smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Christianshavn Danmark
Christianshavn  Indbyggere: 12.000
Km2: 5 km²  Religion: Christian
Største byCopenhagen
Dansk: København
Indbyggere i København: 1700000
International Lufthavn: Copenhagen
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

I dag er Christianshavn en livlig del af København med en boheme atmosfære omkring de gamle og charmerende bygninger.

Smalle brostensbelagte gader, michelin-restauranter og hyggelige cafeer langs kanalen. På den anden side af Knippelsbro ligger Christianshavn, hvor du finder det hele. 

Christianshavn er et eftertragtet sted at bo, og det er let at se hvorfor. Det er tæt på centrum, på vandet og her er masser af restauranter og barer og en charmerende arkitektur.


Christianshavn

Maritime Christianshavn & Holmen

Christianshavn er en kunstig ø grundlagt i begyndelsen af det 16. århundrede med inspiration fra de hollandske kanal byer. 

På det dengang lavvandede og sumpede område på Amagersiden over for Slotsholmen lod Christian 4. i 1617 påbegynde anlæggelsen af en ny by. Den var først tænkt som hjemsted for nederlandske immigranter, dernæst som garnisons- eller bådsmandsby, men endte med at blive en almindelig købmands- og håndværkerby.

Efter 1815 blev Christianshavn bydelens karakter af fattigkvarter stadig tydeligere, og selvom B & Ws skibsværft og moderne masseproduktion kom til i 1800-tallet, forblev bydelen et af hovedstadens fattigste kvarterer (det "fjerde Brokvarter") med udpræget slumbebyggelse.

I dag er Christianshavn en livlig del af København med en boheme atmosfære omkring de gamle og charmerende bygninger.

Smalle brostensbelagte gader, michelin-restauranter og hyggelige cafeer langs kanalen. På den anden side af Knippelsbro ligger Christianshavn, hvor du finder det hele. 

Christianshavn er et eftertragtet sted at bo, og det er let at se hvorfor. Det er tæt på centrum, på vandet og her er masser af restauranter og barer og en charmerende arkitektur.

Du kan nyde en kold øl langs kanalen, spise en middag på Verdens Bedste Restaurant 2010 - 2014, noma, eller få en oplevelse ud over det sædvanlige i Operaen. Og glem ikke at besøge fristaden Christiania, der også ligger på Christianshavn.

Restaurant noma

noma

Michelin Era OraGourmetrestauranten noma er blevet kåret til verdens bedste restaurant af det britiske Restaurant Magazine i 2010, 2011, 2012 og 2014. noma har desuden to stjerner i Michelin Guiden.

Rene Redzepi er køkkenchef på noma, der excellerer i det nordiske køkken. Der hentes superbe råvarer fra Island, Færøerne, Grønland og selvfølgelig Danmark, og der stilles tårnhøje krav til leverandørerne.
Redzepi har arbejdet på flere restauranter, der har været tildelt de maksimale tre stjerner (blandt andet El Bulli). Så det er ikke nogen overraskelse, at nomas mad er helt fantastisk.
noma ligger suverænt placeret i et renoveret pakhus på Christianshavn, helt ud til vandet.

Bestil bord i god tid  - Læs mere om Restaurant noma
Der er op til flere måneders ventetid på at få et bord på noma, så bestil i god tid, hvis du vil have en smagsoplevelse i verdensklasse.


Christiania København

Alternative Christiania

Klar til en anderledes oplevelse? Så skal du tage ud forbi fristaden Christiania på Christianshavn. Fristaden Christiania blev skabt i 1971 af en gruppe hippier, som lavede deres egne regler uafhængigt af den danske stat.

Fristaden er en blanding af kreative huse, workshops, gallerier, spillesteder, billige spisesteder og smuk natur. Men Christiania har også sine bagsider, og christianitterne har derfor vedtaget at par regler, gæster af sikkerhedsmæssige årsager skal overholde: Det frarådes at fotografere, løbe og tale i mobiltelefon på Christiania, især i og omkring Pusher Street. Ved hovedindgangen står der skilte om reglerne (skiltene må heller ikke fotograferes).


L'Altro restaurant København

L'Altro

På Maritime Christianshavn ligger L'Altro, som er ejet af den italienske familie bag gourmetrestauranten Era Ora.

Maden stammer fra det italienske landkøkken, og kokke, tjenere, råvarer, opskrifter, vine og indretning er 100 procent italiensk.

Familien har givet deres spisested tilnavnet antiristorante, fordi de gerne vil skabe en ganske særlig atmosfære for deres gæster.

Her skal du have fornemmelsen af, at du sidder hjemme hos din italienske mama og nyder hendes glade køkken. Derfor bliver maden serveret i skåle, som du selv kan forsyne dig fra, og du beholder også den samme tallerken til mere end én ret.

Stemningen er bevidst helt uformel og rigtig afslappet.  Læs mere om Restaurant L'Alto

Kvalitetsmad til rimelige priser

Du kan vælge mellem en stor og en lille menu, hvor den store har en hovedret med. Derudover kan du vælge at forkæle dig selv med italienske oste eller den velkendte italienske dessert tiramisú.

L’Altro ligger i Era Oras gamle lokaler, og forbindelsen mellem de to restauranter er tydelig, blot er L’Altro mere imødekommende med prisen.

Ikke uden grund er restauranten også tildelt Michelin-guidens Bib Gourmand-pris, som gives for kvalitetsmad til rimelige priser.


restaurant Ero Ora København

Restaurant Era Ora

Michelin Era OraMichelin-stjerne-præmierede Era Ora byder på kulinariske oplevelser fra det norditalienske køkken. Her anvendes kun de bedste råvarer, og maden tilberedes efter enkle, traditionelle metoder.

Vinkort...

Læs mere om Restaurant Era Ora
restaurant Kadeau København

Kadeau

Michelin Era OraKadeau er et lille stykke Bornholm midt i København. I 2013 fik restauranten tildelt sin første Michelin-stjerne og beholdte den i 2014.

Oprindeligt fandtes der kun én restaurant Kadeau i Danmark, og den lå på Bornholm. Men i 2011 fandt bagmændene på, at det var på tide også at dele solskinsøens herligheder med københavnerne. 

På menuen findes retter som for eksempel Dansk blæksprutte og østers, Grisebryst og haler med brændt hø og røget marv og til dessert Slåen og yoghurt.

Læs meget mere om Restaurant Kadeau


Vor Frelsers Kirkes tårnVor Frelsers Kirkes tårn

Lige siden tårnets indvielse i 1752 har det været yderst populært at gå de 400 trin op til toppen, hvor Frelsermanden på sin globus skuer sejrssikkert udover Dronningens København.

Lige nu står tårnet så flot, som det ikke har gjort længe, fordi man har brugt seks år på at restaurere det, og det blev i 2007 kåret af københavnerne som byens bedste udsigtspunkt

På årsbasis tager over 60.000 gæster turen op ad de mange trin, for at se København fra 90 meters højde. De sidste 150 trin løber på ydersiden af tårnet, så turen er absolut ikke for folk med højdeskræk.

Bemærk: I december er tånet kun åbent d. 1., 6., 8., 12. og 15. Lukket i januar og februar. Genåbner i marts.

Adresse Åbningstider   Pris
Skt. Annæ Gade 29
1416 København K
Søndag 01/07/2014 - 30/11/2014 10:30 - 16:00   Voksne
Entré - 35,00 DKK
www.vorfrelserskirke.dk Mandag - Lørdag 29/09/2014 - 30/11/2014 10:00 - 16:00   Børn
Entré-5,00 DKK
info@vorfrelserskirke.dk  Telefon  +45 3254 6883      

Bastionen LøvenBastionen+Løven

Lille Mølle blev bygget i 1669 på voldene omkring København. Voldene var oprindelig et forsvarsanlæg og det sted, møllen blev opført, hed Løvens Bastion. Møllen står der stadigvæk men uden sine vinger og sin spidse hat, der blæste af i 1897.

I dag er der hvid dug og kandelaber på bordet, og på menukortet er der dansk inspireret mad, både til frokost og til aften. Gamle traditioner er taget op og sat sammen på nye måder, og det er der kommet et enkelt og ærligt køkken ud af.

Vil du tage din kæreste med til romantisk brunch, er dette stedet. Lille Mølles beliggenhed er helt uovertruffen i København, og du får ikke alene den historiske atmosfære, men også et naturskønt og fredeligt område midt i byen.

Adresse

 Åbningstider
Christianshavns Voldgade 50
1424 København K
 Lørdag10:00 - 23:0001/10/2013 - 30/12/2020
 Søndag10:00 - 17:0001/10/2013 - 30/12/2020
 Tirsdag - Fredag11:00 - 23:0001/10/2013 - 30/12/2020

Dansk Arkitektur Center (DAC) ligger i København

Dansk Arkitektur Center

Dansk Arkitektur Center (DAC) ligger i København og er Danmarks førende udstillingssted for arkitektur, hvor du kan opleve skiftende udstillinger af internationalt format.

DAC tilbyder en bred palet ...

Læs mere om Dansk arkitektur center


Det Kongelige Teaters Operahus ligger i København

Det Kongelige Teaters Operahus

Københavns Operahus er med sine 41.000 m2 en rummelig sag. Der er mere end 1000 rum, fra den store sal, hvor der er plads til 1400 mennesker, til den lille eksperimentalscene med plads til 200. 
Operaen er en gave til det danske folk fraAP Møller MAERSK Denmark A. P. Møller og Hustru Chastine Møllers Fond til Almene Formaal

 

Læs mere Operahuset i København
Experimentarium City ligger i København

Experimentarium City

Experimentarium City på Christianshavn er Københavns 3000 m2 store attraktion, hvor børn og voksne i alle aldre får lov til at se, røre og opleve. Experimentarium City ligger centralt med udsigt til b...

A. P. Møller Fonden donerer 200 mio. kr. til Experimentariums FremtidsprojektAP Møller MAERSK Denmark

 

Læs mere
Nordatlantens Brygge ligger i København

Nordatlantens Brygge

Nordatlantens Brygge er et kulturhus, hvor du kan opleve nordatlantisk kultur, forskning og erhverv. Her mødes mennesker fra Nordatlanten, Danmark og resten af verden og inspirerer hinanden.

Oplev alt lige fra performance, dans, musik, film og foredrag til en blanding af udstillinger, events og debataftener. Og en masse andet.

Rammen om kulturhuset er et stort, fredet pakhus fra 1767 på Christianshavn i samme bygning ligger den **Michelin restaurant noma

Læs mere om Nordatlantens Brygge
Refshaleøen ligger i København

Refshaleøen

Refshaleøen er en ø i Københavns Havn, der fra 1872 til 1996 var hjemsted for skibsværftet Burmeister & Wain. I dets storhedstid beskæftigede skibsværftet 10.000 medarbejdere, og øen fremstår i dag som et ikon i dansk industrihistorie. I dag huser Refshaleøen kreative kontorfællesskaber, aktivitetscentre, støjende musikfestivaler og endda nogle ret så gode restauranter. Blot en 15-minutters cykeltur fra indre København, finder du denne fredelige perle med masser af albuerum. Øen er stadig ubetrådt jord for mange københavnere, men det skal ikke holde dig tilbage.


Papirøen ligger i København

Papirøen

Papirøen har en prominent plads i Københavns Havn og rummer en håndfuld kreative bygninger med alt fra kunst til showrooms og street food. 

Med Operahuset og Skuespilhuset som nabo, ligger Papirøen c...

Læs mere

Copenhagen Street Food

 

Copenhagen Street Food på Papirøen i København er hovedstadens første og eneste ægte street food-marked. I de små food trucks kan du få lækker bæredygtig gadekøkkenmad fra alle verdenshjørner til en f...

 

Den Plettede Gris

Den sprælske danske designer, Henrik Vibskov, har åbnet en kaffebar for de tørstige på den populære ø, Papirøen. 

Den Plettede Gris er navnet på kaffebaren, som har den danske designer Henrik Vibskov...


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK