smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Silkeborg Midtjylland ØST Vælg en region i menuen øverst til venstre
Silkeborg  Indbyggere: 43158
Silkeborg Kommune: Steen Vindum (V)
Kommunens Indbyggere: 89633
Større bySilkeborg
International Lufthavn: Billund
Område: Midtjylland ØST
Region: Region Midtjylland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Silkeborg Silkeborgsøerne

VisitSilkeborg og Silkeborgsøerne Midtjylland

Silkeborg er både kendt for de smukke Silkeborgsøer og for Gudenåen, Danmarks længste å, der løber gennem byen. Digteren H.C. Andersen blev under et besøg så betaget af søerne og de store skoves skønhed, at han sammenlignende det med det skotske højland.

Smiling Silkeborg Silkeborgsøerne

De helt rigtige overnatningssteder, Hoteller, Bed and Breakfast og Campingpladser i Silkeborg med udendørs faciliteter til tøj og grej har vi naturligvis også. Spørg blot på turistkontoret, hvor du også kan købe fiskekort og fisketegn.

Outdoor aktiviteter
Naturen er fast følgesvend i Søhøjlandet. Både for seriøse sportsudøvere med hang til høj puls og sved på panden og for glade motionister med termokande i rygsækken.

Gudenå - en flydende strøm af oplevelser

Med sine mere end 160 km er Gudenåen - Danmarks eneste flod, og bugter sig gennem Søhøjlandet og giver vand og landskab til en flydende strøm af oplevelser.
Canoeing på Gudenåen Silkeborg
Canoeing på Gudenåen

Canoeing for sjov

Den klassiske båd, kanoen, kan tage dig med på en rejse, hvor du kan picknicke og telte på en af de mange primitive rastepladser eller campingpladser langs Gudenå. Få sol i dit hår og et smil på dine læber, mens du padle i harmoni med naturen. Kanoer kan lejes på campingpladserne og ved låsen i Ry. Hent en folder med information om priser og ruter fra Turistbureauet.

Kayak - Ja tak

Du kan sætte din kajak i vandet et væld af steder i Søhøjlandet. Du kan for eksempel sætte ud fra den nye udendørs rekreativ oase ved Emborg Bro syd for Gl.. Rug og følg den nuværende nord via Lake Gudensø til Ry. Eller du kan starte fra den dejlige Knudhule strand i den østlige ende af søen Knudsø og nyde en tur på søen. NB! Ingen kajakker til leje.
Solar Sailing på Gudenåen Silkeborg
Solar Sailing

Solar Sailing

Du kan også prøve en af de helt nye, sol-drevne både med elektriske motorer. Solpaneler på taget af båden leverer energi, hvilket gør turen meget fredfyldt og rolig. du kommer helt tæt på de vilde dyr på floden og søerne og kan nyde en støjfri sommer picnic. 

 Den maksimale hastighed er fire knob, så sejlads af solen er for folk, der sætter pris på bæredygtighed og livskvalitet. www.solbaaden.dk

Lystfiskeri - Fang en fisk

Fang en fisk i Gudenåen
Fang en fisk

Mere end 15 fiskearter tiltrække sportsfolk til søerne i det centrale Jylland hele året rundt. Den danske So-kultur byder på gode muligheder for at fange fx sandart, aborre og ørred.


Og vi tilbyder fremragende overnatning / indkvartering med udendørs faciliteter til rensning af fisk etx.
Spørg på et af turistbureauerne. Her kan du også købe fiskekort og fiskeritilladelser.

Put and Take søer
Vil du være sikker på en god fangst? Så overvejer du måske at tage til en Put&Take sø. Put&Take søerne ligger ofte i naturskønne omgivelser - så gå ikke glip af denne mulighed. Læs om Holmens Put and Take

Vidste du at Gudenåen er kåret som et af de 10 bedste laksevande i Europa

 Eller tag med på besøg i et spændende akvarium og en dyrepark, hvor du kan se oddere, bævere, storke, gedder – og en masse andre dyr, fugle og fisk, der lever i og ved søerne og åerne.

 

Veterantoget Silkeborg Bryrup
Veterantoget Bryrup til Vrads

Veterantoget
En af Bryrups største attraktioner er veterantoget, som kører på et stykke af den nedlagte Horsens-Silkeborg jernbanestrækning.
Turen går fra Bryrup til Vrads - en smuk tur på ca. 5 km, hvor man kører forbi Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø. Det er Danmarks korteste tur - men absolut smukkeste togrejse.

 

Himmelbjerget

Når du besøger Søhøjlandet Silkeborg - Skanderborg så er det svært at komme uden om Himmelbjerget. Bjerget strækker sig 147 meter over havets overflade og fra toppen af Himmelbjergtårnet er man hævet næsten 130 meter over Julsø nedenfor.

Himmelbjerget silkeborg
Himmelbjerget

Det er dog ikke kun fra selve Himmelbjerget, at du har mulighed for at nyde en fantastisk udsigt, for skovene syd for selve bjerget gemmer nemlig på op til flere fantastiske udsigtspunkter og gode muligheder for at komme væk fra de centrale besøgsområder.

Himmelbjerget har gennem flere generationer været et populært udflugtsmål. Hjejleselskabet har siden 1861 sejlet turister til bjerget. Derfor har der også helt tilbage i 1800 tallet eksisteret souvenirboder på stedet. Det var dengang en udløber af lokalområdets træskoproduktion, hvor træskokarlene snittede små figurer og "Himmelbjergstokke" som blev solgt til turisterne.

Hjejlen Silkeborg silkeborgsøerne
Hjejlen Silkeborg

Du kan den dag i dag stadig tage turen, som det har været skik siden 1861. Hjejleselskabet sejler fortsat tusindvis af turister mellem Silkeborg, Himmelbjerget og Ry. Se sejltiderne på www.hjejlen.com

Ønsker du alternativer til gode vandrestier omkring himmelbjerget henviser vi til:

For flere informationer henvises der til himmelbjergets hjemmeside: www.himmelbjerget.dk

Se også de mange andre seværdigheder og attraktioner i Silkeborg og omegn.

Historie og fortidsminder
Museum Silkeborg har til huse i Silkeborgs ældste bygning - Silkeborg Hovedgård fra 1767.

Tollundmanden
Tollundmanden

I den permanente udstilling kan man bl.a. se den verdensberømte Tollundmand og hans mindre kendte kvindelige modstykke, Elling Kvinden. tollundmandenSe wideo

Tollundmanden er nok det mest velbevarede oldtidsmenneske i vores tid...
Læs mere om Tollundmandens udseende
Read more about the Tollundman

Læs dybere om DNA prøver fra Tollundmanden på Biovidenskabelige Fakultet

Læs om Silkeborg før, og industrialiseringens betydning for byen

Asger Jorn 1961
Asger Jorn 1961

Kunst og kultur

Asger Jorn Silkeborg silkeborgsøerne
Asger Jorn 1961

Silkeborg er kendt for kunst i verdensklasse takket være Asger Jorn og hans mange farverige malerier, skulpturer, keramik, grafiske værker og billedvævninger. Oplev hele herligheden på Museum Jorn.

 På KunstCentret Silkeborg Bad kan du opleve skiftende udstillinger af danske og udenlandske kunstnere i den gamle kurbadsbygning samt nyde en tur i skulpturparken med udsigt over Ørnsø.

Silkeborg og omegn byder på et væld af begivenheder og aktiviteter for både børn og voksne inden for emnerne musik, teater, kunst, gourmet, outdoor sport, aktiviteter i natur m.m. Se de aktuelle arrangementer og oplevelser i Silkeborg

Silkeborg Turistkontor

 

Silkeborg Turistkontor
I samarbejde med SmilingDanmark.dk

Her finder du os:

VisitSilkeborg
Det Gl. Rådhus
Torvet 2A
8600 Silkeborg
Tlf. 86 82 19 11
E-mail: info@silkeb...

VisitSilkeborgs
åbningstider


05.01 - 30.04
Mandag - fredag: 10.00 - 15.00

01.05 - 30.06
Mandag - fredag: 10.00 - 16.00
Lørdag: 10.00 - 13.00

01.07 - 31.08:
Mandag - fredag: 10.00 - 17.00
Lørdag: 10.00 - 14.00

01.09 - 30.09:
Mandag - fredag: 10.00 - 16.00
Lørdag 10.00 - 13.00

01.10 - 19.12:
Mandag - fredag: 10.00 - 15.00

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK