smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Roskilde Sjælland Central Vælg en region i menuen øverst til venstre
Roskilde  Indbyggere: 48721
Roskilde Kommune: Joy Mogensen (S)
Kommunens Indbyggere: 84219
Større byRoskilde
International Lufthavn: Copenhagen
Distance til: Roskilde 40 km
Km2: 52 km2 Område: Sjælland Central
Region: Region Sjælland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Visit Roskilde

Visit Roskilde

Roskilde ligger på/i  Sjælland Central og er en af Danmarks ældste byer, med en placering på den sydøstlige del af Roskilde Fjord. Roskilde er den største by i Region Sjælland og ligger halvvejs mellem København, Ringsted, Holbæk, og er Danmark´s 10th. største by med 46.701 indbyggere (2010).

Vikingeskibsmuseet og Museumsøen for grupper

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er det danske museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Vikingeskibshallen, er den ældste del af museet, der blev designet af Erik Christian Sørensen og bygget som en stor montre omkring de fem vikingeskibe fra Skuldelev.

Den senmoderne bygning er et særligt vellykket eksempel på en af  samtidens internationale stilretninger - den japanske arkitektur og den stilrene og retvinklede "brutalitet". 

Roskilde WikingShip.jpg

Museet´s værft indeholder Aktivitetshuset, hvor voksne og børn kan afprøve deres færdigheder på håndværk i vikingetiden.

Roskilde Domkirke Roskilde Cathedral

Visit Roskilde:
Roskilde Domkirke Velkommen til Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke, er Danmarks vigtigste kirke, både i den arkitektoniske kontekst og de historiske monumenter, der afspejler historien om Danmark fra middelalderen til i dag. Roskilde Domkirke Kirken´s ydre er præget af de mange udhuse, der over tid har forvandlet nord og syd oprindelige form, brug af røde mursten, ligesom kirken har skabt en vis sammenhæng. Interiøret præsenterer sig selv i et yderst kultiveret rum, hvælvingerne er fra begyndelsen og er stort set uændret. Konge begravelsen, kirken hvor det danske kongehus holder begravelserne, herunder Margaret først og Christian 1, og alle danske konger og dronninger. I kapellet er kalkmalerier fra forskellige perioder, den ældste er fra ca. 1250, Roskilde Domkirke kom i 1995 på UNESCO World Heritage-konventionen. Samme år åbnede en Museeumskatedral i Riddersalen af tolvte Kapel.

Roskilde Domkirke indeholder en række arkitektoniske stilarter, men overvejende påvirket af katedralerne i det nordlige Frankrig, i modsætning til de fleste andre danske kirker. Det er den ældste gotiske bygning i Danmark, men indeholder også nogle tidligere romanske dele. kirken blev bygget lige efter mursten blev kendt i Danmark og indeholder omkring 3 millioner mursten.

Roskilde Festival

Roskilde festivalLoekken fishing boatRoskilde Festival er den største nordeuropæiske kultur og musikfestival og har eksisteret siden 1971. Vi er en non-profit organisation, der består af omkring 25 fuldtidsansatte og tusindvis af frivillige. Hvert år, Foreningen Roskilde Festival, som er foreningen bag Roskilde Festival, sørger for, at overskuddet fra Roskilde Festival doneres direkte til humanitære og kulturelle formål.

 

Contact

Secretariat/office:
Roskilde Festival
Havsteensvej 11
DK-4000 Roskilde
Denmark

Telephone: (+45) 46 36 66 13
Fax: (+45) 46 32 14 99
E-mail: info@ roskilde-festival.dk

Book en guidet tur i Roskilde se forslag her

Her kan du finde:
Attraktioner i Roskilde
Restauranter og spisesteder i Roskilde
Hoteller i Roskilde
Hvad sker i Roskilde

Get in by train

Train to Roskilde station
Running regional train to Roskilde station from Copenhagen, Næstved, Nykøbing Falster, Kalundborg and Slagelse and IC3 trains from Aarhus and Odense.

From Copenhagen to Roskilde approx. 20 min
. From Odense to Roskilde approx. 40 min
. From Aahus to Roskilde approx. 2 h. 30 min


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK