smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Danmark Region Sjælland
Sjælland Syd Sjælland Vest Sjælland Central Region Sjælland
Click og vælg et område
Generel
Værd at se
Kontakt:

Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø
Tlf. 70 15 50 00 Fax 70 15 50 09
Send os en mail: regionsjaelland@regionsjaelland.dk
HomePage: www.regionsjaelland.dk
Open: Mandag - torsdag: 8.00 - 16.00
             Fredag: 8.00 - 15.00

Region Sjælland er etableret den 1. januar 2007 som en del af den danske kommunalreform 2007, som har erstattet de traditionelle amter med fem regioner. Samtidig blev de mindre kommuner slået sammen til større enheder, således at antallet af kommuner faldt fra 271 til 98.

Region Sjælland driver og udvikler sygehuse og løser opgaver inden for psykiatri, sociale tilbud og regional udvikling. Herunder trafikplanlægning og bekæmpelse af jordforurening. 

Region Sjællands Regionsråd består af 41 folkevalgte politikere.

Region Sjællands befolkningstal er stigende


Region Sjælland Danmark

De tre mest folkerige kommuner i Region Sjælland er Roskilde, Næstved og Slagelse med hhv. 81.285, 80.954 og 77.457 indbyggere pr. januar 2009.

Region Sjælland driver og udvikler sygehuse og løser opgaver inden for psykiatri, sociale tilbud og regional udvikling. Herunder trafikplanlægning og bekæmpelse af jordforurening. 

Region Sjællands Regionsråd består af 41 folkevalgte politikere.

Område Km2 Indbyggere Density
Sjælland Vest 1,921 km² 210,968 124/km²
Byer: Kalundborg Holbæk   Slagelse
Sjælland Central 1,020 km² 255.720 265/km²
Byer: Ringsted Køge Roskilde 
Sjælland Syd 2,185 km² 360.569 138/km²
Byer: Næstved Vordingborg Nakskov

Afstand fra København til: Roskilde (31 km), Slagelse (96 km), Holbæk (66 km), Kalundborg (102 km) 
Region Sjælland  har et budget på 17,1 milliarder kroner og beskæftiger omkring 18.000 ansatte. Der er i alt ca. 816.359 indbyggere.

Sygehuse i Region Sjælland Danmark

Region Sjælland s vision er at være brobygger og skabe et sundhedssystem af højeste standard i regionen, med udviklingspotentiale for brugerne, samt et godt erhvervsklima.

Region Sjællands hovedopgaver er:

  • Drift og udvikling af sygehuse
  • Drift og udvikling af psykiatri og sociale tilbud
  • Regional Trafikplanlægning
  • Bekæmpelse af jordforurening

Vi er til for dig, hedder Region Sjællands slogan. Med sætningen sætter Region Sjælland  fokus på den opgave, vi er sat i verden for at løse som offentlig servicevirksomhed.

Region Sjællands Regionsråd vedtog i 2010 en ny sygehusplan, som betyder, at der skal være:

Et stort akutberedskab skal sikre nær og hurtig behandling. Der er ambulancer og akutbiler fordelt over hele regionen og sundhedscentre i en række byer.

Kommuner i Region Sjælland Danmark

Der er 17 kommuner i Region Sjælland. 

Ca. 18.000 medarbejdere medvirker til at sikre sociale ydelser og udvikling af Region Sjælland. De fleste af de ansatte arbejder i sundhedssystemet og i de psykiatriske afdelinger, eller hjælper børn og voksne på højt specialiserede sociale institutioner.

Region Sjælland spiller en central rolle i et netværk af samarbejdspartnere, som arbejder for en dynamisk og koordineret udvikling i hele regionen, bl.a. for erhvervslivet, uddannelse, byudvikling, offentlig transport og visse miljøområder.

Budget

Region Sjællands budget for 2014 er på 17,1 milliarder kroner.

Ny Sygehusplan er endeligt foldet ud i 2020.

Dragsholm Slot Vestjaelland Denmark

Det specielle lys i Odsherred har altid tiltrukket mange kunstnere og kunsthåndværkere, og der er rigtig mange gallerier og udstillingssteder i området. Også den nu afdøde maler Sigurd Swane holdt af Odsherred og opførte Malergården ved Plejerup til sig og sin familie. Kunstnerhjemmet er nu indrettet som museum.  

Højt over Isefjorden ligger Anneberg Samlingerne med Nordeuropas største samling af glas fra oldtiden til vore dage. Og på Vestsjællands Kunstmuseum i Sorø kan du se en fin samling af dansk kunst fra 1700-tallet til i dag. 

Overalt i Vestsjælland fornemmer du historiens vingesus. I Åmosen er der gjort mange og fine fund fra stenalderen, og i Trundholm Mose blev den enestående Solvogn fra bronzealderen fundet. Vikingerne har sat sig spor omkring Isefjorden og ved Trelleborg uden for Slagelse, hvor du kan opleve den velbevarede ringborg og det tilhørende museum. 

Der er mange slotte og herregårde i Vestsjælland, og en del af de store huse er åbne for publikum, fx Dragsholm Slot ved Fårevejle – med riddersal, spøgelser og uhyggelig fangekælder, hvor jarlen af Bothwell sad fanget i fem år.

Lollan Falster Region Sjælland Danmark

Ferie i Region Sjælland, Moen and Lolland-Falster

Trelleborg Vikingefestival
Trelleborg Vikingefestival

På Sjælland, Møn og Lolland-Falster, er du tæt på alt: kilometer lange strande, mangfoldige aktiviteter, vidunderlige seværdigheder, velbeliggende Campingpladser og charmerende byer. København er lige rundt om hjørnet. På denne hjemmeside kan du finde alle de detaljerede og inspirerende oplysninger, du har brug for til planlægning af en ferie eller forretningsrejse til Region Sjælland / Syd Sjælland.

Øerne tilbyder en masse seværdigheder i form af museer, forlystelsesparker og fantastiske naturoplevelser. Lolland byder dig velkommen til en aktiv ferie med mere end 400 forskellige attraktioner, hvilket sikrer, at din ferie ikke bliver kedeligt.Landskabet Lolland er en meget flad ø, hvor de fleste af Lolland´s områder ikke stiger mere end 10 m over havets overflade. Terrænet på Falster er mere kupret med et småbakket landskab, især i den nordlige del af øen. På begge øer inviterer de gamle købstæder med deres gamle gader og smukke velbevarede huse, til en afslappende aften.

Velkommen til Region Sjælland Denmark Hent PDF Map here

Roskilde:

Roskilde WikingShip

Vikingeskibsmuseet og Museumsøen for grupper

Addresse Vindeboder 12
4000 Roskilde Phone +45 46300200 Fax +45 46300201 Website http://www.vikingeskibsmuseet.dk Email museum@vikingeskibsmuseet.dk

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er det danske museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Vikingeskibshallen, er den ældste del af museet, der blev designet af Erik Christian Sørensen og bygget som en stor montre omkring de fem vikingeskibe fra Skuldelev.

Den senmoderne bygning er et særligt vellykket eksempel på en af  samtidens internationale stilretninger - den japanske arkitektur og den stilrene og retvinklede "brutalitet". 

Museet´s værft indeholder Aktivitetshuset, hvor voksne og børn kan afprøve deres færdigheder på håndværk i vikingetiden.

Roskilde Domkirke Danmark

Visit Roskilde:
  Velkommen til Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke, er Danmarks vigtigste kirke, både i den arkitektoniske kontekst og de historiske monumenter, der afspejler historien om Danmark fra middelalderen til i dag. Roskilde Domkirke Kirken´s ydre er præget af de mange udhuse, der over tid har forvandlet nord og syd oprindelige form, brug af røde mursten, ligesom kirken har skabt en vis sammenhæng. Interiøret præsenterer sig selv i et yderst kultiveret rum, hvælvingerne er fra begyndelsen og er stort set uændret. Konge begravelsen, kirken hvor det danske kongehus holder begravelserne, herunder Margaret først og Christian 1, og alle danske konger og dronninger. I kapellet er kalkmalerier fra forskellige perioder, den ældste er fra ca. 1250, Roskilde Domkirke kom i 1995 på UNESCO World Heritage-konventionen. Samme år åbnede en Museeumskatedral i Riddersalen af tolvte Kapel.

The old Tram Ringsted Danmark

Visit Ringsted:
  Velkommen til Ringsted – Hjertet af Region Sjælland
Ringsted ligger i hjertet af Sjælland og er derfor et ideelt udgangspunkt for udflugter i området.
Gå til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm - tage en tur med den gamle sporvogn, og nyd din picnic i den vidunderlige skov.
Besøg den gamle kongelige kirke Sct. Bendt med sine mange kongegrave.
Gå en tur i Ringsted og blive fristet af dens udvalg af butikker, caféer og restauranter.

RINGSTED TURISTINFORMATION Nørregade 100 4100 Ringsted Phone +45 57 62 66 00
Åbningstider:
Mandag-Onsdag 11.00-15.00
Thursdays 11.00-18.00 Friday 11.00-13.00 Saturdays + Sundays: Closed

The old bout Hjalm Danmark

Velkommen til  Holbæk. / Holbaek

Sejle på en af Danmarks smukkeste farvande og besøg øen Orø, »Isefjordens Perle«. Se istidslandskab ved Lake Maglesø. Mød fauna og forhistorie i Åmosen Naturpark. Tag din cykel og kør gennem Lammefjorden »Danmark´s største køkkenhave«. Tjek vores fine Hoteller Restauranter og spisesteder. Oplev en bred vifte af kulturelle attraktioner - museer, kirker, gallerier, musik & teater, og - mens du er der - en god handel i Holbæk by, den største købstad i det nordvestlige Sjælland.

Lolland:

Naturpark Maribosøerne
Midt på Lolland ligger Danmarks første regionale naturpark: Naturpark Maribosøerne. Det 50 km² store område rummer et varieret landskab med store og små søer, skove, enge, moser, overdrev og et varieret kulturlandskab. Naturparken giver gode livsbetingelser for mange dyr og planter, som de besøgende har gode muligheder for at opleve. Der er snoede småveje, stier, borde og bænke og hist og her er fugletårne og informationstavler. Om sommeren kan Søndersø desuden opleves fra turbåden Anemonen.

Naturpark Nakskov FjordLolland Beach Denmark
Længst mod vest er Naturpark Nakskov Fjord ved at blive realiseret. Her er også et 50 km² stort naturområde. Fjorden er afvekslende og ret lavvandet. Det giver gode betingelser for mange vandfugle. På øerne og rundt omkring fjorden er der interessante strandenge, strandvolde, klitter og overdrev. De største øer Enehøje, Slotø, Vejlø og halvøen Albuen kan anløbes af fjordens turbåde. Foruden en spændende natur rummer området mange kulturhistoriske seværdigheder. Rundt om fjorden kan man nyde fine udsigter fra vandre- og cykelstier.

Smålandsfarvandet
Smålandsfarvandet med øerne Fejø, Femø, Askø, Rågø og Vejrø er noget ganske særligt. Selvom øerne ligger tæt på hinanden, er der stor forskel på dem. Fejø og Askø er relativt flade. Femø er ret kuperet. Vejrø og Rågø rummer store naturværdier. Fælles for dem er, at tiden har stået lidt stille, så vejene er små, og de levende hegn talrige. Der er en særlig idyl, mange frugtplantager og et mildt klima. På Lollandssiden er der mange bugter, vige og spændende kystskove.

Hyllekrog, Brunddragene og Saksfjed Inddæmning
I kommunens sydøstlige hjørne har vi krumodden Hyllekrog, Brunddragene og Saksfjed Inddæmning. En tur ud til fyret på Hyllekrog er en dejlig oplevelse. Hyllekrogtangen er dog lukket for adgang i yngletiden 1.3-15.7. Inde i land er der bl.a. enge med en seværdig flora. Området ved Brunddragene er især om efteråret en kendt trækfuglelokalitet.

Det Sydlollandske område fra Albuen mod vest til Hyllekrog i øst er også en oplevelse værd. Der er mange gode badestrande og på det 60 km lange dige er en fin vandre- og cykelsti. Langs diget vokser en karakteristisk tilpasset flora, og nogle steder kan man opleve flere sjældne planter. Undervejs kan man bl.a. se naturgenoprettede områder ved Lidsø og store lindeskove i Vindeholme Skov.

Læs om de mange Blå flag strande på Lolland

KnuttenborgVisit Knuthenborg Safari Park - Nordeuropas største dyrepark - du kan køre i bil rundt blandt dyrene og dermed komme tæt på giraffer, næsehorn, aber, strudse og antiloper.

Lolland og Falster er kendt for deres lange kystlinje, som er 600 km, og byder på mange dejlige og især børnevenlige strande. På Falsters østkyst i byerne Elkenøre, Sille truppens, Marielyst og Bøtø er der en 25 km lang sandstrand, hvor der er plads til alle.

Moen: / Møn Stege - smukke Danis´h design og håndlavede smykker i guld og sølv:

jewelry designer Flemming Scheldt Guldsmed

Den meget kendte smykke designer Fleming Scheldt siger - Det er mig en fornøjelse at byde dig velkommen her i Smykkeriets "univers"

Alle smykker erhåndlavede af godedanske håndværkere på eget værksted.

jewelry designer Flemming Scheldt Guldsmed Guld Smykker

Inspirationen til mine smykker, finder jeg oftest i naturens fantasifulde figurer med lys-skygge effekter, men andre inspirationskilder kan også omfatte vores egen mytologiske verden og den vestafrikanske mytologi med deres Adinkra - tegn.

We are also negotiating the beautiful handmade jewelry in gold and silver and SOY-silver jewelry from Bolivia.

Smykkeriet

Smykker og perler i Stege (Luffes gård):
Open Tuesday – Friday: 11 – 17 and Saturday: 10 – 13.

Storegade 18C
4780 Stege
Phone: +45 55 38 88 50
www.smykkeriet.com

 

Denmark’s Sugar Museum Nakskov Denmark

Visit Denmark’s Sugar Museum Nakskov
Her kan du tage en fascinerende rejse gennem historien om sukker med udstillinger og film, der vil appellere til både børn og voksne. En af de største sukkerfabrikker i Europa ligger i Nakskov.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK