ærø

Visit Ærø Summer
Sommeren er naturligvis den livligste sæson. Stokroser giver farve til de gamle huse. Det er festival tid, og byen og havnen summer af mennesker og musik. Gallerier og gårdbutikker åbner, og cyklister kan ses  udforske øen på to hjul overalt. badehusene er altid besat, og strandene er fuld af liv. Alligevel ville Ærø  ikke være Ærø hvis det ikke altid var muligt at finde en fredelig krog et eller andet sted på øen, hvor de mange besøgende ikke  forstyrre den karakteristiske ro.

Ærø Flag
Selvfølgelig har Ærø sit eget flag! Flaget stammer fra hertug Christian, der var guvernør på Ærø mellem 1622 og 1633. Den øverste gule og nederste røde farver repræsenterede Hertugen; det grønne i midten er symbolet på Ærø, den grønne ø. Det oprindelige flag var lavet af kartek (et tykt uldent materiale)

Marstal Ørø
Ærø Flag

Oldtiden på ÆrøJettehytten Ærø Denmark
Minder fra oldtiden findes over hele øen. Gravhøje, jættestuer og stendysser vidner om menneskelig aktivitet gennem mere end 10.000 år I den nye historie, især perioden med hertugdømmerne er af interesse. I denne periode - fra det 14. århundrede til år 1864 - var Ærø forenet og adskilt skiftevis i en række enklaver. Ærø var uden told mur af kongeriget, hvilket fører til blomstrende smugleri, som var den måde at leve for mange af Ærø indbyggere. I 1750 blev Ærø forenet, og har ikke siden blevet adskilt. Dette er markeret med mindesten ved Olde mølle. På union, var den gamle Jyske Lov fra 1241 anvendt, og selv i dag nogle af disse regler stadig er gyldige. I nyere historie, kampen for overlevelse som et udkantsområde er det vigtigste element. Den solidaritet mellem indbyggerne i Ærø blev klart vist i år 2000, som en bevægelse blandt beboerne reddede Marstal Maritime Skole fra lukning.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK