smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Visit Hundested Nordsjælland Vælg en region i menuen øverst til venstre
Hundested  Indbyggere: 8579
Halsnæs Kommune: Steen Hasselriis (V)
Kommunens Indbyggere: 30647
Større byFrederiksvaerk
International Lufthavn: Copenhagen
Distance til: Frederiksvaerk 20 km
Km2: 75 km2 Område: Nordsjælland
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

Hundested ligger yderst på Nordsjællands kyst mod vest, der hvor himmel, hav og land mødes.
Hundested og Frederiksværk blev sammenlagt i Halsnæs Kommune ved kommunesammenlægningen i 2007.
Hundested er omgivet af prægtig natur med klitter, strandenge, Ullerup Skov og landbrugets grønne marker.
Hundested har togforbindelse via Frederiksværk til Hillerød.
Tag en sejltur med med færgen Hundested til Rørvig, det er en oplevelse.


Visit Hundested

Hundested

Hundested er en havneby i Nordsjælland med 8.579 indbyggere (2014), beliggende på halvøen Halsnæs i Torup Sogn. Byen tilhører Halsnæs Kommune og ligger i Region Hovedstaden.Hundested Issefjord

Hundested var oprindeligt et meget stort stenrev der strakte sig fra Spodsbjerg, Halsnæs, og langt ud i havet i nordvestlig retning. Her levede og ynglede et meget stort antal sæl(hunde), som flere danske konger, såsom Christian VII, og deres jagtselskaber fornøjede sig med at jage. 

Revets sten blev i senere tid fjernet og brugt til fundament for Trekronerfortet og flere havne på Øresundskysten. Fjernelsen af revets bevirkede en stor kysterosion som de stejle skrænter ved Spodsbjerg vidner om.

Navnet Hundested menes at stamme fra stenrevet som var hjemsted for Sæl-hunden "Hunde-sted". - I dag er sælerne flyttet til Hesselø.

Hesselø

hesselø IssefjordHesselø er en 0,71 km² lille ubeboet ø i Kattegat ca. 25 km nord for Sjælland. Øen er en del af Halsnæs Kommune og er privatejet.

I begyndelsen af 1800-tallet begyndte havfiskerne fra Lynæs at lande deres skibe på stranden udfor revet. Det blev i 1830´erne fulgt op af en række beboelseshuse for fiskerne. I takt med at skibene blev erstattet med større modeller, blev havnen udviklet fra oprindeligt nogle risgærder, der gik ud i vandet til den trafikhavn den i dag er udbygget til.

Jernbanen kom til Hundested i 1916 som forlængelse af Hillerød-Frederiksværk-banen.

Hundested IssefjordTæt på Hundested finder man Lynæs, som er kendt som surfernes paradis. Lynæs har en hyggelig havn, en dejlig restaurant Lynæs Kro,  samt en stor og velassorteret købmandsbutik.

Nord for Hundested, i gåafstand af 2 km., ligger det gamle fiskerleje Kikhavn, som består af små, stråtægte gårde bygget tæt sammen. I Kikhavn findes der en dejlig specialbutik med dagligvarer.Grønlandsforskeren Knud rasmussens hus Hundested

Knud Rasmussens hus i  Hundested var hjemsted for polarforskeren Knud Rasmussen, som boede der mellem hans mange ekspeditioner til Grønland. Huset ligger 30 meter over stranden, og byder på en smuk udsigt over Kattegat. Det er blevet omdannet til et museum dedikeret til den opdagelsesrejsende og hans arbejde. Det er fuld af fotografier og malerier af Grønland.

Torup ligger mellem Hundested og Frederiksværk og er en lille hyggelig landsby med en daglig brugs, Torup kirke og Den Økologiske Landsby Dyssekilde.

Hundested HavnHundested havn

Hundested Havn ligger mellem fjord og hav og lige midt i Hundested centrum. Hundested Havn byder på alle tiders mulighed for at nyde den skønne natur, men i den gamle fiskerihavn finder du også en kultur-og oplevelseshavn. Om morgenen landes der fisk af de lokale fiskere og senere emmer der af stemning fra gallerier, spisesteder, glaspusteri, bryghus og en oplevelsesplatform, hvor der klappes fisk og fanges krabber.

Hundested  ligger yderst på Halsnæs, der hvor himmel, hav og land mødes. Halsnæs er halvøen som skyder ud fra Sjælland. Den enestående natur på Halsnæs består af  fyrreplantager, lyngbakker, hvide sandstrande og skovene (Ullerup og Grønnesse skove). 
I tidligere århundreder holdt sælerne til på kysten. Der har ligget et fiskerleje  her siden 1500-tallet, pga. fiskefangst, og jagt på sæler og marsvin. En egentlig by blev først etableret i 1830'erne. Hundested havn blev etableret i 1862 og Lynæs havn i 1872. 
Navnet "Hundested" stammer fra 1500-tallet og betyder "stedet med sælhundene". De danske konger morede sig med at skyde sælerne som holdt til på kysten.
Ved Sølager er der fundet køkkenmøddinger, hvilket bevidner at der boede mennesker her i stenalderen. Der er adskillige gravet på Halsnæs.

Hundested by
Havnen blev etableret i 1862 og en by voksede op omkring havnen. Derfor er Hundested ikke nogen gammel by. 
Hundested station ligger i centrum. På adressen Havnegade 20 ligger Hundested Turistbureau som yder turistmæssig service. Hundested Kro & Hotel, er et af flere hoteller i Hundested.
Centrum i Hundested er Nørregade, Strandvejen og Fjordevejen. Det er her  butikker,  restauranter og cafeer ligger.  
Kør ad Nørregade og videre ad Søndergade og du kommer til Lynæs havn i byens sydlige del.
Køres fra Nørregade ad Skansevej mod nord kommer du til Spodsbjerg Fyr og Knud Rasmussens Hus. Det er også her  Skansen ligger 

Natur
Halvøen Halsnæs består af prægtig natur som indbyder til cykel og gåture. 
Kysten mod nord består af 2 store morænebakker  Spodsbjerg (35 m) og Dyssebakke (42 m) og Klintebakke (31 m) mod syd. Bakkerne er tolket som randmoræner, der er dannet af gletsjerfremstød i slutningen af sidste istid. 
Kysten mellem Liseleje og Hundested består af klitter og strandenge, og tusindvis af sommerhuse. Midt på halvøen ligger Ullerup og Grønnesse skove, og naturligvis de grønne marker som dyrkes. 
Der er fine sandstrande på Kattegatkysten og mellem Hundested og Lynæs.

Kultur
der er utallige kulturseværdigheder i Hundested og ude på landet. Det 9 meter høje Spodsbjerg Fyr blev første gang etableret i 1845. Det er udskiftet flere gange og det nuværende fyrtårn blev bygget i 1907. Selve fyrtårnet er kun 9 meter højt. Da fyrtårnet ligger på den høje 31 meter høje moræneklint kan lyset ses af skibe 40 kilometer ude. 
Ved Torup er der anlagt et økologisk landsbysamfund, et privat forsøgsbyggeri med alternativ energiforsyning, produktion, bebyggelse og affaldshåndtering.

Hundested HavnehytterHundested Havnehytter fungere som byens vandrehjem Er du på cykelferie, badeferie, miniferie, eller har du blot brug for en overnatning så er Hundested Havnehytter stedet. Vil du fiske, surfe, ro kajak, cykle, sejle, spille golf eller på vandretur så er Halsnæs rig på oplevelser.

Hundested Havn byder hvert år på mange highlights i form af fængslende projekter som, kunsthådnværkermarked, sandfestival og havnefest med de berømte stegte fiskefiléer, besøg af historiske skibe, Sildens Dag og meget mere.  Se oplevelseskalenderen for Hundested her

Halsnæs Turistinformation finder du på Hundested havn, lige dér hvor Lokalbanen holder på havnen. Det er lige ved Rørvigfærgen og havnekontoret. Hylderne er fyldt med de flotteste kataloger fra Nordsjælland og Sjælland. Derudover har vi brochurer fra Fyn og de større byer i Jylland.

Vi tilbyder billetter til Isefjorden Rundt med 4-Færger, Copenhagen Cards & Pakketure til Sommerland Sjælland samt salg af fisketegn. Vi er behjælpelige med at finde overnatning og gode steder at spise og meget mere.

Vi tilbyder også cykeludlejning. Pris pr. dag 50.- Depositum 200.-

Kom ind og lad dig inspirere til en dejlig ferie i Nordsjælland.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK