smilingdanmark.dkSmilingDanmark

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Festival tordenskiold i Nordjylland Nord Oplevelser Hvad sker i Frederikshavn

Aktiviteter Kategori: Festival tordenskiold Nordjylland Nord Festival tordenskiold Frederikshavn Region Nordjylland   Festival tordenskiold

Oplevelser aktiviteter Festival tordenskiold Det sker i Frederikshavn Nordjylland Nord

 Page: 1
[1]   >

Festival

TORDENSKIOLDSDAGE
Knallen 2
9900 Frederikshavn
Telf.: 4057 7076
Contact
Home Page
Sted: Frederikshavn
Tordenskjoldsdage Frederikshavn video
september fredag 01-09-2017      til:  søndag 03-09-2017

Tordenskjoldsdage Frederikshavn

Frederikshavn
  More info

TORDENSKIOLDSDAGE OCEANOS Frederikshavn

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskioldsdage Frederikshavn

Tordenskiold Festival Sejlskibe og søslag Frederikshavn
Kom og hør hvordan vinden suser fra de store skibes sejl, mens luften bliver tung af røg fra de buldrende kanoner. Intensiteten kommer helt tæt på, når selveste Tordenskiold ankommer på den tremastede skonnert Marilyn Anne, hvorfra han indleder festivallens fortryllende dage. Gå ombord på de mægtige sejlskibe, og bliv betaget af de mange røverhistorier.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskiolds soldater Frederikshavn

Tordenskiold Festival OCEANOS
OCEANOS er en festival! Tre store traditioner samler sig til én stor begivenhed. Det er Frederikshavn Havn, Flådebasen og Tordenskioldsdage, som sammen står bag den nyskabende oplevelse i Frederikshavn. Til sommer bydes alle borgere og gæster i Frederikshavn, velkommen til en begivenhedsrig weekend, med både lærerige og moderne, men også storslåede og historiske oplevelser, i hjertet af  Frederikshavn havn og midtby den 1., 2. & 3. September 2017.

 Med afsæt i en aftale mellem Frederikshavn Havn, Flådestationen og Fonden Tordenskiold, og et vigtigt samarbejde med rederierne Stena Line og Læsø Færgeselskab, danner den fantastiske plads ved Paradiskajen, Flådebasen og midtbyen rammen om OCEANOS.

1.000 frivillige klædt i det 18. århundrede kostumer deltage i et enorm historisk festspil og mindes søhelten Tordenskiold, med sværdslag, skyderi og et søslag. Området omkring Krudttårnet og den gamle Fladstrand (Frederikshavn) er fyldt med boder, hvor kunsthåndværk fra fortiden sælges. Listen over arrangementer er fyldt med ungdom sportsturneringer, markeder, over 40 koncerter med alt fra rock og blues til klassisk musik.

Tordensskjoldsdagene bliver normalt afholdt ved Krudttårnet, som ligger klods op af havnen og giver rig mulighed for, at fylde den med gamle træskibe, skonnerter og kanoner. Og de bliver brugt i vid udstrækning, for selvfølgelig skal der et rigtig søslag til, når Tordenskjold er i byen.

I bedste år 1700 stil er der boder, musik og traditionsklædte mennesker i hele området under festivallen. Selvfølgelig godt spækket med mad og øl.

De forstod at nyde livet dengang, de Tordenskjold soldater, og med øl på tønden, gris på bålet, sjofle folkeviser i øret, skønjomfruer i udsigte og skøger på hvert et hjørne, så kunne man vist sagtens bruge en dag eller 2 i land.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskioldsdage Frederikshavn

Det handler om den norsk-danske søhelt Tordenskiold, hans soldater, skønjomfruer, kræmmere, håndværkere, gadedrenge, tjenestepiger og meget meget mere når "Året er 1717" opføres i Fredeirkshavn.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskiolds soldater ved Krudttårnet Frederikshavn

Området ved Krudttårnet bliver ført over 300 år tilbage, og det vrimler med soldater, fruentimmere og børn iklædt 1700-tals dragter.

Over 1000 skuespillere og statister deltager hvert år på den historisk festival og dertil vil et utal af flotte historiske træskibe lægge til kaj i Frederikshavn.

Tordenskiold

Peter Jansen Wessel opererede i 1715 i Østersøen, hvor han erobrede den svenske fregat "Vita Örn", som han blev chef for. 24. februar 1716 blev han adlet for denne præstation og fik ret til at kalde sig Tordenskiold.

 

Tordenskioldsdage – Året er 1717

Fladstrand syder af aktivitet. Omkring Krudttårnet sværmer det med soldater i forlægningerne. I Landsbyen Fladstrand faldbydes alskens varer, flittige hænder arbejder i værkstederne, og i fæstningskroerne tilbydes vådt og tørt til gane og mave.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskiold

Ind imellem afbryder de barske brag fra kanoner og musketter den blide lyd af skandinaviske 1700-tals-viser.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskioldsdage Frederikshavn


Men den mest spændende historie får du hvis du selv møder op den sidst weekend i juni.
Under titlen ”Året er1717” fortælles hvert år et nyt kapitel af byen glorværdig historie. Hvor hele området omkring krudttårnet sættes 300år tilbage i tiden.

 

Toppen af Danmark rummer et engageret og en farverig trup af lokale fortællere, som på medrivende og levende vis giver gæsterne en spændende oplevelse. Oplev autenticiteten og fortællerglæden ved disse skønne arrangementer, som spænder vidt emnemæssigt. Kom med på natur- og byture, hør egnsskrøner, krønniker og fortællinger fra gamle dage, bliv klog på områdets historie og kultur og meget  meget mere.

 

Tordenskioldsdage Frederikshavn

En historisk formidling som virkelig er en oplevelse værd, og helt unikt, da det bygger på frivillige fra Norge, Sverige og ikke mindst frivillige Tordenskjoldsoldater fra Frederikshavn.

 

tordenskjoldsdage frederikshavnSee Videoclip
Projektet er blevet et byprojekt, og har stor opbakning fra mange store skoleskibe fra hele verden.

Du kan blive frivillig medlem Vi mødes jævnligt i vores foreningslokaler i Tordenskiolds By på Frederikshavn havn

Kan du ikke få nok historie fra 1700 - 1800 tallet så besøg Hamlet´s Castle Elsinore. den 26 August 2017 og deltag i 1800 tallets Sundtoldsmarked i Helsingør   Noma2See Videoclip

Jul på Voergaard Slot Dronninglunddecember fredag 01-12-2017      til:  søndag 10-12-2017
Jul på Voergaard Slot Dronninglund
Jul på Voergård Slot er blevet en tradition - et eventyrligt samlingssted, hvor venner og familie mødes for at komme i julestemning i slottets histori....
Aktiviteter jul i Dronninglund

Sæby Jazzfestival - Jazz og Fisk Sæbyjuni fredag 01-06-2018      til:  lørdag 02-06-2018
Sæby Jazzfestival - Jazz og Fisk Sæby
Kom og oplev pinsen i skønne Sæby. Det bliver nogle hyggelige dage med jazzmusik for fuld udblæsning forskellige steder i byen.....
Aktiviteter Festival i Sæby

Husmandsstedet i Mosbjerg er beboet Sindaljuni mandag 04-06-2018      til:  søndag 05-08-2018
Husmandsstedet i Mosbjerg er beboet Sindal
Man opholder sig og arbejder på Husmandsstedet, som også er åben for gæster, og man bliver derved en del af historieformidlingen på stedet.....
Aktiviteter Aktiviteter i Sindal

Skagen Festival Skagenjuni torsdag 28-06-2018       til:  søndag 01-07-2018
Skagen Festival Skagen
Danmarks ældste musik festival afholdes i 2018 for 48. gang.....
Aktiviteter Festival i Skagen

Løkken Koncert Lykken stadion Løkkenjuli lørdag 07-07-2018    
Løkken Koncert Lykken stadion Løkken
I 2015 var der navne som Johnny Madsen - Burhan G - KATO - Kim Larsen og DIZZY MIZZ LIZZY - - et brag af en fest Se hvem der optræder i 2016 når prog....
Aktiviteter Koncerter i Løkken

Voergaard Slot Middelalderdage Sæbyjuli lørdag 14-07-2018      til:  søndag 22-07-2018
Voergaard Slot Middelalderdage Sæby
Dygtige håndværkere og snu handelsfolk har slået deres boder op og håber på at tjene en skilling. I alt er der vel en 300 mennesker, der bor på Voerga....
Aktiviteter Arrangementer i Sæby

Hirtshals Fiskefestival 2018 Hirtshalsaugust torsdag 02-08-2018      til:  lørdag 04-08-2018
Hirtshals Fiskefestival 2018 Hirtshals
Hirtshals Fiskefestival afholdes 03. Aug. 5. august 2017....
Aktiviteter Festival i Hirtshals

Læsø Jomfruhummerfestival Læsøaugust lørdag 04-08-2018    
Læsø Jomfruhummerfestival Læsø
Lørdag den 4. august 2018 afholdes der Jomfruhummerfestival i Østerby havn for 12. gang.....
Aktiviteter Festival i Læsø

Page: 1
[1]   >