smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Slagelse Sjælland Vest Vælg en region i menuen øverst til venstre
Slagelse  Indbyggere: 32005
Slagelse Kommune: Sten Knuth (V)
Kommunens Indbyggere: 76948
Større bySlagelse
International Lufthavn: Copenhagen
Område: Sjælland Vest
Region: Region Sjælland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Vestsjælland Lystfiskeri slotte gastronomi og natu

Vest Sjælland af Region Sjælland

Sjælland Syd Sjælland Vest Sjælland Central Region Sjælland

Blåt vand og grønne kyster, kendetegner Sjællands Vestkyst. Et flot sejlerparadis, hvor havnene i de små ø-samfund og hyggelige købstadsmiljøer er oplagte destinationer på ferien.

På turen op langs kysten kan man betragte den varierede natur. Stejle skrænter afløses af hvide sandstrande. Skovklædte strækninger glider over i det bølgede landbrugsland. Og i Storebælt dominerer den imponerende bro og de små idylliske øer, der tilbyder dig ro og nye oplevelser.

For oplevelserne står i kø på denne smukke strækning fra Bisserup til Sejerø.

Uanset hvor, du vælger at tilbringe nogle dage, så vil du møde gode faciliteter, venlig service og en mangfoldighed af aktiviteter, som vil gøre dit ophold både spændende og interessant. Et ophold på Sjællands Vestkyst er for alle, der kan lide variation og aktivitet. For der er nok at se på og være med i – for voksne og for børn.

Område Km2 Indbyggere Density
Sjælland Vest
Sjaelland West
1,921 km² 210,968 124/km²
Byer: Kalundborg Holbæk   Slagelse
Sjælland Central 1,020 km² 255.720 265/km²
Byer: Ringsted Køge Roskilde 
Sjælland Syd 2,185 km² 360.569 138/km²
Byer: Næstved Vordingborg Nakskov
Dragsholm Slot Vestjaelland Denmark

Det specielle lys i Odsherred har altid tiltrukket mange kunstnere og kunsthåndværkere, og der er rigtig mange gallerier og udstillingssteder i området. Også den nu afdøde maler Sigurd Swane holdt af Odsherred og opførte Malergården ved Plejerup til sig og sin familie. Kunstnerhjemmet er nu indrettet som museum.  

Højt over Isefjorden ligger Anneberg Samlingerne med Nordeuropas største samling af glas fra oldtiden til vore dage. Og på Vestsjællands Kunstmuseum i Sorø kan du se en fin samling af dansk kunst fra 1700-tallet til i dag. 

Overalt i Vestsjælland fornemmer du historiens vingesus. I Åmosen er der gjort mange og fine fund fra stenalderen, og i Trundholm Mose blev den enestående Solvogn fra bronzealderen fundet. Vikingerne har sat sig spor omkring Isefjorden og ved Trelleborg uden for Slagelse, hvor du kan opleve den velbevarede ringborg og det tilhørende museum. 

Der er mange slotte og herregårde i Vestsjælland, og en del af de store huse er åbne for publikum, fx Dragsholm Slot ved Fårevejle – med riddersal, spøgelser og uhyggelig fangekælder, hvor jarlen af Bothwell sad fanget i fem år.

Visit  Holbæk. / Holbaek

Hjalm Vestjaelland Denmark

Sejle på en af Danmarks smukkeste farvande og besøg øen Orø, »Isefjordens Perle«. Se istidslandskab ved Lake Maglesø. Mød fauna og forhistorie i Åmosen Naturpark. Tag din cykel og kør gennem Lammefjorden »Danmark´s største køkkenhave«. Tjek vores fine Hoteller Restauranter og spisesteder. Oplev en bred vifte af kulturelle attraktioner - museer, kirker, gallerier, musik & teater, og - mens du er der - en god handel i Holbæk by, den største købstad i det nordvestlige Sjælland.

Trelleborg Vikingefestival
Trelleborg Vikingefestival

På Vestsjælland nær Slagelse kan du opleve ét af Danmarks mest værdifulde og vigtigste monumenter fra vikingetiden, Vikingeborgen Trelleborg

Den smukke kongeborg blev bygget i år 980 under den mægtige Kong Harald Blåtands regeringstid, og er den bedste bevarede af sin slags. Du kan også se og opleve det unikke vikingeskjold, som er Danmarks eneste bevarede vikingeskjold.

På Vikingemuseet kan du se originale vikingefund fra udgravningerne, få indblik i vikingetiden, krigerne, Harald Blåtand, og hvordan vores forfædre levede. Herudover kan du opleve vikingelandsbyen Slagløse, hvor familien kan deltage og blive en aktiv del af vikingelandsbyen.

Lystfiskeri - Lystfiskerens paradis

lystfiskeri for børn Vestjaelland Denmark

Er du til lystfiskeri fra strand er der gode pladser både nord og syd for Korsør, såsom Knivkær, Stibjerg, Lejodde, Højklint og Korsør Lystskov. For ikke at tale om Revspidsen, Halsskov Odde, som nok er det mest kendte lystfisker-sted på Sydvestsjælland. Print oversigt over fiskevande ved Korsør

Ved Skælskør kan du fiske fra Glænø, Agersø, Vasebro fjordmunding eller Basnæs. Her kommer du med garanti hjem med noget i spanden. Havørred, torsk, hornfisk, fladfisk, regnbueørred og multer bider lystigt på langs hele kysten. Print oversigt over fiskevande ved Skælskør

Lystfiskeri for børn Vestjaelland Denmark

Lystfiskeri på øerne Agersø, Omø eller Glænø - de tre øer byder hver især på gode fiskepladser og flotte naturoplevelser.
Agersø og Omø har færgefart flere gange daglig året rundt - se fartplan. Glænø er forbundet til Sjælland med en dæmning.
Print oversigt over fiskevande på Agersø, Omø og Glænø

Området har også en del vand og søer, hvor der er ideelt at fiske. Fiskeri i søer og vandløb kræver særligt fisketegn. Det er de lokale lystfiskerforeninger, der udsteder dette fisketegn.
Print  oversigt over fiskesøer

Lystfiskeri i Kalundborg Med 160 km kystlinie er der selvfølgelig nogle virkelig gode muligheder for at dyrke lystfiskeri ved Kalundborg. Fx ude ved Røsnæs Fyr, hvor du blandt andet har gode muligheder for at fange hornfisk, eller ved Sortenstenen ved Asnæs skoven eller Kalundborg inderfjord - der især er en god vinterplads. 

Lystfiskeri på Sejerø Er du på udkig efter en unik destination til en weekend fisketur, så vil vi anbefale Sejerø. Blandt andet revet på nordspidsen er en drøm for lystfiskere. Det er et stort havørredrevir, og du kan bruge hele dagen på af fiske området det af.  

Havfiskeri med båd

Vil du hellere være fisker med egen kutter sejles der lystfiskerture fra Korsør Havn flere gange om ugen hele året rundt. M/S Græsholm og M/S Bien sætter kursen mod de bedste fiskesteder og så er det ellers bare om at fiske løs af både torsk, skrubber, isinger, hornfisk og makreller. Fra Stigsnæs stævner Turisten III også jævnligt ud med håbefulde lystfiskere om bord.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK