smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Liseleje Nordsjælland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Liseleje  Indbyggere: 2556
Halsnæs Kommune: Steen Hasselriis (V)
Kommunens Indbyggere: 30647
Større byFrederiksvaerk
International Lufthavn: Copenhagen
Distance til: Frederiksvaerk 8 km.
Område: Nordsjælland
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Liseleje er en kystby i Nordsjælland med 2.556 indbyggere (2014), 7 kilometer nord for Frederiksværk, og ud til Kattegat. Liseleje hører til Region Hovedstaden, og er beliggende i Halsnæs Kommune.

Liseleje er befolket med en fast befolkning, der bebor Liseleje hele året. Liseleje karakteriseres dog primært af at have mange sommerhuse, og befolkningstallet stiger da også voldsomt under sommeren. Liseleje´s handelsliv følger i store træk også dette mønster, og en lang række butikkerne i Liseleje er da også kun åbne i sommerhussæsonen.

Om sommeren er den store parkeringsplads ved stranden midtpunkt for de mange badegæster. Ved indkørslen til pladsen ligger bageren og Lisehuset. Det var her ved hjørnet af indkørslen det sidste bandemord i rockerkrigen fandt sted den 7. juni 1997.

I september 2010 blev en af Danmarks største naturlegepladser, kaldet "Havtyren", indviet i Liseleje.


Visit Liseleje Nordsjælland

Visit Liseleje

Liseleje Danmarks badestrand
Liseleje badestrand

Liseleje turistinformation er åben i skolernes sommerferie. Informationen finder du ved adgangen til stranden og parkeringspladsen.
Liseleje turistinformation åbner for sæsonen mandag d. 16. juni 2014 kl. 10.00-16.00.

Her kan du få brochurer fra Nordsjælland samt vandretursfoldere fra området og der er salg af souvenirs og postkort.

Liseleje er en kystby i Nordsjælland med 2.556 indbyggere (2014), 7 kilometer nord for Frederiksværk, og ud til Kattegat. Liseleje hører til Region Hovedstaden, delområde Nordsjælland og er beliggende i Halsnæs Kommune.

Liseleje Danmarks badestrand
Liseleje badestrand

Liseleje er befolket med en fast befolkning, der bebor Liseleje hele året. Liseleje karakteriseres dog primært af at have mange sommerhuse, og befolkningstallet stiger da også voldsomt under sommeren. Liseleje´s handelsliv følger i store træk også dette mønster, og en lang række butikker i Liseleje er da også kun åbne i sommerhussæsonen.
Om sommeren er den store parkeringsplads ved stranden midtpunkt for de mange badegæster. Ved indkørslen til pladsen ligger bageren og Lisehuset. Det var her ved hjørnet af indkørslen det sidste bandemord i rockerkrigen fandt sted den 7. juni 1997.
I september 2010 blev en af Danmarks største naturlegepladser, kaldet "Havtyren", indviet i Liseleje.

Aktiviteter for hele familien i Liseleje 

Liseleje Danmarks badestrand
Liseleje badestrand

I Liseleje og omegn er der gode muligheder for en aktiv ferie for hele familien. Tag f.eks. de ældste børn med ud at kitesurfe i Lynæs eller på en mountainbiketur i Asserbo Plantage. Roskilde Fjord er desuden meget populær blandt folk der vil prøve kræfter med en tur i kajak eller kano.

Er du mere til en kulturel ferie, så indbyder lokalområdet til mange oplevelser: Du kan tage ud og høre musik; det kunne være på Tisvilde Folk Festival eller den klassiske musikfestival i Gjethuset.

Området byder også på en masse hyggelige små spisesteder, hvor man ofte også kan opleve levende musik. På Bryghuset i Hundested og restauranterne i Liseleje er der ofte levende musik, som man kan lytte til mens man nyder et godt måltid eller bare en god lokal øl.

Mange kunstnere er tiltrukket af området omkring Liseleje. Der er masser af atelier og gallerier i Nordsjælland, hvor man kan nyde de lokale kunsternes værker. Besøg f.eks. Ågalleriet i Frederiksværk, Tisvilde Kunsthus eller glassmedjen på Hundested havn.

Liseleje Nature Denmark
Liseleje Nature


Enestående naturoplevelser
Naturen omkring Liseleje bør absolut opleves. De skønne sandstrande ud imod det brusende Kattegat indbyder nærmest til at man skal sole sig i klitterne eller gå på ravjagt i strandkanten. Den mere rolige Roskilde Fjord er pga. at det lavere og mere stillestående vand yderst børnevenlig og strandene er ligeledes en fornøjelse i sig selv.

Her er mange vandre- og cykleture. Det kunne være at gå ad Bakkestien - den gamle kirkesti fra Ølsted til Frederiksværk, eller på de små stier i Tibirke bakker. Tisvilde hegn indbyder til mange gode løbeture i skønne og naturrige omgivelser. En smuk vandretur ville også være at trave et stykke ad Nordkyststien og opleve Kattegat på en anden måde.

Liseleje og omegn har masser at byde på, så tag familien med på ferie i Liseleje.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK